Πραγματικά σχολεία γνώσης ζήτησαν οι μαθητές

Εκτύπωση

Πραγματικά σχολεία γνώσης ζήτησαν οι μαθητές

Πορεία διαμαρτυρίας για την άσχημη κατάσταση των σχολικών κτηρίων έκαναν οι μαθητές των σχολείων του Ρεθύμνου με την συμπαράσταση των δασκάλων τους, των συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, της Ε.Λ.Μ.Ε. και των αριστερών κομμάτων. Στην πορεία βρέθηκε και ο Γραμματέας του Κεντρικού Συμβουλίου της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας και Βουλευτής του Κ.Κ.Ε. κ. Γιάννης Πρωτούλης.

Η πορεία, που είχε αρκετά μεγάλη συμμετοχή, ξεκίνησε από το Δημαρχείο της πόλης του Ρεθύμνου για να καταλήξει στη Νομαρχία. Οι διαδηλωτές διαμαρτυρήθηκαν για την περικοπή των κοινωνικών δαπανών από την Κυβέρνηση, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και οι δαπάνες για την παιδεία και την υγεία και διεκδίκησαν σύγχρονα σχολικά κτήρια.


o κ Ευθύμης
Καρουζάκης
Την κατάσταση στο Ρέθυμνο περιέγραψε ο Πρόεδρος της Ε.Λ.Μ.Ε. Ρεθύμνου κ. Ευθύμης Καρουζάκης καταγράφοντας τα προβλήματα στατικότητας των σχολείων, τα πολυμελή τμήματα των μαθητών και τον κίνδυνο να δημιουργηθεί πάλι η δεύτερη βάρδια στα σχολεία του Ρεθύμνου.

Σύμφωνα με τον Γραμματέα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Πειραματικού Λυκείου κ. Μανούσο Μανουσογιάννη, η κινητοποίηση αυτή αποκάλυψε, όπως είπε, μια προσπάθεια μετατροπής των Πειραματικών σχολείων σε Ιδιωτικά Κολλέγια.

«...πραγματικά σχολεία γνώσης που θα προωθούν την εκπαιδευτική διαδικασία» ζήτησε και ο Γραμματέας του Δ.Σ. του Συλλόγου δασκάλων και νηπιαγωγών Ρεθύμνου κ. Γιάννης Μαρινάτος


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τρίτη, 22 Μάι 2018

Αρθρογραφία