"Στόχος ήταν όλοι οι αγωνιζόμενοι φοιτητές και εργαζόμενοι πολίτες"

Εκτύπωση

"Στόχος ήταν όλοι οι αγωνιζόμενοι φοιτητές και εργαζόμενοι πολίτες"
Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε στις 31 Μαρτίου στο εργατικό κέντρο ο φοιτητής που ξυλοκοπήθηκε από τρία άτομα τα ξημερώματα της Δευτέρας στην Αρκαδίου, Γιώργος Μωραΐτης. Επίσης στη συνέντευξη τοποθετήθηκε και μέλος του συλλόγου μεταπτυχιακών φοιτητών Σωτήρης Λάμπρου και ως απλός πολίτης και Ρεθυμνιώτης ο κ. Μανόλης Ηλιάκης.

Της Ελπίδας Δημακοπούλου

Να θυμίσουμε ότι ο Γιώργος Μωραΐτης, φοιτητής του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και ενεργό μέλος αριστερής φοιτητικής παράταξης, γύρω στις τέσσερις τα ξημερώματα της Δευτέρας γύριζε στο σπίτι του από το μαγαζί όπου εργάζεται και στην οδό Αρκαδίου δέχθηκε επίθεση από τρία άτομα.
Όπως είπε ο Γιώργος και στη συνέντευξη, η επίθεση ξεκίνησε με ένα μπουκάλι μπύρας που του πέταξε ο ένας από τους τρεις δράστες στο κεφάλι, στη συνέχεια και ενώ τον πλησίασαν και οι τρεις, τον έριξαν κάτω και τον κλωτσούσαν στο κεφάλι ρωτώντας τον παράλληλα εάν ανήκει σε κάποιο κόμμα και τι ψηφίζει, κάτι που κάνει εμφανή τον πολιτικό χαρακτήρα της επίθεσης. Στη συνέχεια μια περαστική κοπέλα μετέφερε τον φοιτητή στο νοσοκομείο όπου και νοσηλεύτηκε για μία ημέρα.  

«..Άνανδρη έκφραση βίας ενάντια σε άτομα που τολμάνε να μιλήσουν και να υπερασπιστούν τα πιστεύω τους και το συλλογικό συμφέρον» χαρακτήρισε το συγκεκριμένο φαινόμενο που δεν είναι μεμονωμένο όπως τόνισε ο εκπρόσωπος του συλλόγου μεταπτυχιακών φοιτητών, Σωτήρης Λάμπρου.

Σύμφωνα με την αριστερή παράταξη η επίθεση στον φοιτητή προήλθε από τη φασιστική συμμορία της Ο.Ε.Ρ. (παρακλάδι της Χρυσής Αυγής), όπως την αποκαλούν, ενώ όπως είπε και ο Γιώργος Μωραίτης, είναι τα ίδια άτομα που έγραψαν στους τοίχους του Πανεπιστημίου συνθήματα κατά του Μανόλη Γλέζου ο οποίος είχε επισκεφθεί το Ρέθυμνο πριν από μερικές ημέρες.
Σύμφωνα με τον Σωτήρη Λάμπρου το συμβάν της επίθεσης στον φοιτητή, αν και είχε σκοπό να τρομοκρατήσει την ελεύθερη βούληση, δεν τα κατάφερε. Κάλεσε τέλος την κοινωνία του Ρεθύμνου να απονομιμοποιήσει αυτές τις ομάδες τρομοκρατίας, ιδεολογικά, πολιτικά και πρακτικά και να σταθεί δίπλα στους φοιτητές και στους εργαζόμενους που αγωνίζονται.

Τη στήριξή του στους φοιτητές που αγωνίζονται εξέφρασε ο κ. Μανόλης Ηλιάκης, ο οποίος ως πολίτης της πόλης του Ρεθύμνου μίλησε κι αυτός για την επίθεση στον Γιώργο Μωραϊτη η οποία θεωρεί πως δεν στόχευε στον συγκεκριμένο φοιτητή αλλά σε μια καθυπόταξη του κόσμου που αντιστέκεται και εκδηλώνεται με απεργιακές κινητοποιήσεις και άλλα νόμιμα μέσα, ενώ χαρακτήρισε όλους όσους συσπειρώνονται γύρω από αυτές τις φασιστικές οργανώσεις ως «ντόπερμαν που λειτουργούν για τα αφεντικά».

Τέλος ο κ. Ηλιάκης κάλεσε κι αυτός τους Ρεθυμνιώτες να προστατέψουν τους φοιτητές που όπως φαίνεται επανειλλημένα, αντιμετωπίζονται από αυτές τις παρατάξεις ως ξένα σώματα και προσπαθούν να τους διώξουν επειδή είναι ενεργοί και αντιστέκονται.


 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Κυριακή, 22 Απρ 2018

Αρθρογραφία