Ερωτήσεις που αφορούν την περιοχή του Δ.Κουρητών κατέθεσε ο κ.Λαμπίρης.

Εκτύπωση

Σας διαβιβάζουμε ερωτήσεις που κατέθεσε ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ρεθύμνου, καθηγητής κ. Ηλίας Λαμπίρης που αφορούν την περιοχή του Δήμου Κουρητών. Οι ερωτήσεις συγκεκριμένα κατατέθηκαν :

  1. Στον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης  κ. Δ. Αβραμόπουλο με θέμα «Προβλήματα λειτουργίας Κέντρων Υγείας και Π.Ι. Δήμου Κουρητών» και
  2. Στον Υπουργό Εσωτερικών  κ. Πρ. Παυλόπουλο με θέμα «Αυξημένη εγκληματικότητα στο Δήμο Κουρητών»

Η  1η ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας αναφέρει :

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΑΣΟΚ
ΗΛΙΑΣ ΛΑΜΠΙΡΗΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ: Τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Δημήτριο Αβραμόπουλο
ΘΕΜΑ : Προβλήματα λειτουργίας Κέντρων Υγείας και Περιφερειακών Ιατρείων Δήμου Κουρητών

Κύριε Υπουργέ,

Ο Νομός Ρεθύμνου αντιμετωπίζει τα τελευταία πέντε χρόνια οξύ πρόβλημα σε ό, τι αφορά τις δημόσιες παροχές Υγείας. Παρά τις παρεμβάσεις και τοποθετήσεις στη Βουλή σχετικά με το θέμα, δεν έχει δοθεί λύση σε πολλά από τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Κέντρα Υγείας του Νομού. Με το με αριθμό 6977 έγγραφό μας στις 22.2.2008 επισημαίνουμε τις ελλείψεις των Κέντρων Υγείας του Νομού Ρεθύμνου, μεταξύ των οποίων και αυτό της Αγ. Φωτεινής του Δήμου Συβρίτου. Οι διαρκείς αποσπάσεις των γιατρών από τα Κέντρα Υγείας στο Νοσοκομείο του Ρεθύμνου έχουν οδηγήσει στην αποδυνάμωση τόσο τα ίδια όσο και τα Περιφερειακά Ιατρεία. 

Το Κέντρο Υγείας Αγ. Φωτεινής, παρά τις ελλείψεις που εξακολουθεί να έχει, εξυπηρετεί και τις περιοχές Νίθαυρη και Φουρφουρά, που διαθέτουν Περιφερειακά Ιατρεία, τα οποία δεν μπορούν να λειτουργήσουν εξαιτίας σημαντικών ελλείψεων:

  1. Στο Περιφερειακό Ιατρείο Φουρφουρά, ενώ οι θέσεις των γιατρών είναι δύο, υπηρετεί μόνο ένας, ο οποίος καλείται να καλύψει τις ανάγκες έξι (6) χωριών, των σχολείων του Φουρφουρά - από Νηπιαγωγείο έως Λύκειο - και κάθε έκτακτο περιστατικό.
  2. Το Περιφερειακό Ιατρείο Νίθαυρης είναι χωρίς γιατρό, αφού η θητεία του προηγούμενου έληξε και έξι (6) χωριά και οι δύο οικισμοί που καλύπτει είναι εκτεθειμένοι

Η δυσκολία στη μετακίνηση του πληθυσμού στη συγκεκριμένη περιοχή είναι μεγάλη, αφού ως επί το πλείστον πρόκειται για μεγάλους σε ηλικία ανθρώπους με πολλά προβλήματα υγείας και φαρμακευτικές ανάγκες.  

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

  • Πότε και πώς σκοπεύει να καλύψει τις ανάγκες των Περιφερειακών Ιατρείων Φουρφουρά και Νίθαυρης;
  • Πόσες από τις 13 κενές θέσεις τον Φεβρουάριο του 2008-σύμφωνα και με το με αρ. 6977/22.2.2008 έγγραφό μας- στο Kέντρο Υγείας Αγ. Φωτεινής έχουν καλυφθεί;    

O Ερωτών Βουλευτής
Ηλίας Ε. Λαμπίρης

Η 2η Ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών αναφέρει:

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΑΣΟΚ
ΗΛΙΑΣ ΛΑΜΠΙΡΗΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η

Προς: Υπουργό Εσωτερικών, κ. Προκόπη Παυλόπουλο
ΘΕΜΑ: «Αυξημένη εγκληματικότητα στον Δήμο Κουρητών»

Κύριε Υπουργέ,
Πριν από 14 μήνες (6-2-2008) σας είχαμε καταθέσει ερώτηση που αφορούσε την αυξημένη παραβατικότητα στον Δήμο Κουρητών, Νομού Ρεθύμνης.
Σας είχαμε τότε ενημερώσει ότι στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Κουρητών καταγράφεται αύξηση διαρρήξεων, κλοπών και βίαιων επεισοδίων, με απειλές και εκφοβισμούς κατά της ίδιας της ζωής των Δημοτών.

Είχαμε επίσης επισημάνει την ανεπαρκή στελέχωση του Αστυνομικού Τμήματος της περιοχής και σας είχαμε ζητήσει την αύξηση των οργανικών θέσεων του συγκεκριμένου Αστυνομικού Τμήματος για να μπορεί να ελεγχθεί στοιχειωδώς η περιοχή ευθύνης του.

Λάβαμε υποσχέσεις από το Υπουργείο Εσωτερικών ότι θα προχωρήσει στη σταδιακή πλήρωση όλων των οργανικών θέσεων για να μπορέσουν οι Αστυνομικές υπηρεσίες να εκπληρώσουν την αποστολή τους και επίσης ότι θα δοθούν πρόσθετες εντολές και οδηγίες στις αρμόδιες υπηρεσίες να εντείνουν τις προσπάθειές τους για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, όχι μόνο στην περιοχή του Δήμου Κουρητών, αλλά σε ολόκληρο τον Νομό.

Αντ? αυτών πριν από λίγες ημέρες γίναμε μάρτυρες περιστατικού βίαιης επίθεσης εναντίον ανήμπορων ανθρώπων, ενώ οι κλοπές, οι διαρρήξεις, οι «τραμπουκισμοί» και οι «παλικαριές» έχουν επιδεινωθεί δραματικά.

Όλα αυτά τα γεγονότα καταρρακώνουν την αξιοπρέπεια και θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των κατοίκων, καταστρέφουν την περιουσία τους και ενισχύουν ακόμα περισσότερο το αίσθημα ανασφάλειας, φόβου και οργής. 

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

  • Θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για άμεση στελέχωση του Αστυνομικού Τμήματος Αμαρίου με υπερδιπλάσιο τουλάχιστον αριθμό αστυνομικών, ώστε να μπορεί στοιχειωδώς να ελεγχθεί η πρώην επαρχία Αμαρίου.
  • Με ποιο τρόπο θα μεριμνήσει για την ενίσχυση και παγίωση του αισθήματος ασφάλειας των κατοίκων του Δήμου;

Ο Ερωτών Βουλευτής
Ηλίας Ε. Λαμπίρης
« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τρίτη, 19 Ιούν 2018

Αρθρογραφία