Διαγραφή Σχοινά: Πονάει δόντι; ... κόβει κεφάλι!

Εκτύπωση
Πονάει δόντι ... κόβει κεφάλι!!!

Με αφορμή τη πρόσφατη πρωτοφανή διαγραφή (αναστολή της κομματικής του ιδιότητας) από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, του Πολιτευτή κ. Κωστή Σχοινά, ο ίδιος προέβη σε δηλώσεις στα τηλεοπτικά μέσα και έλαβε σαφή θέση ενάντια σε αυτούς που υποκίνησαν τις διαδικασίες της προσωρινής διαγραφής.
Η τηλεοπτική δήλωση του πρώην πολιτευτή φιλοξενείται στο Agorapress.gr στη Κατηγορία«ΠΟΛΙΤΙΚΑ»:Ακολούθως των δηλώσεων του πρώην Πολιτευτή της Ν.Δ. (διαβάστε τη δήλωση)  η "Ρ.Α." ξεκίνησε ένα ρεπορτάζ μιλώντας με πολύ κόσμο για το θέμα αυτό. Η ανεξάρτητη & αδέσμευτη θέση της εφημερίδας μας είναι ευρέως γνωστή και πολλάκις αποδεδειγμένη και υπό αυτό το πρίσμα λειτουργήσαμε και στο εν λόγω πολιτικό ρεπορτάζ.

Να σημειώσουμε εδώ ότι ξεκινήσαμε το ρεπορτάζ έχοντας μαζί μας την τηλεοπτική κάμερα του
του Βασίλη
Κασιμάτη
AGORATV και όπως γίνεται και στις άλλες μεγαλουπόλεις, θελήσαμε να καταγράψουμε με εικόνα τις  δηλώσεις αυτές. Μας έκανε όμως τρομερή εντύπωση ότι κανείς δεν ήθελε να μιλήσει μπροστά στο φακό του σταθμού μας, αλλά όλοι θέλησαν να πουν το κατιτίς τους μόνο με κλειστή την κάμερα. Εμείς αυτό που εντέλει νοιώσαμε από τον κόσμο έντονα, ήταν ένα κλίμα φόβου.
Είναι όντως φοβερό να μην μπορείς να πεις δημόσια την άποψή σου επειδή φοβάσαι για τη δουλειά σου ή την επιχείρησή σου ή γενικότερα για τα όποια άλλα συμφέροντά σου σε μια κοινωνία όπως το Ρέθυμνο.

Μας λύπησε και μας ενόχλησε δεόντως και κάτι άλλο. Διαβάσαμε σε άρθρο γνωστής τοπικής εφημερίδας προσκείμενη στη Νέα Δημοκρατία, ότι οι 12.500 χιλιάδες ψηφοφόροι του κ. Σχοινά χαρακτηρίστηκαν «αρουραίοι».

Ο συντάκτης του άρθρου της ημερησίας αυτής εφημερίδας μάλιστα σχολίασε το αν τώρα που ο κ. Σχοινάς θα αποχωρήσει ... αν θα πάρει μαζί του και τους 12.500 αρουραίους ψηφοφόρους του. Συγκεκριμένα διατυπώθηκε ότι "...Φεύγοντας ο εργολάβος θα πάρει μαζί του μόνο τα εργαλεία του ή και τους αρουραίους του; " 
Αν είναι ποτέ δυνατόν, να χαρακτηρίζεται μια τεράστια μάζα ψηφοφόρων -αρουραίοι!
Τι θα κάνει για αυτό η τοπική οργάνωση της Ν.Δ.;
Αυτοί οι χαρακτηρισμοί ντροπιάζουν το λειτούργημα του δημοσιογράφου και μας κάνουν να αισθανόμαστε ότι κομμάτι της δημοσιογραφίας στο Ρέθυμνο χρήζει άμεσου ρετουσαρίσματος.

Και συνεχίζουμε.
 
Για μεγάλο πολιτικό λάθος της Νέας Δημοκρατίας έκαναν λόγο οι πολίτες του Ρεθύμνου, ανεξάρτητα κομματικής απόχρωσης, ενώ οι περισότεροι χαρακτήρισαν τη διαγραφή ως άκρως ευεργετική για το ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές, θεωρώντας ότι οι 12.500 χιλιάδες ψηφοφόροι του κ. Σχοινά που συγκέντρωσε στις τελευταίες εκλογές, θα κινηθούν προς της μεριά της νυν αντιπολίτευσης. Δεν ήταν λίγοι αυτοί που επίσης είπαν ότι αν μάλιστα συμπεριληφθούν και οι δυσαρεστημένοι παραταξιακοί ψηφοφόροι της κας Κεφαλογιάννη σε αυτούς που τυχόν ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ, τότε ίσως να μιλάμε για την θεαματικότερη ήττα της Ν.Δ. στο Ρέθυμνο, των τελευταίων ετών.

Εξοργισμένοι δηλώνουν παραταξιακοί και αντιπαραταξιακοί ψηφοφόροι.
Το να προκαλέσει η Νέα Δημοκρατία σχίσμα στο Ρέθυμνο ειδικότερα τώρα που η κατάσταση του κόμματος δεν είναι και στα καλύτερά της, αποδυναμώνει το κυβερνών κόμμα ενώ συσπειρώνει πολύ κόσμο εναντίον του, δημιουργώντας ένα ισχυρό κλίμα αντιπάθειας.
Για «τρομοκρατία» χωρίς προηγούμενο στο Ρέθυμνο, έκαναν λόγο πολλοί αναγνώστες στην εφημερίδα μας δακτυλο-δείχνοντας ως υπαίτιους της σκευωρίας το ίδιο ακριβώς πολιτικό κέντρο που και ο κ. Σχοινάς «φωτογράφισε» στη δήλωσή του.

