Η Όλγα κατέθεσε ερώτηση για την λειτουργία του Μετεωρολογικού Σταθμού του Ρεθύμνου

Εκτύπωση

Η Βουλευτής Ρεθύμνου της Νέας Δημοκρατίας κ. Όλγα Κεφαλογιάννη κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας και θέμα τα προβλήματα λειτουργίας που αντιμετωπίζει ο Μετεωρολογικός Σταθμός του Ρεθύμνου.

Στην ερώτηση της η κ. Κεφαλογιάννη αναφέρει τα εξής :
«Ο Μετεωρολογικός Σταθμός Ρεθύμνου λειτουργεί από το 1957 και διαθέτει μέχρι σήμερα αξιόλογη χρονοσειρά όλων των βασικών Μετεωρολογικών παραμέτρων.

Πρόκειται για ένα σταθμό, ο οποίος πέρα της μετεωρολογικής υποστήριξης και της καθοριστικής συμβολής του στην έγκαιρη πρόγνωση ακραίων καιρικών φαινομένων, άρα άμεσης προετοιμασίας των αρμοδίων υπηρεσιών του νομού, συμβάλλει και στην υποστήριξη της τοπικής οικονομίας, καθώς δίδει όλες τις απαιτούμενες πληροφορίες για την εκπόνηση μελετών έργων υποδομής όπως είναι  τα φωτοβολταϊκά πάρκα ή τα αντιπλημμυρικά έργα, στα οποία είναι απαραίτητη η μετεωρολογική πληροφορία.

Παρά την ουσιαστική σημασία, που έχει η λειτουργία του Μετεωρολογικού Σταθμού Ρεθύμνου, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προχώρησε στην αναστολή λειτουργίας του κυρίως λόγω έλλειψης προσωπικού.

Ενώ στους ΠΟΥ της ΕΜΥ προβλέπεται η στελέχωσή του σταθμού με τρία άτομα, σήμερα δεν υπηρετεί κανένας,  λόγω συνταξιοδοτήσεων η μεταθέσεων των υπαλλήλων. Η ΕΜΥ έχει αναγκαστεί να  αναστείλει την λειτουργία του Σταθμού γεγονός, το οποίο θα οδηγήσει στο κλείσιμο του, αν έγκαιρα δεν αντιμετωπιστεί το πρόβλημα στελέχωσης του.

Μετά από πενήντα χρόνια ύπαρξης του Σταθμού στο Ρέθυμνο, έχει αποδειχθεί η αναγκαιότητα και η χρησιμότητα των παρεχομένων υπηρεσιών του, γι? αυτό και αποτελεί αίτημα μας να συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία του.

Θα πρέπει παράλληλα να επισημανθεί, ότι η ΕΜΥ αναζητά νέα θέση του σταθμού, ώστε να πληρούνται καλύτερα οι κανόνες παρατήρησης καθότι η θέση του με τις πολεοδομικές αλλαγές, που έχουν γίνει, δεν κρίνεται ικανοποιητική.

Κατόπιν των παραπάνω :
ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
Τι προτίθεται να κάνει ώστε να στελεχωθεί πλήρως ο Μετεωρολογικός Σταθμός Ρεθύμνου και να συνεχιστεί η κανονική λειτουργία του.» 

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τετάρτη, 23 Μάι 2018

Αρθρογραφία