Παγκρήτια αντιφασιστική πορεία

Εκτύπωση

Παγκρήτια αντιφασιστική πορεία

Παγκρήτια αντιφασιστική πορεία πραγματοποιήθηκε στο Ρέθυμνο στις 3 Απριλίου με αφορμή τον ξυλοδαρμό του 20χρονου φοιτητή και ενεργού συνδικαλιστή σε αριστερή παράταξη, Γιώργου Μωραΐτη, από τρία μέλη παρακρατικών και ακροδεξιών ομάδων, όπως ισχυρίζεται ο ίδιος ο φοιτητής.

Η πορεία ξεκίνησε από το Δημαρχείο της πόλης για να καταλήξει στην Αστυνομία όπου και διαλύθηκε χωρίς να χρειαστεί να επέμβουν οι δυνάμεις των ΜΑΤ που βρίσκονταν εκεί σε ετοιμότητα.

Οι διαδηλωτές, όπως δήλωσαν οι εκπρόσωποί τους, θέλησαν με αυτήν την πορεία να φωνάξουν ότι δεν θα φοβηθούν την τρομοκρατία που οι φασιστικές ομάδες θέλουν να περάσουν σε όλους όσους αγωνίζονται και τολμούν να αντισταθούν σε ό,τι το υπάρχον πολιτικό σύστημα θέλει να επιβάλλει.

Κοντά σε όλους όσους κατέβηκαν στη διαδήλωση, βρέθηκαν και εκπρόσωποι των τοπικών πολιτικών παραγόντων και των τοπικών φορέων, ενώ η Αντινομάρχης κα Γιάννα Κεφαλογιάννη, σε δηλώσεις της στους δημοσιογράφους, καταδίκασε τέτοιου είδους επιθέσεις που δεν εκφράζουν την κοινωνία του Ρεθύμνου. Στη συνέχεια η
Της Ελπίδας
Δημακοπούλου
Αντινομάρχης κάλεσε την τοπική κοινωνία να αφυπνιστεί και δήλωσε ότι η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ρεθύμνου, σε σύντομο χρονικό διάστημα, θα αναλάβει τέτοιες πρωτοβουλίες σε συνεργασία με την εκπαιδευτική και φοιτητική κοινωνία, ώστε να βγει η κοινωνία του Ρεθύμνου από τον κλοιό αυτών των φασιστικών στοιχείων.

Για «...απροκάλυπτη επίθεση κατά του φοιτητή με πολιτικά όπως φαίνεται κίνητρα», έκανε λόγο και ο δικηγόρος του Γιώργου Μωραΐτη, κ. Μανόλης Πετρακάκης, ο οποίος βρέθηκε και ο ίδιος στην διαδήλωση της 3ης Απριλίου. Σχετικά με την πορεία των ερευνών, για τον εντοπισμό των τριών δραστών, για την οποία ρωτήθηκε ο κ. Πετρακάκης, μας απάντησε ότι η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια των αρμόδιων Αρχών και δεν έχει γίνει ακόμη τίποτα γνωστό για τη φάση στην οποία βρίσκονται οι έρευνες. Έχει ζητηθεί όμως από τον ίδιο και τους γονείς του φοιτητή, παράσταση στον Διευθυντή της Αστυνομίας ώστε να ενημερωθούν σχετικά.   


    

  


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τετάρτη, 21 Μάρ 2018

Αρθρογραφία