Αρ. Παυλίδης: Δεν παραιτούμαι...

Εκτύπωση


Αρ. Παυλίδης: Δεν παραιτούμαι...

Νέες φωτιές ανάβει στην κυβερνητική παράταξη η απόφαση του ανακριτή να στείλει στη Βουλή τον φάκελο για τον εκβιασμό του εφοπλιστή Μανούση, με στοχο να αποφασιστεί εάν θα συσταθεί προανακριτική επιτροπή για να διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Αιγαίου Αριστοτέλη Παυλίδη.

Η αποστολή της δικογραφίας στη Βουλή ήταν μονόδρομος για τον ανακριτή, μετά τις ενδείξεις που προέκυψαν για ηθική αυτουργία Παυλίδη σε εκβίαση σε βάρος του Φώτη Μανούση. Τρία ήταν τα θολά σημεία της ανάκρισης, για τα οποία οι ισχυρισμοί που προβλήθηκαν από τους εμπλεκόμενους κρίθηκαν αβάσιμοι:

Πρώτον, η γρήγορη αποπληρωμή του δανείου, ύψους 130.000 ευρώ, που πήρε η κόρη του πρώην υπουργού για να αγοράσει σπίτι. Πέντε μήνες μετά τη λήψη του και συγκεκριμένα τον Ιανούαριο του 2007, αποπληρώνεται το ποσό των 100.000 ευρώ, με το αιτιολογικό ότι της έγινε δωρεά από ένα θείο της στο εξωτερικό, ύψους 225.000 ευρώ. Ωστόσο, γι αυτό το ποσό δεν προσκομίστηκε κανένα παραστατικό, ενώ σύμφωνα με την καταγγελία του Φώτη Μανούση, τον Νοέμβριο του 2006 έδωσε το ίδιο ποσό -δηλαδή 100.000 ευρώ- στον στενό συνεργάτη του υπουργού, Παναγιώτη Ζαχαρίου, για να δρομολογήσει τα πλοία του στην άγονη γραμμή.

Δεύτερον, αμέσως μετά την καταγγελία για τη μίζα των 100.000 ευρώ, ο κατηγορούμενος για εκβίαση Ζαχαρίου εξοφλεί 40.000 ευρώ, ποσό που ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι προέρχεται από αμοιβές του ως πολιτικού μηχανικού, αλλά δεν επιβεβαιώνεται από τα στοιχεία.

Τρίτον, η κατάθεση από τον Φώτη Μανούση ποσού 7.500 ευρώ σε άλλο συνεργάτη του Αριστοτέλη Παυλίδη στη Ρόδο, για το οποίο το κομματικό στέλεχος έχει υποστηρίξει ότι δεν γνωρίζει ποιος ήταν ο καταθέτης.

Σχολίαζοντας τις εξελίξεις, ο Φώτης Μανούσης σημείωσε: "Η εταιρεία μου και εγώ καθημερινά, βιώνουμε τις συνέπειες της απόφασής μου να καταγγείλλω την πολιτική σήψη. Ελπίζω ο πρωθυπουργός ύστερα και από τη σημερινή εξέλιξη, να συμβάλει ώστε να υπάρξει πλήρης διελεύκανση".

Ο πρώην υπουργός Αιγαίου, πάντως, δηλώνει σε όλους τους τόνους ότι δεν παραιτείται, ενώ μιλώντας σε τηλεοπτικά κανάλια προέβη στη λακωνική δήλωση "όλα στον καιρό τους". 

Τον τελικό λόγο τώρα έχει η Βουλή, η οποία και θα κληθεί να αποφασίσει για την σύσταση η όχι προανακριτικής επιτροπής. 

 


« επιστροφή στη κατηγορία Έλλαδα

Σημειρινή ημερομηνία Τετάρτη, 23 Μάι 2018

Αρθρογραφία