Οι επιτυχίες "στη γιορτή του Αθλητή".

Εκτύπωση

ΟΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΤΟΥ ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΑΝ ΣΤΗ "ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΗ"

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 29 Μαρτίου στην κατάμεστη αίθουσα του Ωδείου, η ετήσια εκδήλωση «Γιορτή του Αθλητή», που διοργανώνεται από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ρεθύμνου και την Ένωση Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής του Νομού.

Στην εκδήλωση, κατά την οποία παρέστησαν οι Αρχές του τόπου, αθλητικοί παράγοντες και εκπρόσωποι σωματείων, βραβεύτηκαν 126 αθλήτριες και οι αθλητές Συλλόγων του Νομού μας και οι προπονητές τους, που απέσπασαν τοπικές και πανελλήνιες διακρίσεις τη χρονιά που μας πέρασε, σε ομαδικό και ατομικό επίπεδο. Τιμώμενα πρόσωπα της βραδιάς, που βραβεύτηκαν από τον Νομάρχη Ρεθύμνου, κ. Γιώργη Παπαδάκη, για την προσφορά τους στον αθλητισμό, ήταν ο Δήμαρχος Πειραιά και πρώην διεθνής αθλητής μπάσκετ κ. Παναγιώτης Φασούλας και ο ε.α. καθηγητής Φυσικής Αγωγής, κ. Αλέκος Πετρακάκης. Τον Δήμαρχο Πειραιά προλόγισε και παρουσίασε ο γνωστός Ρεθεμνιώτης αθλητικογράφος, κ. Βασίλης Σκουντής.

Συνολικά, βραβεύτηκαν αθλητές Ολυμπιακών και μη Ολυμπιακών Αθλημάτων, που καλλιεργούνται σε επίπεδο Νομού. Τον τίτλο του «Καλύτερου Αθλητή της χρονιάς», απέσπασε ο Χανούζας Αθανάσιος, αθλητής Άρσης Βαρών Ο.Κ.Α. ΑΡΚΑΔΙ- 2ος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νέων ? Ανδρών στα 56 κιλά, ενώ στην κατηγορία «Καλύτερη Αθλήτρια του Νομού για το 2008» βραβεύτηκαν οι Δέσποινα Θεοδωρομανωλάκη και η Μαρία Ζαχαράκη , αθλήτριες της Ομάδας Μπάσκετ Νεανίδων του ΟΚΑ Αρκάδι για τη 2η θέση με την εθνική ομάδα νεανίδωνστο Βαλκανικό Πρωτάθλημα«Καλύτερος Μαθητής - Αθλητής» αναδείχτηκε ο Μάριος Τζωρτζινάκης από το Πειραματικό Λύκειο- 2ος στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα Ενόργανης Γυμναστικής Λυκείων στους Κρίκους και «Καλύτερη Μαθήτρια -Αθλήτρια»η Ριτζάκη Μαρία από το ΤΑΔ 1ου Γυμνασίου ? 3η στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα Στίβου Γυμνασίων στα 2000μ.

Ειδικές διακρίσεις στα ομαδικά αθλήματα απέσπασαν το Τμήμα Μπάσκετ της ΟμάδαςΓυναικών του ΟΚΑ ΑΡΚΑΔΙ, για την άνοδο στην Α2 εθνική κατηγορία, η ομάδα Νεανίδων για τη 2η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και η ομάδα Κορασίδων για τη 2η θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα.  Στην εκδήλωση απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα στο κ. Νίκο Προβιά, καθηγητή Φυσικής Αγωγής, για τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, ως κριτή στην Ενόργανη Γυμναστική.

Σημειώνεται ακόμα ότι το καλλιτεχνικό μέρος της εκδήλωσης κάλυψε το Γυμνάσιο Περάματος, το οποίο κατέλαβε τη 2η θέση στους Σχολικούς Καλλιτεχνικούς Αγώνες της Περιφέρειας Κρήτης.

Ο Νομάρχης Ρεθύμνου, κ. Γιώργης Παπαδάκης στον χαιρετισμό του τόνισε τα ακόλουθα:

"Σας καλωσορίζω και φέτος, από αυτό εδώ το βήμα στη «Γιορτή του Αθλητή», που διοργανώνουμε από κοινού με την Ένωση Καθηγητών Φυσικής Αγωγής του Νομού μας. Μια διοργάνωση, που ξεκίνησε το 2004-τη χρονιά της Ολυμπιάδας της Αθήνας- και κάθε χρόνο ανελλιπώς, πραγματοποιείται, σε αυτό το χώρο, με μεγάλη επιτυχία και ανταπόκριση από τη Ρεθεμνιώτικη κοινωνία.

Πρωταγωνιστές βέβαια αυτού του θεσμού είναι οι Ρεθεμνιώτες αθλητές και αθλήτριες, που τη χρονιά που μας πέρασε διακρίθηκαν σε ατομικό ή συλλογικό επίπεδο στο Νομό μας και στο Πανελλήνιο.

