Ολυμπιονίκες και Παγκόσμιοι Πρωταθλητές στο Σπίτι του Πολιτισμού

Εκτύπωση

Ολυμπιονίκες και Παγκόσμιοι Πρωταθλητές στο Σπίτι του Πολιτισμού

Μεγάλα ονόματα του ελληνικού αθλητισμού τίμησαν με την παρουσία τους το βράδυ του Σαββάτου 4 Απριλίου την ημερίδα που διοργάνωσε ο Δ.Α.Ο.Ρ. με θέμα «Αθλητισμός, το πιο όμορφο κομμάτι της ζωής μου», στο Σπίτι του Πολιτισμού. Τη Βούλα Πατουλίδου, το Βασίλη Πολύμερο, τη Χρύσα Μπισκιτζή, τον Κυριάκο Γιαννόπουλο, το Γιώργο Σιγάλα αλλά και τον δημοσιογράφο Βασίλη Σκουντή υποδέχθηκαν πολιτικοί και θεσμικοί φορείς της πόλης. Πολύς ήταν και ο κόσμος που ήρθε να τους δει από κοντά και να τους χειροκροτήσει για τις μεγάλες επιδόσεις που χάρισαν στην Ελλάδα.

Της Ελπίδας Δημακοπούλου

Για τον σκοπό της διοργάνωσης αυτής της ημερίδας μας μίλησε ο Πρόεδρος του Δ.Α.Ο.Ρ. και Αντιδήμαρχος Ρεθύμνου, κ. Μανόλης Αναγνωστάκης. Σύμφωνα με τον κ. Αναγνωστάκη, σκοπός της ημερίδας ήταν οι αθλητές, που είναι και πρότυπα της νεολαίας, να μεταφέρουν σε όλους τις εμπειρίες τους από την αθλητική τους δράση όπου μέσα από αυτές τις εμπειρίες οι νέοι θα λάβουν και τα πολύτιμα μηνύματα που μπορεί να στείλει ο αθλητισμός

«...πριν παντρευτώ και κάνω το πρώτο μου παιδί, ο αθλητισμός ήταν όλη μου η ζωή...όταν σταμάτησα να παίζω ήταν ο πρώτος μου θάνατος», εξομολογήθηκε ο Γιώργος Σιγάλας στους δημοσιογράφους, ενώ στη συνέχεια παρότρυνε τα παιδιά να βγαίνουν περισσότερο στους δρόμους και να παίζουν όπως γινόταν παλιά μιας και πλέον τα περισσότερα παιδιά δεν είναι καθόλου ενεργητικά και δεν αθλούνται, κάτι που όπως είπε ξεκινάει από τους γονείς.

Η Βούλα Πατουλίδου δίνοντας μια ιδιαίτερα σημαντική για τους νέους πτυχή του αθλητισμού είπε ότι «ο αθλητισμός είναι ο τρόπος με τον οποίο μαθαίνεις να διεκδικείς έχοντας έναν συγκεκριμένο στόχο» και είναι αυτό σημαντικό γιατί στην εποχή μας αυτό που λείπει σε μεγάλο βαθμό από τους νέους είναι ο στόχος που δίνει κίνητρα και κάνει τον άνθρωπο να προοδεύει.Δυστυχώς λόγω της βροχής
αναβλήθηκε ο προγραμματισμένος 2ος Λαϊκός Γύρος της πόλης με το σύνθημα « Τρέχω, βαδίζω, διασχίζω την πόλη μας». Σύμφωνα όμως με τον Δ.Α.Ο.Ρ. θα βγει επίσημη ανακοίνωση που θα ορίζει τη νέα ημέρα διεξαγωγής του Γύρου.


 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Κυριακή, 22 Απρ 2018

Αρθρογραφία