Νέα αντίληψη με παλιές λειτουργικές!

Εκτύπωση

Νέα αντίληψη με παλιές λειτουργικές!


του κ.Νίκου
Νίνου
Μέσα σε μια περίοδο λειψυδρίας, σίγουρα κερδίζεις ευήκοα ώτα, όταν εμφανίζεσαι και διακηρύσσεις λειτουργικές ποτιστικές.

Πάνω σε ένα διψασμένο πολιτικό χώμα, σε μια ρυτιδιασμένη, από την ενδιαφεροντική έλλειψη, γη, οι σταγόνες των υποσχετικών λόγων σου, απορροφώνται και οι ξεροί χωμάτινοι κόκκοι στρέφονται προς την μεσιακή σκιά σου.

Το δημοτικό Ρέθυμνο, εγκαταλειμμένο στα μικρά και μεγάλα προβλήματα του, αναζητούσε τον Μεσία του.

Δεν έχει σημασία αν κάποιοι {όπως ισχυρίζονται κάποιοι εδώ στην πόλη μας} φρόντισαν ώστε να δημιουργηθούν αυτές οι προχριστιανικές συνθήκες τέτοιας στροφής των ελπίδων μας, ούτε αν τα πράγματα απλά κατέληξαν από μόνα τους, σε τέτοια δεδομένα.

Σημασία έχει, ότι έφτασαν εκεί και όλοι μας περιμέναμε την αλλαγή!

Ας πούμε, πως βρεθήκαμε σε ένα δημοτικό 1981!

Όταν εμφανίσθηκε η "νέα αντίληψη", αρκετά νωρίς το 2006, είχε μπροστά της όλο τον απαραίτητο χρόνο, και όλες τις απαραίτητες εκλογικές συνθήκες, μόνη στο γήπεδο, ώστε να μπορέσει να πείσει, για τις μεσιανικές της ιδιότητες!

Με αντίπαλο την άδεια απέναντι εστία, με άδειο το απέναντι μισό γήπεδο, φυσιολογικά και εύκολα, έβαζε συνέχεια γκολ, έκανε όσες θεαματικές ντρίπλες ήθελε, και έκτιζε τον θαυμασμό της εξέδρας.

Το λεωφορείο της απέναντι ομάδας είχε ακινητοποιηθεί σε μια στροφή του δρόμου και οι μηχανικοί της προσπαθούσαν να το βάλλουν μπροστά!

Στο μεταξύ, στο γήπεδο έπαιζε μόνη της η "νέα αντίληψη"!

Για την ιστορία να θυμίσουμε, ότι το λεωφορείο της απέναντι ομάδας κατόρθωσε να μπει στο γήπεδο στο 89ο λεπτό της προεκλογικής διάρκειας!

Για την ιστορία να θυμήσουμε, ότι μέσα σ αυτό το τελευταίο ένα λεπτό, κατόρθωσε και κέρδισε ένα 40%, από το 100% που είχε σε όλα αυτά τα 89 λεπτά, η "νέα αντίληψη"!

Μέσα σ αυτό το ένα λεπτό, απέδειξε ότι αν το λεωφορείο δεν είχε "κολλήσει" {ή δεν το είχαν "κολλήσει", όπως λένε κάποιοι}, και δεν είχε καθυστερήσει, το αποτέλεσμα του αγώνα θα ήταν πολύ διαφορετικό!

Να επιστρέψουμε στο θέμα μας, που είναι η "νέα αντίληψη" και όχι η ιστορία, που άλλωστε, ως πρόσφατη είναι γνωστή σε όλους μας.

Όλοι περιμένανε πολλά από την "νέα αντίληψη", που την έβλεπαν και την θεωρούσαν ως τον δημοτικό Μεσία στην πόλη μας.

Και είναι αλήθεια, ότι η "νέα αντίληψη", με τα όσα έλεγε, υποσχόταν όλα αυτά που περιμέναμε όλοι μας.

