Η απεργία της 2ας Απριλίου

Εκτύπωση

Η απεργία της 2ας Απριλίου 
 
Η Γ.Σ.Ε.Ε. και η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στις 2 Απριλίου πραγματοποίησαν τη μεγάλη πανελλαδική απεργία με συγκεντρώσεις και πορείες να γίνονται σε όλες τις πόλεις. Σκοπός της απεργίας, όπως είχε πει και ο Πρόεδρος της Γ.Σ.Ε.Ε. κ. Γ. Παναγόπουλος σε επίσκεψή του στο Ρέθυμνο πριν από μερικές μέρες, ήταν όλοι οι εργαζόμενοι να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στο να πληρώνουν οι ίδιοι το κόστος της οικονομικής κρίσης που άλλοι δημιούργησαν.
 

Της Ελπίδας Δημακοπούλου

Στο Ρέθυμνο, οι συνδικαλιστές εργαζόμενοι και φοιτητές, συγκεντρώθηκαν στο Εργατικό Κέντρο και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία που κατέληξε στη Νομαρχία.

"...οι εργαζόμενοι δεν θα πληρώσουν για μια ακόμη φορά τα αποτελέσματα των νεοφιλελεύθερων πολιτικών με τις μειώσεις στα ωράρια, τους μισθούς και τις συντάξεις", είπε ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ρεθύμνου κος Γιώργος Νικολιδάκης.

Σύμφωνα επίσης με τον Πρόεδρο του Νομαρχιακού τμήματος της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. κ. Αντώνη Φουρναράκη, τα συμφέροντα που δημιούργησαν αυτή την κρίση του καπιταλιστικού συστήματος, όπως τόνισε, δεν είναι αυτά που την αντιμετωπίζουν κιόλας. Τα προβλήματά της επωμίζονται οι εργαζόμενοι οι οποίοι θα αντιδράσουν δυναμικά, ώστε να διεκδικήσουν τα δικαιώματα που τους στερούν εν ονόματι της κρίσης.

"...οι συλλογικοί και ενωτικοί αγώνες των εργαζομένων είναι η μόνη λύση για την επιβολή μιας άλλης πορείας στην οικονομική και κοινωνική πολιτική του τόπου", υποστήριξε ο Πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών Ε.Σ.Υ. κος. Ανδρέας Ξανθός. 

Κοντά στους απεργούς βρέθηκε και η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ρεθύμνου με βασικό εκπρόσωπο την Αναπληρώτρια Γραμματέα κα Ελένη Παπαδάκη, θέλοντας έτσι να δηλώσει την αντίθεσή της με την Κυβερνητική πολιτική που ακολουθείται.     

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Σάββατο, 26 Μάι 2018

Αρθρογραφία