Η "ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ" δεν πείστηκε σε καμία περίπτωση από τα αίτια που η Κεντρική Επιτροπή Δεοντολογίας της Ν.Δ. δια στόματος Απόστολου Κράτσα, έδωσε ως
Απόστολος
Κράτσας
ενοχοποιητικά στοιχεία για τη διαγραφή. Για αυτό  το λόγο θα συνεχίσουμε  πάραυτα το ρεπορτάζ προσπαθώντας να βρούμε την "άκρη του νήματος" στο κουβάρι της άσκοπης αυτής επίθεσης κατά ενός πολιτευτή που τελικώς από ότι προκύπτει, το μόνο του παράπτωμα ήταν ότι συγκέντρωσε 12.500 χιλιάδες ψήφους στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση, τόσους όσους συγκέντρωσε και η κ. Όλγα Κεφαλογιάννη που τελικώς ανέβηκε στην βουλευτική έδρα με 29 μόνο ψήφους  διαφορά. Απόψεις και σχόλια του Πολίτη

«Από ότι φαίνεται τελικώς στο Ρέθυμνο οι Βουλευτές δεν εκλέγονται αλλά .... διορίζονται!!»  μας είπε στέλεχος του ΠΑΣΟΚ αποδεικνύοντας μας ότι ακόμα και οι ανθρωποι της Αντιπολίτευσης ενοχλήθηκαν έντονα από αυτή την άδικη και χωρίς προηγούμενο, διαγραφή.

«Πονάει δόντι .... κόβει κεφάλι!!...» μας ανέφερε χαρακτηριστικά άνθρωπος από το κύκλο της Βουλευτή κ. Όλγας Κεφαλογιάννη θέλοντας να δηλώσει με αυτό την αντίδρασή του στο πρωτοφανές αυτό συμβάν.

"2η πράξη του εκλογοδικίου. Η ώρα της τιμωρίας!" Αρκετοί αναγνώστες επικοινώνησαν μαζί μας ενοχλημένοι θεωρώντας ότι ο κ. Σχοινάς τιμωρήθηκε από τα "μεγάλα κεφάλια" του κόμματος για τις θέσεις του.

"Ψεκάστε, σκουπίστε... τελειώσαμε"! Η διαγραφή αυτή έχει και μια πρωτιά! Καμιά άλλη διαγραφή πολιτικού δεν επετεύχθη σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα όσο αυτή του κ. Σχοινά.
23 Μαρτίου εκλήθη σε απολογία ο Πολιτευτής στο Πειθαρχικό, συζητήθηκε εντός της Κεντρικής Επιτροπής Δεοντολογίας σε χρόνο ρεκόρ, εντός 2 μόνο εβδομάδων (τόσο τους πήρε να εξετάσουν στοιχεία που σε άλλες υποθέσεις διαρκούν μήνες πολλούς) και στις 10 Απριλίου, ... με συνοπτικές διαδικασίες εξαγγέλθει έντεχνα η "προσωρινή" διαγραφή με ημερομηνία λήξεως.
Μα τέλος πάντως ποιούς νομίζουν ότι μπορούν να κοροϊδεύουν?
 

Αναρωτιόμαστε αν η πράξη της διαγραφής αυτής μαρτυρά "κρεσέντο" σε «κατά παραγγελίαν διαγραφή» ή όντως εμπεριέχει αληθινά στοιχεία ενοχής του πρώην Πολιτευτή που όμως σε καμία περίπτωση δεν δόθηκαν με την απαιτούμενη σαφήνεια στο Τύπο. Δεν υπήρξε καν η αβρότητα να εξηγήσουν εις βάθος την στοιχειοθεσία της διαγραφής.

Για «επίδειξη δύναμης» μας είπαν κάποιοι.

Το πρώτο ερώτημα που προκύπτει είναι το κατά πόσον θα μιλούσαμε σήμερα για διαγραφή αν ο κ. Σχοινάς είχε συγκεντρώσει μόνο 2.000 και όχι 12.500 ψήφους στη περασμένη αναμέτρηση.
Το δεύτερο ερώτημα που επίσης προκύπτει είναι αν θα πρέπει να περιμένουμε σύντομα εκλογές και το κατά πόσον η Ν.Δ. έχει ήδη αποφασίσει ριζοσπαστικές αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό της χώρας. Το  συγκεκριμένο αυτό ερώτημα προκύπτει από το χρονικό διάστημα της διαγραφής του Πολιτευτή που είναι ένα έτος.

Με πιο απλά λόγια μήπως θα πρέπει να περιμένουμε εκλογές στους ερχόμενους 12 μήνες και για αυτό διεγράφη ο κ. Σχοινάς για μόνο ένα έτος?

Επίσης πολλά είναι ακόμα τα ερωτηματικά που απορρέουν από αυτή την «αποστολή αυτοκτονίας» της Ν.Δ. όπως χαρακτηρίζουν πολλοί, αλλά θα προσπαθήσουμε να ασχοληθούμε με το καθένα ξεχωριστά καθώς και να ζητήσουμε τη λύση κατά τη διάρκεια της συνέχειας του ρεπορτάζ που σίγουρα θα ακολουθήσει επί του θέματος.

Εμείς σε κάθε περίπτωση ως δημοσιογράφοι απλώς καταγράφουμε τις απόψεις του κόσμου και προσπαθούμε να δούμε το θέμα όσο πιο υπερκομματικά και αντικειμενικά γίνεται, ανεπηρέαστοι από τον εξοργισμό των πολιτών, δεδομένης της βαρύτητας του συμβάντος.

Με τσι γειές μας

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Πέμπτη, 24 Μάι 2018

Αρθρογραφία