Άρχισε ο καθαρισμός της παραλίας με πρωτοβουλία επαγγελματιών

Εκτύπωση

Άρχισε ο καθαρισμός της παραλίας με πρωτοβουλία επαγγελματιών

Οι ετοιμασίες για την υποδοχή των τουριστών στην παραλία του Ρεθύμνου άρχισαν και οι επαγγελματίες ανέλαβαν την πρωτοβουλία για μια ακόμη χρονιά σε συνεργασία με το Δήμο, να καθαρίσουν με μηχανήματα τα κομμάτια που μισθώνουν και που εκμεταλλεύονται εμπορικά την τουριστική περίοδο ενώ ο Δήμος να προχωρήσει στον καθαρισμό των ελεύθερων κομματιών. Με δικά του έξοδα ο καθένας βάζει το χρηματικό μερίδιο που του αντιστοιχεί ανάλογα με την περιοχή που εκμεταλλεύεται στην παραλία και περιμετρικά του κομματιού του κι έτσι ο καθαρισμός προχωράει.


Της Ελπίδας
Δημακοπούλο
Ο κ. Θεοδωράκης και ο κ. Γαβρίλης εκμεταλλευτές ομπρελοκαθισμάτων και θαλασσίων σπόρ, μας μίλησαν για την πρωτοβουλία που αναλαμβάνουν κάθε χρόνο και που διευκολύνει πολύ το Δήμο αλλά και για μια μείωση στην ενοικίαση των κομματιών που εκμισθώνουν, λόγω της πρωτοβουλίας αυτής που αναλαμβάνουν, την απάντηση της οποίας περιμένουν. Παρόλαυτά οι εργασίες για την προετοιμασία της παραλίας έχουν αρχίσει.

Με αυτή την πρόταση είναι βέβαια φανερό ότι ο Δήμος εξοικονομεί πολλά χρήματα και το οφείλει ασφαλώς στην πρωτοβουλία των επαγγελματιών. Πέρσι όπως μας είπε στη συνέχεια ο κ. Θεοδωράκης, ο Δήμος ξόδεψε περίπου 20.000 ευρώ για τον καθαρισμό της παραλίας ενώ φέτος υπολογίζεται να ξοδέψει γύρω στα 2.000 ευρώ. Αυτό βέβαια οφείλεται και στο γεγονός ότι ο ήπιος Χειμώνας που πέρασε δεν έφερε πολλά σκουπίδια και λύματα στην άμμο. Επιπλέον να πούμε εδώ ότι όπως μας ενημέρωσαν οι επαγγελματίες, δεν έχει προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για την εγκατάσταση των πόστων κατά μήκος της παραλίας.

Εδώ θα ήθελα να κάνω ένα σχόλιο με αφορμή την προετοιμασία της παραλίας του Ρεθύμνου για την υποδοχή των τουριστών. Το σίγουρο, λοιπόν είναι ότι όσο και να προσπαθήσουν όλοι οι επαγγελματίες μαζί και ο Δήμος προκειμένου να μειώσουν το κόστος του καθαρισμού της παραλίας, οι μόνοι που θα επωφεληθούν για μια ακόμη σεζόν θα είναι όλοι αυτοί οι πραματευτάδες που θα καταφτάσουν στην πανέτοιμη αυτή παραλία και θα πηγαινοέρχονται μεταξύ των λουόμενων πουλώντας φρούτα, αναπτήρες, φακούς, μπρελόκ και μασάζ. Αυτοί εν τω μεταξύ δεν θα έχουν βάλει ούτε ένα σεντ για να γίνει η παραλία έτσι όπως θα την βρουν. Θα έρθουν, θα εισπράξουν και θα φύγουν για άλλα μέρη...    


 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τετάρτη, 23 Μάι 2018

Αρθρογραφία