Θυμόμαστε που μας διαβεβαίωνε για το πλήρες και άρτιο πρόγραμμα της, και τις διαβεβαιώσεις της τις δεχόμαστε, αφού και χρόνο είχε, και στελέχη ικανά είχε, και γνώριζε, όπως όλοι μας, τα προβλήματα της πόλης μας.

Άλλωστε, τα πολύχρωμα και καλαίσθητα σχετικά προεκλογικά έντυπα της, δεν επέτρεπαν αντιρρήσεις!

Σε παρένθεση να θυμήσουμε, ότι στην αντίπερα όχθη, που δεν προλάβαιναν να γράψουν και να εκδώσουν τέτοια ελκυστικά προγράμματα, έλεγαν, ότι έχουν πρόγραμμα και το έχουν στον σκληρό δίσκο του μυαλού τους.

Και, όπως θα το περίμενε κανείς έτσι έγινε, τα επιδεικνυόμενα πολύχρωμα φουσκωτά έντυπα προγράμματα, ειρωνεύοντο τα αχειρόπιαστα και σε άλλο μήκος ύπαρξης και σημασίας, υπαρκτά και περιεκτικά προγράμματα, που όμως δεν προλάβαιναν να "σερβιριστούν" στις χρωματοποίκιλτες "πιατέλες" της πολυτελούς εκτύπωσης.

Και ήρθε, όπως πάντοτε συμβαίνει, η ώρα της αλήθειας!

Τα φουσκωτά πολύχρωμα και σημαιόσειστα  έντυπα προγράμματα της "νέας αντίληψης", ξεφούσκωσαν με την ανυπαρξία κυκλοφοριακού σχεδιασμού, με την ανυπαρξία σχεδιασμού και θέσεων, σχεδόν, παντού!

Στο παρόν σημείωμα, λόγω επικαιρότητας αλλά και οικονομίας του φιλοξενούντος χώρου, να επισημάνουμε, μόνο, το ξεφούσκωμα τους από την ανυπαρξία.. όπως αποδεικνύεται, προγραμματικών θέσεων, για την πλατεία {πλατεία την λέγαμε, πλατεία, εμείς, θα την λέμε!} Τεσσάρων Μαρτύρων.

Έλεγε η "νέα αντίληψη" και διαβεβαίωνε για μηδενικά μ2 στην Πλατεία Τεσσάρων Μαρτύρων!

Είδαμε προχθές στο δημοτ. συμβούλιο, και παρακολουθούμε στην συνέχεια, να προσπαθεί να μας πείσει, ότι οι κάποιες χιλιάδες μ2 κτιρίων που προωθεί, δεν είναι?έγκλημα!

Καθένας, δεν είναι έγκλημα, μπορεί να έχει και να λέει όποιες απόψεις θέλει.

Το άσχημο είναι, να αλλάζει το περιεχόμενο των λόγων του, και να προσπαθεί να μας πείσει, τώρα, ότι έχει δίκιο!

Άρα στα όσα μας έλεγε, τότε, δεν είχε δίκιο (ή μήπως, είχε και τότε δίκιο!)!

Αυτό λέγεται πρόγραμμα, το να λες μετά τα αντίθετα εκείνων που έλεγες πριν;

Θα με αντικρούσει κάποιος θυμίζοντας μου, ότι δεν είναι ασύνηθες να υπάρχουν τέτοιες αλλαγές.

Θα συμφωνήσω μαζί του, όμως θα του επισημάνω, ότι έτσι υποσχόμαστε νέες αντιλήψεις, αλλά με παλιές λειτουργικές!

Δυστυχώς, και αυτό δεν είναι ασύνηθες, και δεν το αποτρέπουν τα πολύχρωμα προεκλογικά φυλλάδια προγραμμάτων.

 

27/03/09
*ο κ Νίκος Νίνος
είναι δημοτικός σύμβουλος
& επικεφαλής της μειοψηφίας
στον δήμο Ρεθύμνου


 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τρίτη, 19 Ιούν 2018

Αρθρογραφία