Συνάντηση της Όλγας με τον κ.Μαρκογιαννάκη για την ανέγερση του νέου Αστυνομικού Μεγάρου Ρεθύμνου.

Εκτύπωση

Η Βουλευτής Ρεθύμνου της Νέας Δημοκρατίας κ. Όλγα Κεφαλογιάννη είχε την Τρίτη 30 Μαρτίου 2009 συνάντηση εργασίας με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Χρήστο Μαρκογιαννάκη.

Αντικείμενο της συζήτησης τους ήταν η προώθηση του έργου ανέγερσης του νέου Αστυνομικού Μεγάρου Ρεθύμνου, θέμα, που αποτελεί χρόνιο αίτημα των τοπικών Αρχών και ιδιαίτερα των Αστυνομικών του νομού μας, οι οποίοι δικαίως ζητούν ένα σύγχρονο και λειτουργικό χώρο εργασίας.

Η Βουλευτής του νομού επισήμανε στον κύριο Υπουργό, ότι οι υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης στεγάζονται σε παλαιό κτίριο στην Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου, το οποίο είναι ακατάλληλο για την εύρυθμη λειτουργία της Αστυνομίας και ήδη έχει γίνει πολύς λόγος για την κακή κατάσταση των κρατητηρίων.

Επίσης ενημέρωσε, για το ότι η ίδια έχει επανειλημμένως συνεργαστεί με το Υπουργείο για το θέμα αυτό και σύμφωνα με την από 7 Δεκεμβρίου 2007 απάντηση, την οποία είχε λάβει από τον τότε Υφυπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Χηνοφώτη, η πρόταση του Δήμου Ρεθύμνου για την προσφορά οικοπεδικής έκτασης είχε γίνει δεκτή.

Τέλος αφού επισήμανε, ότι αναμένεται η ολοκλήρωση της γραφειοκρατικής διαδικασίας από το Δήμο Ρεθύμνου για την τροποποίησης του σχεδίου πόλεως στην περιοχή, την οποία βρίσκεται η προτεινόμενη έκταση, ζήτησε και την δική του συμβολή, ώστε να υλοποιηθεί η Κυβερνητική δέσμευση για την ανέγερση νέου Αστυνομικού Μεγάρου στο Ρέθυμνο.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών κ. Χρ. Μαρκογιαννάκη εμφανίστηκε απολύτως ενήμερος για το θέμα και επιβεβαίωσε για ακόμα μία φορά, ότι το θέμα ανέγερσης του νέου Αστυνομικού Μεγάρου Ρεθύμνου αποτελεί πρώτη προτεραιότητα.

Ο ίδιος τόνισε, ότι περιμένει από το Δήμο Ρεθύμνου και την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου, να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες για την παραχώρηση του απαιτούμενου οικοπέδου ενώ ήδη το Υπουργείο, προκειμένου να είναι έγκαιρα έτοιμο, προωθεί τη σχετική προμελέτη.

Το νέο μέγαρο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ρεθύμνου θα κατασκευαστεί με Σ.Δ.Ι.Τ. και θα καλύπτει όλες τις σύγχρονες ανάγκες για την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών σε χώρους και συνθήκες σωστές για τους αστυνομικούς, που υπηρετούν το νομό μας.


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τρίτη, 19 Ιούν 2018

Αρθρογραφία