Το Πάσχα έρχεται. Πάσχα με φρέσκα, βιολογικά αυγά

Εκτύπωση

Πάσχα με φρέσκα, βιολογικά αυγά

 
Το αυγό, είναι ένα πανάρχαιο σύμβολο της γένεσης του κόσμου, της γέννησης της ζωής, Πολύ πριν από την εμφάνιση του Χριστιανισμού, οι πρόγονοί μας τα έβαφαν με εκχυλίσματα από κρεμμύδια, φύλλα αμυγδαλιάς, παπαρούνες ή παντζάρια και διακοσμούσαν τα αυγά για να γιορτάσουν τη συνέχιση της ζωής.

του Γιάννη Κοκολάκη *

Τα αυγά θεωρούνταν τότε τα τέλεια δώρα της φύσης.

Τώρα τα Πασχαλινά κόκκινα αυγά, συμβολίζουν το αίμα Του Ιησού Xριστού που έσταξε όταν τον λόγχισε ο Ρωμαίος στρατιώτης. Το τσούγκρισμα των πασχαλινών αυγών, συμβολίζει την Ανάσταση του Xριστού, καθώς το αυγό συμβολίζει τη ζωή και τη δημιουργία που κλείνει μέσα του τη ζωή.

Όταν το κέλυφός του αυγού σπάσει με το τσούγκρισμα, γεννιέται μια ζωή, έτσι και το πασχαλινό αυγό συμβολίζει το σπάσιμο του τάφου του Xριστού και την Ανάσταση Του. Το βάψιμο των κόκκινων αυγών, μας γυρίζει πίσω στα παιδικά χρόνια και στα όμορφα χρώματα που πλημμύριζαν τις ψυχές μας αυτές τις μέρες.

Κτήμα Κοκολάκη
Πιστοποιημένα Βιολογικά αυγά και βιολογικά κηπευτικά.
 
Το Κτήμα Κοκολάκη με τα φρέσκα, βιολογικά λαχανικά, το ελαιόλαδο και τα αυγά του, μας προτρέπει να συνεχίσουμε το έθιμο, προσφέροντας μας αυτές της τόσο υγιεινές και θρεπτικές τροφές, στην πιο αγνή τους μορφή.

Τα Αυγά Κοκολάκη προέρχονται από πτηνά που εκτρέφονται αποκλειστικά από αγνά, βιολογικά προϊόντα παραγωγής της ίδια της οικογένειας και με τους τακτικούς αυστηρούς υγειονομικούς ελέγχους μας.

Το Κτήμα λειτουργεί σε ένα πανέμορφο και καταπράσινο χώρο 270 στρεμμάτων σε πλήρη αρμονία με τη Κρητική Αμαριώτικη φύση και έχει εκσυγχρονιστεί και εναρμονιστεί σύμφωνα και με τα πρότυπα που ορίζει ο οργανισμός ελέγχου & πιστοποιήσεων «ΒΙΟΕΛΛΑΣ».
Τα αυγά μας, έρχονται πάντα φρέσκα και ασφαλές σε εσάς , εφοδιάζοντας τον οργανισμό με ενέργεια, πρωτεΐνες A και D, φολικό οξύ, ασβέστιο, σίδηρο, φώσφορο, βιταμίνες, λιπαρά οξέα και άλλα χρήσιμα συστατικά για μια ισορροπημένη διατροφή.

 Η Οικογένεια Κοκολάκη με τα προϊόντα της, ακολουθώντας τους νόμους τις φύσης, μας φέρνει πίσω στον χρόνο με τα αρώματα τις χαμένες γεύσεις αλλά και την αγνότητα τις εποχής που θυμόμαστε οι μεγαλύτεροι και θα ανακαλύψουν οι επόμενες γενιές, με οίκο-βιολογική συνείδηση.

Τα προϊόντα και ειδικότερα τα αυγά από το Κτήμα Κοκολάκη μπορείτε να τα αναζητήσετε σε πολλά επιλεγμένα καταστήματα στην Ελλάδα που διακινούν βιολογικά προϊόντα και στα ειδικά τμήματα βιολογικών στα Σούπερ Μάρκετ.
Για το Ρέθυμνο διατίθενται και στις λαϊκές αγορές με το σήμα «Κοκολάκη»!   


 

* ο κος Γιάννης Κοκολάκης
είναι επιστημονικός συνεγάτης της
"ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ" στα θέματα
βιολογικών προϊόντων

Μύρθιος, Ρέθυμνο τ.κ. 74100, Κρήτη  Τηλ & fax: 28310 - 75115
e-mail: ktimakokolaki@gmail.com
Διανομή : BIOSMART  τηλ.: 210 4933005
      ΒΙΑΝΑΜΕ . τηλ.: 28920 52338

 


« επιστροφή στη κατηγορία Έλλαδα

Σημειρινή ημερομηνία Δευτέρα, 18 Ιούν 2018

Αρθρογραφία