Με οικολογική συνείδηση όλο το Ρέθυμνο.

Εκτύπωση

Ο Δήμος Ρεθύμνης με ισχυρό αίσθημα ευθύνης απέναντι στο σεβασμό του περιβάλλοντος και στην οικολογική συνείδηση όλων των Ρεθεμνιωτών συμμετέχει φέτος στην «Ώρα της Γης», μία πρωτοβουλία της οικολογικής οργάνωσης WWF, στην οποία συμμετέχουν 64 χώρες από όλον τον πλανήτη.

Ο Δήμος Ρεθύμνης επιβεβαίωσε τη συμμετοχή του ως επίσημος υποστηρικτής ήδη από την προπερασμένη Δευτέρα, πριν ακόμη η συμμετοχή μας τεθεί σαν πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο, ανάμεσα σε έναν κατάλογο 270 οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης- υποστηρικτών της πρωτοβουλίας που καθημερινά ολοένα και αυξάνονται. Η WWF μάλιστα χαιρέτισε την πρωτοβουλία του Δήμου Ρεθύμνης και ευχαρίστησε προσωπικά το Δήμαρχο Ρεθύμνης Γιώργη Χ. Μαρινάκη με απαντητική επιστολή που εστάλη την περασμένη Τρίτη.

Φέτος, το Σάββατο 28 Μαρτίου στις 20:30, καλούνται οι πολίτες σε ολόκληρο τον κόσμο να σβήσουν τα φώτα τους για μία ώρα - την «Ώρα της Γης». Στόχος είναι να συμμετάσχουν 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι, σε περισσότερες από 1000 πόλεις, και όλοι μαζί να αποδείξουμε πως είναι δυνατόν να δράσουμε ενάντια στην υπερθέρμανση του πλανήτη.

Αυτό το μήνυμα ελπίδας και δράσης μεταδίδει ο Δήμος Ρεθύμνης σε όλους τους συμπολίτες Ρεθυμνιώτες τους οποίους καλεί ήδη από την περασμένη Τρίτη μέσα από το διαδικτυακό του τόπο (www.rethymno.gr) μέσω της σχετικής ανάρτησης για την «Ώρας της Γης» να συμμετάσχουν και ιδιωτικά, σβήνοντας τα φώτα και των δικών τους σπιτιών και καταστημάτων το Σάββατο 28 Μαρτίου στις 20:30 και δηλώνοντας συμμετοχή ως επίσημοι υποστηρικτές της «Ώρας της Γης» στο διαδικτυακό τόπο http://www.earthhour.org/signup/gr:el. 

Ο Δήμος Ρεθύμνου συμμετέχει ενεργά στην «Ώρα της Γης και με απόφασή του Δημάρχου Ρεθύμνου, το βράδυ του Σαββάτου στις 8.30 θα κλείσει το φωτισμό σε κεντρικά μνημειακά κτίσματα (Φρούριο Φορτέτζα, Κρήνη Ριμόντι, Καμπαναριό της Μητρόπολης), σε υπηρεσίες που υπάγονται στην αρμοδιότητά του (κτήριο Παλιού και Νέου Δημαρχείου Ρεθύμνου) καθώς και στα Γήπεδα των 4ων Μαρτύρων, της Σοχώρας και των Μισιρίων. 

Σημειώνεται ότι, ο Δήμος αποφάσισε τη μη συσκότιση κοινόχρηστων χώρων (πλατείες κτλ) προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος ατυχημάτων ή εκδήλωσης παραβατικών συμπεριφορών.

Η συμμετοχή όλων μας σε αυτή τη συμβολική κίνηση κρίνεται εξαιρετικά σημαντική για το περιβάλλον και για το μέλλον μας, αλλά αποτελεί και ένα ηχηρό μήνυμα για όσους επιμένουν να θέτουν σε κίνδυνο την τόσο πολύτιμη οικολογική ισορροπία.


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Πέμπτη, 26 Απρ 2018

Αρθρογραφία