Ζωηρό το ενδιαφέρον των Ρεθυμνιωτών για τον 2ο Λαϊκό Γύρο της Πόλης.

Εκτύπωση

Ζωηρό το ενδιαφέρον των Ρεθυμνιωτών για τον 2ο Λαϊκό Γύρο της Πόλης
Πλήθος συμπολιτών μας αναμένεται να βρεθεί το πρωί της Κυριακής στην πλατεία της Παλιάς Πόλης για το 2ο Λαϊκό Γύρο της Πόλης που διοργανώνει ο Δημοτικός Αθλητικός Οργανισμός Ρεθύμνου με την ονομασία «ΤΡΕΧΩ - ΒΑΔΙΖΩ - ΔΙΑΣΧΙΖΩ ΤΗΝ ΠΟΛΗ  ΤΟΥ  ΡΕΘΥΜΝΟΥ». Η εκδήλωση αυτή δίνει, όπως και πέρυσι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία στις Ρεθυμνιώτισσες και στους Ρεθυμνιώτες να τρέξουν στην ειδικά διαμορφωμένη διαδρομή χωρίς τα εμπόδια των αυτοκινήτων και των πολυσύχναστων δρόμων. Ο εορταστικός χαρακτήρας της σημαντικής αυτής στιγμής του μαζικού αθλητισμού θα έχει τον ποιοτικό εμπλουτισμό της Δημοτικής Φιλαρμονικής του Δήμου Ρεθύμνου η οποία θα ψυχαγωγεί με τις μελωδίες της τον κόσμο, πριν από την εκκίνηση του Λαϊκού Γύρου αλλά και στον τερματισμό των συμμετεχόντων.

Οι δηλώσεις συμμετοχής υποβάλλονται από το μεσημέρι της Τρίτης, μιας και κλιμάκιο του ΔΑΟΡ μοίρασε το σχετικό υλικό στα σχολεία της πόλης, με τα παιδιά να ενθουσιάζονται και να εκφράζουν την επιθυμία να βρεθούν το πρωί της Κυριακής με τους γονείς τους στη νέα πλατεία της Παλιάς Πόλης!
Με την εγγραφή θα δίνεται δώρο μία μπλούζα στο άτομο που συμμετέχει στο Λαϊκό Γύρο.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παίρνουν πληροφορίες στα γραφεία του Δ.Α.Ο.Ρ (Δημοκρατίας 4-6, 3ος όροφος) και στα τηλέφωνα 28310-29550 και 28310-57044 Αιτήσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές και από τις 9:00 έως τις 10:00 π.μ. την ημέρα διεξαγωγής στην γραμματεία του σημείου εκκίνησης (πλατεία παλιάς πόλης). Παράλληλα, η αίτηση συμμετοχής υπάρχει και στο επίσημο website του ΔΑΟΡ (www.daor.gr) και μπορούν να την «κατεβάσουν» οι επισκέπτες του.

Η διαδρομή που θα διασχίσουν οι συμμετέχοντες έχει ως εξής:
ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΑΛΙΑΣ ΠΟΛΗΣ (ΕΝΑΡΞΗ) - Ε. ΒΕΡΝΑΡΔΟΥ - ΕΘΝ. ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ - ΓΕΡΑΚΑΡΗ - ΕΘΝ. ΜΑΚΑΡΙΟΥ - ΠΛ. ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ - ΕΛΕΥΘ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ - Ι. ΠΕΤΥΧΑΚΗ - ΑΡΚΑΔΙΟΥ - ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΔΩΝ (ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ) - ΓΗΠΕΔΟ ΣΟΧΩΡΑΣ - ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΡΩΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ - Π. ΚΟΡΩΝΑΙΟΥ - ΝΙΚΟΦΟΡΟΥ ΦΩΚΑ - Ε. ΒΕΡΝΑΡΔΟΥ - ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΑΛΙΑΣ
ΠΟΛΗΣ (ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ).

Χρήσιμες οδηγίες για το Λαϊκό Γύρο της Πόλης

Οι συμμετέχοντες μπορούν να καλύψουν την διαδρομή τρέχοντας, βαδίζοντας ή εναλλάξ. Συνίσταται αθλητική ενδυμασία και υπόδηση, ενώ απαραίτητη είναι η προθέρμανση πριν την εκκίνηση. Για τους μαθητές Δημοτικών Σχολείων συνίσταται να διασχίσουν την διαδρομή βαδίζοντας και να συνοδεύονται από τους γονείς τους ή από υπεύθυνο συνοδό. Οι συμμετέχοντες θα τροφοδοτούνται με νερό από τους σταθμούς που θα υπάρχουν στην διαδρομή.

Σε περίπτωση που αισθανθείτε κάποια ενόχληση, διακόψτε αμέσως της προσπάθεια σας και ζητήστε βοήθεια από τους Εθελοντές Σαμαρείτες και τους γιατρούς του ΕΚΑΒ που θα παρευρίσκονται.

Όλοι όσοι θα συμμετάσχουν, θα ξεκινήσουν μαζί και θα ακολουθήσουν την ίδια διαδρομή. Όσοι καλύψουν τουλάχιστον έναν κύκλο θα πάρουν αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής.

Ξεχωριστές αθλητικές προσωπικότητες στην ημερίδα του ΔΑΟΡ το Σάββατο 4 Απριλίου στο «Σπίτι του Πολιτισμού»

Την παραμονή του Λαϊκού Γύρου της Πόλης του Ρεθύμνου, Σάββατο 4 Απριλίου, μεγάλα ονόματα του Ελληνικού Αθλητισμού θα παραστούν στην ημερίδα που διοργανώνει ο ΔΑΟΡ στο Σπίτι του Πολιτισμού με θέμα «Αθλητισμός: το πιο όμορφο κομμάτι της ζωής μου». Αθλητές που έγραψαν τη δική τους ιστορία στο χώρο όπως η ανεπανάληπτη Βούλα Πατουλίδου, ο Γιώργος Σιγάλας, ο Βασίλης Πολύμερος, η Χρύσα Μπισκιτζή, ο Κυριάκος Γιαννόπουλος και ο Νίκος Νιόμπλιας θα μιλήσουν για τα οφέλη που αποκόμισαν από την ενασχόλησης τους με τον αθλητισμό, ενώ την συζήτηση θα συντονίσει ο γνωστός δημοσιογράφος Βασίλης Σκουντής.

Χορηγοί του 2ου Λαϊκού Γύρου τη Πόλης του Ρεθύμνου και της ημερίδας Αθλητισμός: το πιο όμορφο κομμάτι της ζωής μου» είναι η Ιατρονοσηλευτική Κρήτης και το κατάστημα Αθλητικών ειδών Porto Bello.
Οι παραπάνω εκδηλώσεις τελούν υπό την αιγίδα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ρεθύμνου.« επιστροφή στη κατηγορία Πολιτισμός

Σημειρινή ημερομηνία Τρίτη, 19 Ιούν 2018

Αρθρογραφία