Η Όλγα για την προώθηση των έργων του νότιου οδικού άξονα της πόλης.

Εκτύπωση

Η Βουλευτής Ρεθύμνου της Νέας Δημοκρατίας κ. Όλγα Κεφαλογιάννη εκφράζει την ικανοποίηση της για την θετική εξέλιξη στο ζήτημα της προώθησης του έργου κατασκευής του νότιου οδικού άξονα της πόλης.

Ειδικότερα, σήμερα υπεγράφη μεταξύ ΕΥΔΕΠ - ΒΟΑΚ και αναδόχων μελετητών η μελέτη για τη νότια παράκαμψη της πόλης του Ρεθύμνου.

Ως γνωστό η μελέτη αυτή χρηματοδοτείται από το Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας μετά από τη θετική ανταπόκριση αιτήματος της κ. Κεφαλογιάννη προς το ΥΠΕΧΩΔΕ.

Το προεκτιμούμενο κόστος της μελέτης ανέρχεται σε 400.000 ευρώ και περιλαμβάνει όλα τα στάδια ωρίμανσης, προκειμένου να δημοπρατηθεί.

Συγκεκριμένα θα εκπονηθεί η προκαταρκτική μελέτη, η προμελέτη, η οριστική μελέτη, η μελέτη γεωλογικών και γεωτεχνικών στοιχείων, η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, η προκαταρτική και η προμελέτη τεχνικών έργων καθώς και το κτηματολόγιο.

Η πρόβλεψη είναι να κατασκευαστεί ένας οδικός άξονας μήκους 3,4 χιλιομέτρων με πλάτος 16 μέτρα, πεζοδρόμια και τρεις γέφυρες συνολικού μήκους 220 μέτρων.

Ο δρόμος αυτός θα ξεκινάει από την περιοχή του ανισόπεδου κόμβου Σπηλίου, θα εκτείνεται περιμετρικά των νοτίων ορίων της πόλης και θα καταλήγει στην περιοχή του κόμβου Αμαρίου.

Η μελέτη προβλέπεται να ολοκληρωθεί εντός ενός έτους και το γεγονός αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό καθώς δρομολογείται η κατασκευή ενός μεγάλου έργου, το οποίο θα ανακουφίσει το κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης.


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Σάββατο, 21 Απρ 2018

Αρθρογραφία