Πρωτοβουλία Ρεθυμνιωτών για την ανακατασκευή του Ενετικού ρολογιού

Εκτύπωση

Πρωτοβουλία Ρεθυμνιωτών για την ανακατασκευή του Ενετικού ρολογιού

Την ανακατασκευή του Ενετικού ρολογιού, που καταστράφηκε το 1945, έχει βάλει ως στόχο μια ομάδα εθελοντών Ρεθυμνιωτών.

Την προσπάθεια αυτής της ομάδας πρωτοβουλίας θα στηρίξει με την εμπειρία που διαθέτει και τις γνώσεις του ο πρώην Υπουργός Πολιτισμού κ. Σταύρος Μπένος ο οποίος τον τελευταίο καιρό ασχολείται και με την αναστύλωση και λειτουργία των αρχαίων θεάτρων μέσω του συλλόγου «Διάζωμα» του οποίου και ηγείται.

Της Ελπίδας Δημακοπούλου

Ο Δήμαρχος κ. Γιώργης Μαρινάκης, στο γραφείο του οποίου πραγματοποιήθηκε στις 8 Απριλίου η παρουσίαση της πρωτοβουλίας για την αναστήλωση του ρολογιού, εξέφρασε την πηγαία πρόθεσή του να στηρίξει «...κάθε πρωτοβουλία πολιτών που αποβλέπει στο καλό της πόλης».

Αμέσως μετά ο κ. Μαρινάκης τόνισε την αυτόνομη φύση της ομάδας που λειτουργεί με τους δικούς της κανόνες με το Δήμο να αποτελεί τον παρατηρητή και βοηθό της προσπάθειας.

Σχετικά με τα βήματα που ακολουθούνται για την προώθηση των εργασιών ανακατασκευής του Ενετικού ρολογιού, σύμφωνα με τον Πολιτικό Μηχανικό και μέλος της ομάδας πρωτοβουλίας κ. Νίκο Δασκαλάκη, ήδη έχει ξεκινήσει από τα μέλη της ομάδας η αρχιτεκτονική μελέτη του ρολογιού, βάση ιστορικών στοιχείων.

Το επόμενο βήμα θα είναι η εξεύρεση μιας ιδανικής, για την ανάδειξη του ρολογιού θέσης, όσο για τη χρηματοδότηση του έργου, θα μελετηθούν και θα αξιολογηθούν ήδη υπάρχουσες προτάσεις για από κοινού εξεύρεση ιδίων πόρων. Σύμφωνα με τον κ. Δασκαλάκη, δεν αποτελεί στόχο η κρατική επιχορήγηση.


  


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τετάρτη, 23 Μάι 2018

Αρθρογραφία