Κόμβος Ατσιπόπουλου. Τα φανάρια και πάλι σε λειτουργία?

Εκτύπωση

Κόμβος Ατσιπόπουλου.

Τα φανάρια και πάλι σε λειτουργία?

 

Στις 22 Οκτωβρίου 2008 όσοι περάσαμε από το κόμβο Ατσιποπούλου αντικρίσαμε μετά από πολύ καιρό και πάλι τα φανάρια σε λειτουργία.

Καθίσαμε και καταγράψαμε την διακίνηση των οχημάτων και πήραμε τα εξής αποτελέσματα.

Τις πρωινές ώρες από περίπου 09.00 έως τις 11.00: το αδιαχώρητο από κάθε πλευρά. Ουρές τεράστιες ακόμα και επί της Εθνικής Οδού.

Τις μεσημεριανές ώρες από περίπου 13.00 έως 15.00: το αδιαχώρητο από κάθε πλευρά. Ουρές τεράστιες ακόμα και επί της Εθνικής Οδού.

Το απόγευμα μειώθηκε αισθητά η κίνηση και τα οχήματα διερχόντουσαν από το σημείο με σχετική άνεση.

 

Δεν γνωρίζουμε εάν το μέτρο αυτό επανα-λειτούργησε πειραματικά για να δουν οι αρμόδιοι το κατά πόσον μπορεί να εφαρμοστεί ξανά, αλλά σίγουρα τα αποτελέσματα που θα πρέπει να πήραν θα ήταν άκρως αποκαρδιωτικά.

Η έξοδος του Ρεθύμνου από τη πλευρά του Κουμπέ ήταν σχεδόν κλειστή.

Τα αυτοκίνητα σχημάτισαν ουρά τουλάχιστον 1,5 χιλιομέτρου και ήταν σχεδόν ακινητοποιημένα.

Είναι αναγκαία η λειτουργία των φαναριών στο εν λόγω σημείο για την ασφάλεια των οδηγών. Σαφώς όμως δεν θα πρέπει να εκτελεστεί το μέτρο εάν δεν μελετηθεί νέα σχεδίαση για την έξοδο του Ρεθύμνου, λέμε εμείς.

 

Αυτό βέβαια μας είπαν και δεκάδες αγανακτισμένοι οδηγοί που ρωτήσαμε σχετικώς τη στιγμή που βρίσκονταν «κολλημένοι» στη τεράστια κίνηση που δημιουργήθηκε.

«Οι κάτοικοι γνωρίζουν πολύ καλά να διέρχονται με ασφάλεια από το κόμβο και δεν θέλουμε καμιά αλλαγή αν πρόκειται να αντιμετωπίζουμε κάθε μέρα αυτό το πράγμα?..» μας είπαν οι οδηγοί.

«Κάποιοι από εμάς θα αναγκαστούμε να μετακομίσουμε αλλού?» μας είπαν άλλοι.

 

Εμείς για περαιτέρω διευκρινήσεις προσπαθήσαμε να έρθουμε σε επαφή με τον όμορο  Δήμο Νικηφόρου Φωκά και πιο συγκεκριμένα συνομιλήσαμε με τον Αντιδήμαρχο Κύριο Αναστασάκη ο οποίος μας είπε τα εξής:

«Καταρχήν αρμόδια υπηρεσία για τη λειτουργία του κόμβου είναι ο ΔΕΒΟΑΚ.

Η συγκεκριμένη υπηρεσία κάνει κάποιες  δοκιμές για τη λειτουργία των φαναριών.

Για την ασφάλεια των οδηγών παρότι δεν έχουμε ανάμειξη ως τεχνική υπηρεσία του Δήμου, εντούτοις όμως κρίνουμε και εμείς σαν Δήμος ότι θα πρέπει να λειτουργούν τα φανάρια  με κάποιο τρόπο που να παρέχετε τόσο η ασφάλεια στου οδηγούς ενώ όμως παράλληλα θα πρέπει να εξυπηρετείτε και σε ομαλά επίπεδα και η διακίνηση των οχημάτων

Εμείς καταγράψαμε συγκεκριμένα στοιχεία από το ρεπορτάζ που κάναμε και τα έχουμε στη διάθεση του ΔΕΒΟΑΚ αν οι αρμόδιοι κρίνουν ότι θα τους είναι χρήσιμα.


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τετάρτη, 23 Μάι 2018

Αρθρογραφία