Οι Αθλητές και οι Αθλήτριες, που βρίσκονται απόψε ανάμεσά μας, όπως και οι προπονητές τους, οι στυλοβάτες τους στη μακρά και δύσκολη πορεία προς τον Πρωταθλητισμό, μας έκαναν να νιώσουμε περήφανοι και παράλληλα να συνειδητοποιήσουμε τις μεγάλες δυνατότητες του τοπικού αθλητισμού. Ο οποίος "ανθίζει" και πρωταγωνιστεί στο πανελλήνιο αθλητικό στερέωμα παρότι οι υπάρχουσες αθλητικές υποδομές είναι ανεπαρκείς και τα οικονομικά των σωματείων διόλου "ανθηρά". Αυτό σημαίνει ότι στο Νομό μας υπάρχουν τα ταλέντα, αλλά και ικανοί και με δυνατότητες άνθρωποι του χώρου, που καθοδηγούν τους αθλητές μας στις διακρίσεις.

Το έλλειμμα των αθλητικών υποδομών του Νομού είναι γνωστό- και δυστυχώς παραμένει σταθερό εδώ και χρόνια, παρόλες τις υποσχέσεις που κατά καιρούς έχουν δοθεί από την Πολιτεία για τη χρηματοδότηση αθλητικών έργων. Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ρεθύμνου με το αρμόδιο Τμήμα Αθλητισμού πρόσφατα ολοκλήρωσε την καταγραφή των αθλητικών εγκαταστάσεων όλων των Δήμων, προκειμένου να επανέλθει με νέο και όσο το δυνατόν πιο επικαιροποιημένο έγγραφο στο Υφυπουργείο Αθλητισμού, ζητώντας κονδύλια.

Οι σύγχρονες και ολοκληρωμένες αθλητικές εγκαταστάσεις, αποτελούν μονόδρομο, ώστε τα ταλέντα, που διαθέτουμε σε τοπικό επίπεδο να μη χαθούν και να έχουν προοπτική. Επενδύοντας στον Αθλητισμό, επενδύουμε στο πιο δυναμικό και ελπιδοφόρο κομμάτι του τόπου μας, τη Νεολαία μας, η οποία έχει την ανάγκη να βρει μια υγιή διέξοδο έκφρασης, να μάθει να επιβιώνει μέσα σε συνθήκες σκληρού ανταγωνισμού, να θέτει στόχους και να αγωνίζεται με συνέπεια και αυτοπειθαρχία για να τους επιτύχει. Για όλους εσάς, τους νέους και τις νέες του τόπου μας, που κάνατε τον Αθλητισμό τρόπο ζωής και καταφέρατε μέσα από συνεχή αγώνα και στερήσεις να διακριθείτε, το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε είναι αυτή η εκδήλωση ως ηθική επιβράβευση και αναγνώριση των προσπαθειών σας και η διαβεβαίωση ότι θα είμαστε κοντά σας για να γιορτάζουμε κάθε χρόνο στη «Γιορτή του Αθλητή» όλο και περισσότερες επιτυχίες.

Όπως σε κάθε «Γιορτή του Αθλητή» έτσι και στη φετινή θα πραγματοποιηθούν και ειδικές βραβεύσεις.

Φέτος, η ειδική αυτή ενότητα βραβεύσεων, έχει χρώμα γαλανόλευκο και αναμνήσεις από το Ευρωμπάσκετ του 1987 στην Αθήνα. Τότε που το χρυσό μετάλλιο της Ελλάδας, μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις του παγκόσμιου αθλητισμού- έβγαλε όλους τους Έλληνες στο δρόμο και σηματοδότησε την κατακόρυφη άνοδο της ελληνικής καλαθοσφαίρισης.

Μέλος της θρυλικής τότε ομάδας, που έγραψε το έπος του 1987, υπήρξε και ο σημερινός καλεσμένος μας, πανελληνιονίκης, πρωταθλητής Ευρώπης και Ολυμπιονίκης, μορφή του Ελληνικού Μπάσκετ, ο γνωστός και αγαπητός σε όλους μας, ο Παναγιώτης Φασούλας. Νυν Δήμαρχος Πειραιά, αλλά και πρώην Βουλευτής. Είναι μεγάλη μας χαρά, που βρίσκεται εδώ απόψε, για τον τιμήσουμε συνολικά για τη μεγάλη προσφορά του στην ανάπτυξη του αθλήματος και του ελληνικού αθλητισμού παράλληλα, καθώς με την επιτυχημένη πορεία του ενέπνευσε χιλιάδες νέους να ασχοληθούν με τον Αθλητισμό.

Η δεύτερη ειδική βράβευση αφορά σε έναν συντοπίτη μας και καταξιωμένο Καθηγητή Φυσικής Αγωγής, τον Αλέκο Πετρακάκη. Η θητεία του στα αθλητικά δρώμενα του τόπου, πολυετής και η προσφορά του στην ανάπτυξη του τοπικού αθλητισμού μεγάλη και από διαφορετικές θέσεις, τις οποίες υπηρέτησε πάντα με υπευθυνότητα και συνέπεια. Ιδρυτικό μέλος του αθλητικού Συλλόγου Ο.Κ.Α Αρκάδι, ιδρυτής του τμήματος Βόλεϋ του Συλλόγου και του τμήματος βόλεϋ γυναικών- για πρώτη φορά στην ιστορία του Ρεθύμνου σε σωματειακό επίπεδο- και επί δεκαετία Προϊστάμενος του Γραφείου Φυσικής Αγωγής του Νομού, το οποίο αναβάθμισε και εκσυγχρόνισε κατά γενική ομολογία.

Συγχαρητήρια σε όλους τους βραβευόμενους".

 

 

 

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Κυριακή, 22 Απρ 2018

Αρθρογραφία