Συνέντευξη τύπου (PRESS CONFERENCE) για το καράβι.

Εκτύπωση

 

PRESS CONFERENCE για το καράβι

 

Εν όψει της «μάζωξης» που έγινε στο Μελίνα Μερκούρη τη Κυριακή 26 Οκτωβρίου, δόθηκε από αντιπροσωπεία της «Κίνησης Πολιτών», συνέντευξη τύπου (press conference) στη Περιηγητική λέσχη του Ρεθύμνου σχετικά με την ίδρυση ναυτιλιακής εταιρίας Ρεθυμνιώτικων συμφερόντων.

Παρέστησαν αρκετοί δημοσιογράφοι από εφημερίδες και ραδιόφωνο ενώ παρόντες ήταν και τα τοπικά τηλεοπτικά κανάλια.

Παρών και η «ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ» δια του εκδότη της Κυρίου Βασίλη Κασιμάτη.

Στα πάνελ των ομιλητών βρέθηκαν 12 εκ των 23 μελών της συντονιστικής επιτροπής της ομάδας πού έχει ήδη ονοματιστεί «Κίνηση Πολιτών».

Σαν κύριος ομιλητής εμφανίστηκε ο Δήμαρχος Αρκαδίου κύριος Μανώλης Μανωλακάκης, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε τα εξής:

«Έχουμε βάλει ένα στοίχημα ως επιτροπή με τους Ρεθυμνιώτες και αφορά το δικό μας καράβι»..

«Καλούμε τη Κυριακή 26 Οκτωβρίου στο «Μελίνα Μερκούρη» όλους του Ρεθυμνιώτες να στηρίξουν την ίδρυση της Ρεθυμνιώτικων συμφερόντων, νέας ναυτιλιακής εταιρίας»....

«Ο Ρεθυμνιώτης δεν θα πρέπει πλέον να κινείται «Ανατολικά» ή «Δυτικά» για να μεταβεί στο Πειραιά αλλά θα πρέπει να φεύγει από το Ρέθυμνο.... «κεντρικά»!

 

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων ο Κος Μανωλακάκης απάντησε και τα παρακάτω:

1) «Η εταιρία αυτή που θα δημιουργηθεί δεν θα μπει ποτέ στη Χρηματιστήριο (Χ.Α.Α.)».

2) «Θεωρούμε βέβαιη τη βιωσιμότητα της «γραμμής»

3)«Δεν θα πρέπει να ασχολούμαστε πλέον με το τι έγινε στο παρελθόν αλλά να διδαχτούμε από αυτά για να χτίσουμε το μέλλον».

 

Σε ερώτηση του Κου Κασιμάτη για το ποια είναι η στρατηγική αντιμετώπισης της νέας εταιρίας όσον αφορά το καρτέλ της ναυτιλίας που ως γνωστόν υπάρχει,  ο κος Μανωλακάκης είπε:

«Σας ευχαριστώ για την τόσο εύστοχη ερώτηση. Είμαστε έτοιμοι, γνωρίζουμε και όταν έρθει η ώρα, η στήριξη του Ρεθυμνιώτικου λαού θα λειτουργήσει ως ασπίδα σε αυτά τα φαινόμενα».

Σε άλλη ερώτηση του Κου Κασιμάτη για το αν υπάρχει στέλεχος μεταξύ της ομάδας (Κίνηση Πολιτών) που να γνωρίζει τη ναυτιλία, τα σκληρά μονοπάτια, τις υποθέσεις με τα πληρώματα, τα τερτίπια της, κλπ, ο Κος Μανωλακάκης απάντησε ότι όταν είναι όλα έτοιμα θα βρεθούν τα κατάλληλα άτομα που θα στελεχώσουν και να καλύψουν αυτό το κενό.

Εμφανίστηκε μάλιστα και ο Κος Μιχαϊλίδης μέλος επίσης της συντονιστικής επιτροπής (εκ των 12 παρευρισκόμενων) όπου δια της ιδιότητας του Ναυπηγού θα λάβει μέρος και θα βοηθήσει σε αυτό.

Η κυρία Καλλέργη  από τη «Κρητική Επιθεώρηση» ρώτησε το Κο Μανωλακάκη για το αν γνωρίζει τη 2η ομάδα με την ονομασία ΝΝΕΡ και αν έχουν συναντηθεί μαζί τους.

