Αθίγγανοι μικροπωλητές. Η πληγή του παρεμπορίου. Επιστολή εμπορικού συλλόγου

Εκτύπωση


Αθίγγανοι μικροπωλητές. Η πληγή του παρεμπορίου

Σήμερα μιλήσαμε με το Δήμο Νικηφόρου Φωκά και το κ. Σπαντιδάκη Διευθυντή του Δήμου.
Τον ενημερώσαμε για το παράνομο "μαγαζί" που έχει στηθεί στο κόμβο Ατσιπόπουλου από Αθίγγανους. ο κ. Σπαντιδάκης μας απάντησε ότι ο Δήμος δεν διαθέτει δημοτική αστυνομία αλλά θα στείλει σχετικό έγγραφο στην αστυνομία και στην Νομαρχία για να επιληφθούν συναρμοδίως.
Οι ίδιοι Αθίγγανοι έχουν στήσει και άλλα 2 πόστα σε περιοχή αρμοδιότητα του Δήμου Ρεθύμνου.
Ενα στο κόμβο Σπηλίου και ένα στο Κουμπέ. Έπειτα από παρέμβαση της "ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ" στον διευθυντή δημοτικής αστυνομίας κ. Κωστή Ηλιάκη, ο Δήμος Ρεθύμνου έστειλε δημοτικό αστυνομικό στα σημεία όπου και απομάκρυνε τους παράνομους μικροπωλήτές.
Βέβαια να τονίσουμε ότι μόνο μικροπωλητές δεν είναι μιας και η πραμάτεια τους καταλαμβάνει πλέον πάνω από 50 τ.μ. περιλαμβάνοντας καρέκλες, χαλιά, μηχανήματα και πολλά άλλα αναμφίβολης προέλευσης είδη προς πώληση άνευ παραστατικών, ενώ στερούνται παντελώς και την σχετική άδεια μικροπωλητού.
Το δυστύχημα είναι ότι οι θρασύτατοι αθίγγανοι παίζουν κρυφτούλι με την δημοτική αστυνομία και ξαναγυρίζουν μετά από 5 λεπτά. Αν δεν προβει ο δήμος σε κατασχέσεις εμπορευμάτων δεν πρόκειται να γίναι κάτι με το θέμα που τείνει να γίνει μάστιγα στη πόλη μας.
Αναμένουμε την άμεση απομάκρυνση όλων αυτών των παρανόμων για τη προστασία της τοπικής εμπορικής κοινωνίας.
Σχετική επιστολή απέστειλε σήμερα και ο Εμπορικός Σύλλογος Ρεθύμνου στις αρμόδιες υπηρεσίες.
Ακολούθως η επιστολή :

         ===================================================

Με το πρόβλημα του παρεμπορίου έχουμε ασχοληθεί αρκετές φορές αναδεικνύοντας το ως «πληγή» για το στεγασμένο εμπόριο το προηγούμενο διάστημα.
 

Τελευταία στην πόλη μας και στην ευρύτερη περιοχή (τρία μοναστήρια, γέφυρα Πλατανιά κ.α.) με έκπληξη παρατηρούμε μικρά παζάρια εργαλείων και μηχανημάτων χωρίς να τους ενοχλεί καμία αρχή αν κρίνουμε από τα αποτελέσματα.

Μάλιστα μεγάλο φορτηγό 2 φορές την εβδομάδα τους εφοδιάζει κανονικά!!!

Εκτός του ότι δεν έχουν άδεια υπαίθριου εμπορίου, δεν έχουν παραστατικά (αγοράς, πώλησης), δεν έχουν πιστοποιητικό ποιότητας για τα προϊόντα που πωλούν (CE) δηλ. διαπράττουν σωρεία παρανομιών.

Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας για την προστασία του δημόσιου συμφέροντος, για την προστασία του στεγασμένου εμπορίου και των καταναλωτών του Ρεθύμνου.

Ζητούμε στην δύσκολη συγκυρία, με υστέρηση φορολογικών εσόδων, Φ.Π.Α. κ.α., την έγκαιρη και αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος από κάθε φορέα και επιβλέπων υπηρεσία σας.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τις ενέργειές σας.

Ο Πρόεδρος                                                                           Η  Γεν.Γραμματέας
Μανώλης Γ. Ψαρουδάκης                                                     Μαρίλυ Χ. Αγγελιδάκη


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τρίτη, 22 Μάι 2018

Αρθρογραφία