Τρία χρόνια με αναστολή η απόφαση της δίκης Δαμβόγλου - Κασκανιώτη

Εκτύπωση

Τρία χρόνια με αναστολή η απόφαση της δίκης Δαμβόγλου - Κασκανιώτη

Έληξε χθες στο τριμελές πλημμελειοδικείο Ρεθύμνου η δίκη για το θάνατο από ηλεκτροπληξία του άτυχου ζευγαριού, Μάγδας Κασκανιώτη και Βασίλη Δαμβόγλου.

Ο κατηγορούμενος, προϊστάμενος του πρακτορείου Περάματος της Δ.Ε.Η. καταδικάστηκε για την ανθρωποκτονία εξ αμελίας δια παραλείψεως των δύο νέων, σε ποινή φυλάκισης τριών ετών κατά συγχώνευση και με δικαίωμα έφεσης.

Κατά την απολογία του ο κατηγορούμενος θέλησε να ζητήσει συγνώμη από τους γονείς της Μάγδας και του Βασίλη, χωρίς όμως να γίνει αποδεκτή από τους ίδιους γιατί πλέον τα παιδιά τους δεν είναι δυνατό να γυρίσουν πίσω.

Της Ελπίδας Δημακοπούλου

Σύμφωνα με τον έναν από τους τέσσερις δικηγόρους των οικογενειών των θυμάτων, κ. Μαρινάκη, η απόφαση αυτή θεωρούν ότι βρίσκεται σε απόλυτη συμβατότητα με ότι πρότειναν ως πολιτική αγωγή και την χαρακτήρισε τεκμηριωμένη.

Επιπλέον ένα μήνυμα είπε ο κ. Κοτζαμπασάκης ότι δόθηκε μέσα από όλη την διαδικασία της πενταετούς δίκης και για τις δύο οικογένειες των θυμάτων αλλά και για την κοινωνία, το οποίο αφορά την δέουσα προσοχή που πρέπει να δείχνουν πάνω στο έργο τους οι υπάλληλοι κυρίως των μεγάλων οργανισμών του δημοσίου αλλά και οι κρατικοί λειτουργοί. Και συνέχισε ο κ. Κοτζαμπασάκης ότι και όταν το δημόσιο ευθύνεται δεν θα πρέπει οι ίδιοι οι υπάλληλοι να το καλύπτουν σε βάρος ενδεχομένως της δικής τους προσωπικής ενοχής.

Για τον διαπαιδαγωγικό και προληπτικό χαρακτήρα της ποινής μίλησε στη συνέχεια και ο κ. Σκουλάς, δικηγόρος της πολιτικής αγωγής, ενώ τόνισε το γεγονός ότι δεν συγχωρείται η αδιαφορία ιδίως όταν έχουμε να κάνουμε με ανθρώπινες ζωές. Ο κ. Ξυριτάκης ήταν ο τέταρτος δικηγόρος της πολιτικής αγωγής.

Τέλος ο πατέρας της Μάγδας Κασκανιώτη, μίλησε στις κάμερες για το άδικο του χαμού των παιδιών και για την άψογη μεν στάση του σώματος του δικαστηρίου που κράτησε για την απόδοση των ευθυνών, για την επιείκια μεν που κατά τον ίδιο έδειξε.

«...η τιμωρία είναι εντελώς παραδειγματική» είπε και η μητέρα της Μάγδας.

 


          


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Κυριακή, 27 Μάι 2018

Αρθρογραφία