Ο κύριος Μανωλακάκης απάντησε ότι δεν γνωρίζει καμιά 2η ομάδα και ποτέ δεν έχουν συναντηθεί.
Υπήρξε όμως σοβαρή παρέμβαση του κυρίου Κασιμάτη η οποία εντέχνως δεν αναφέρθηκε σε άλλο ηλεκτρονικό μέσο ενημέρωσης και σε ημερήσια εφημερίδα και την οποία εμείς σας αποκαλύπτουμε:

Ο Κύριος Κασιμάτης
είπε τα εξής:
"Εγώ προσωπικά Κε Μανωλακάκη, μεσολάβησα για να έρθει σε επαφή η ΝΝΕΡ με ορισμένους εκ της συντονιστικής επιτροπής τις περασμένες 2 εβδομάδες, ονόματα των οποίων είναι στη διάθεση της εφημερίδας μας. Τη περασμένη μάλιστα Κυριακή η ΝΝΕΡ έστειλε αυθημερόν αντιπροσωπεία και συναντήθηκαν με αντιπροσωπεία της «Κίνησης Πολιτών»".
Το περιεχόμενο μάλιστα της συζήτησης έφθασε στα γραφεία της «ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ» με επιστολή από τη ΝΝΕΡ και το οποίο ήδη δημοσιεύτηκε χθες το πρωί στην ηλεκτρονική εφημερίδα της Ρ.Α., agorapress.gr

Ο κος Μανωλακάκης δήλωσε επ αυτού ότι δεν γνώριζε κάτι σχετικό λόγω της απουσίας του σε επαγγελματικό ταξίδι και δεν ήταν ενήμερος έως στιγμής και ευχαρίστησε το Κύριο Κασιμάτη για την ενημέρωση και τη πληροφορία.

 Η ΝΝΕΡ μας τηλεφώνησε σήμερα το μεσημέρι στα γραφεία της εφημερίδα μας και μας δήλωσε ότι για λόγους ευαισθησίας δεν θα προβεί σε καμιά δήλωση μέχρι τη Δευτέρα 27/10 για να μην αποπροσανατολιστεί ο Ρεθυμνιώτης πολίτης από την «γραμμή» που έχει δοθεί, αυτή της Κυριακάτικης μάζωξης. Δεσμεύτηκαν όμως να ανακοινώσουν και να προωθήσουν σχετικό δελτίο τύπου αμέσως μετά την εν λόγω «μάζωξη».

Σχετικά με ερώτηση για το ποσό που θα χρειαστεί για την υλοποίηση του σχεδίου ο κος Μανωλακάκης μας είπε ότι περίου θα χρειαστούν 25 με 30 εκατομ. Ευρώ. τα οποία πιστεύει ότι θα μαζευτούν με τη στήριξη του ρεθυμνιώτκου λαού.

 Τέλος αυτό που  έγινε  σε όλους σαφές είναι ότι  εταιρία από τη «Κίνηση Πολιτών» θα δημιουργηθεί και αυτό είναι βέβαιο και ότι τη Κυριακή στη «μάζωξη» θα ζητηθεί η Λαϊκή εντολή, όχι τόσο για την ίδρυση αλλά για τη θερμή συμμετοχή.

Ως γενική εικόνα να πούμε ότι ο Κύριος Μανωλακάκης και οι συνάδελφοί του από την συντονιστική επιτροπή έπεισαν ότι η "Κίνηση Πολιτών" έχει ξεκινησει με όραμα τα όνειρα όλων των Ρεθυμνιωτών για το δικό τους καράβι και απέδειξαν ότι έχουν μελετήσει το σχέδιο της υλοποίησης με κάθε λεπτομέρεια.
Αναφορικά να αναφέρουμε και μερικά ονόματα που ήταν στο πάνελ των ομιλητών.
Ο κ.Λαγουβάρδος, ο κ. Παλλάσης, ο κ. Μιχαϊλίδης, ο κ.Πολοπεράκης, ο κ.Νικολούδης, ο κ. Παπαδογιάννης, ο κ. Σιλιγάρδος, κ.α.
 

 Εμείς ελπίζουμε να βγει ένα θετικό αποτέλεσμα από αυτή την ιστορία και επιτέλους ο Ρεθυμνιώτης να αποκτήσει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.. το δικό του καράβι που θα φέρει όνομα στα πλευρά του, σχετικό με τη λέξη ΡΕΘΥΜΝΟ!!!

...Β.Κ.


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Πέμπτη, 26 Απρ 2018

Αρθρογραφία