Δήλωση του Κωστή Σχοινά... Θα συνεχίσω να δίνω τη μάχη.

Εκτύπωση

Κωστής Σχοινάς:

«Θα συνεχίσω να δίνω τη μάχη»

Δήλωση Κωστή Σχοινά για την προσωρινή διαγραφή του από τη Νέα Δημοκρατία

Η διαγραφή μου -έστω και προσωρινή- αντιστρατεύεται τις αρχές, τις διακηρύξεις και τις δεσμεύσεις της Παράταξής μας για δημοκρατική λειτουργία του Κόμματος.

Η διαγραφή μου δεν τεκμηριώνεται, δεν θεμελιώνεται. Αντίθετα ερμηνεύεται και εξηγείται ως μια πράξη ανθρωποθυσίας για την εξυπηρέτηση αλλότριων συμφερόντων.

Η απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου της Νέας Δημοκρατίας να με διαγράψει είναι η κορύφωση μιας μεθοδευμένης, αδυσώπητης προσπάθειας που στόχο είχε τον πολιτικό μου εξοστρακισμό.

Δυστυχώς, το Όργανο που έχει θεσμοθετηθεί για την εμπέδωση και περιφρούρηση των δημοκρατικών κανόνων, για την προστασία των δημοκρατικών αρχών, για την περιφρούρηση του Κόμματος από πράξεις και ενέργειες που υπονομεύουν την κοινή προσπάθεια, υιοθέτησε τις ρεβανσιστικές επιδιώξεις, τον κανιβαλισμό ενός ιδιότυπου πολιτικού και οικονομικού κατεστημένου, που χρόνια τώρα λυμαίνεται και χειραγωγεί το Ρέθυμνο.

Η διαγραφή μου δεν θίγει μόνο εμένα. Πρωτίστως περιφρονεί και προσβάλει τους 12.500 Ρεθυμνιώτες που με ψήφισαν και με στήριξαν σε έναν δύσκολο, αλλά έντιμο αγώνα. Έναν αγώνα που δώσαμε όλοι μαζί. Γυρίζει την πλάτη σε όλους εκείνους τους ψηφοφόρους που έδωσαν μια σημαντική και καθαρή νίκη στην παράταξή μας στο νομό Ρεθύμνου.

Οι πολίτες αυτοί παρακολουθούν σήμερα άναυδοι την προσπάθεια κάποιων να προτάξουν τα ιδιοτελή, τα προσωπικά τους συμφέροντα, έναντι των συμφερόντων της παράταξης, σε μια δύσκολη και κρίσιμη καμπή για τη Νέα Δημοκρατία.

Εθισμένοι, χρόνια τώρα, οι εκπρόσωποι μιας πολιτικής και οικονομικής ελίτ στην παράδοξη και ανέντιμη πρακτική τους, δεν κατανοούν, δεν νοιάζονται για τις ανάγκες και τα πραγματικά προβλήματα του νομού και των πολιτών του. Επιδεικτικά τα αγνοούν, ενδιαφερόμενοι μόνο για τη συντήρηση και την αναπαραγωγή της εξουσίας, της κυριαρχίας, της επιβολής τους.

Όποιος δεν υποτάσσεται στην εξυπηρέτηση των επιδιώξεων και συμφερόντων τους αντιμετωπίζεται ως εχθρός. Στοχοποιείται, ενοχοποιείται και εξοβελίζεται.

Αυτή είναι η πρακτική τους, αυτή είναι η πολιτική τους, αυτή είναι η ιδεολογία τους.

Οι πολίτες γνωρίζουν ότι ο Κωστής Σχοινάς ήταν εμπόδιο στα σχέδιά τους. Από την πρώτη στιγμή, προσπάθησαν να με συκοφαντήσουν, να με περιθωριοποιήσουν. Και όταν διαπίστωσαν ότι οι Ρεθεμνιώτες με εμπιστεύθηκαν στηρίζοντας τις μάχες που έδινα -μάχες άνισες, αλλά καθαρές και έντιμες-, επιζήτησαν και πέτυχαν τη διαγραφή μου.

Μπορεί, πρόσκαιρα, να πέτυχαν το στόχο τους, όχι όμως την προσωπική και πολιτική μου εξόντωση. Ήμουν και θα παραμείνω ενεργός πολίτης.
Δεν διαπραγματεύομαι με κανέναν, ούτε θα κάνω εκπτώσεις στις αρχές και τις αξίες μου. Δεν υποτάχθηκα ούτε θα υποταχθώ στα οποιαδήποτε συμφέροντα, επιδιώξεις και σκοπιμότητες.

Θα συνεχίσω να δίνω τη μάχη μου δίπλα στους πολίτες, μαζί με τους πολίτες, για τους πολίτες. Θα συνεχίσω να δίνω τη μάχη για τα μικρά και μεγάλα προβλήματα του Ρεθύμνου. Θα συνεχίσω να δίνω τη μάχη για τη φιλελεύθερη παράταξη. Στρατεύθηκα από φοιτητής στη Νέα Δημοκρατία, γιατί πίστευα στις αρχές και τις αξίες της. 

Η Νέα Δημοκρατία για την οποία πάλεψα και αγωνίστηκα, μαζί με όλους τους πολίτες που με εμπιστεύθηκαν, είναι το Κόμμα που ενσάρκωνε και συνεχίζει να ενσαρκώνει την ανάγκη πολιτικής αλλαγής. Δεν έχει καμία σχέση με την πράξη της διαγραφής μου.

Η διαγραφή μου αποπνέει παρελθόν. Υπαγορεύτηκε από αφανή συμφέροντα. Εξυπηρετεί πολιτικές σκοπιμότητες. Αντιστρατεύεται τους κανόνες μιας ευνομούμενης Πολιτείας. Καταπατά το δικαίωμα του εκλέγεσθαι. Στην ουσία παραγκωνίζει τους πολίτες, αγνοώντας ότι οι εκπρόσωποί τους εκλέγονται και δεν διορίζονται.

Η διαγραφή μου είναι μια βαθιά αντιδημοκρατική και συντηρητική ενέργεια που παραπέμπει σε άλλες εποχές, οι οποίες έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.

Η φιλελεύθερη παράταξη δεν μπορεί να αποτελέσει το όχημα κάποιων που μοναδικό τους μέλημα είναι η προώθηση των συμφερόντων και η ικανοποίηση προσωπικών φιλοδοξιών.

Η φιλελεύθερη παράταξη έρχεται από πολύ μακριά και πάει πολύ μακριά. Διότι στηρίζεται στην αυθεντική σχέση που έχει με τους πολίτες, αλλά και γιατί στο επίκεντρό της είναι οι ανάγκες και οι απαιτήσεις της χώρας και των πολιτών.

Γι αυτές πάλεψα κι εγώ και γι αυτές θα συνεχίζω να αγωνίζομαι.
« επιστροφή στη κατηγορία Έλλαδα

Σημειρινή ημερομηνία Δευτέρα, 21 Μάι 2018

Αρθρογραφία