Διαμαρτυρία του κ.Παπαδάκη για την απώλεια πόρων της νομαρχίας λόγω της κατάργησης των τελών μεταβίβασης οχημάτων.

Εκτύπωση

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΝΟΜΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΠΟΡΩΝ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΤΕΛΩΝ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ
Ο Νομάρχης Ρεθύμνου, κ. Γιώργης Παπαδάκης, σε επιστολή που έστειλε σήμερα στον Πρόεδρο της Ένωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδος(ΕΝΑΕ), κ. Δημήτρη Δράκο, διαμαρτύρεται για την κατάθεση του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Οικονομίας & Οικονομικών σχετικά με την κατάργηση των τελών μεταβίβασης οχημάτων, που θα έχει ως αποτέλεσμα να χάσει η Νομαρχία Ρεθύμνου μια από τις σημαντικότερες πηγές εσόδων της, που διατίθενται για επενδυτικές δαπάνες και μισθώσεις σχολικών συγκροτημάτων.

Συγκεκριμένα, στην επιστολή του ο κ. Παπαδάκης, αναφέρει τα εξής:

"Με αφορμή την κατάθεση του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Οικονομίας & Οικονομικών σχετικά με την κατάργηση των τελών μεταβίβασης αυτοκινήτων, οχημάτων, θα ήθελα να σας γνωρίσω ότι η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ρεθύμνου με τη ρύθμιση αυτή υπολογίζεται ότι θα χάσει από τα έσοδά της περίπου 800.000 ευρώ ετησίως, έσοδα με τα οποία καλύπταμε τις ανάγκες μας για ενοικίαση χώρων προκειμένου να χρησιμοποιηθούν ως σχολικές μονάδες, για επισκευή & συντήρηση του επαρχιακού οδικού δικτύου, αφού οι ΚΑΠ δεν επαρκούν διόλου για την κάλυψη τέτοιων αναγκών.

Ως εκ τούτου καταδικάζουμε την επιχειρούμενη προσπάθεια οικονομικής αποδυνάμωσης των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων και προτείνουμε δυναμικές ενέργειες για την άρση της συγκεκριμένης ρύθμισης, αφού η εφαρμογή της θα έχει τεράστιες επιπτώσεις στην ύπαρξη και οικονομική επιβίωση των Νομαρχιών.

Σας γνωρίζουμε δε ότι θα είμαστε στη διάθεσή σας και αρωγοί σε ενέργειές και προσπάθειες που θα οδηγήσουν στην απόρριψη των επιχειρούμενων μέτρων".

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Δευτέρα, 18 Ιούν 2018

Αρθρογραφία