Οι σχολικοί Τροχονόμοι ζητούν σεβασμό για το έργο τους

Εκτύπωση

Οι σχολικοί Τροχονόμοι ζητούν σεβασμό για το έργο τους

Διαμαρτυρία για το εργασιακό καθεστώς στο οποίο τους υποχρεώνουν να δουλεύουν έκαναν στις 26 Μαρτίου μπροστά στην είσοδο του Δημαρχείου οι σχολικοί τροχονόμοι. Η διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Της Ελπίδας Δημακοπούλου

Αυτό που ζητάνε είναι η δημιουργία σύμβασης αορίστου χρόνου, να αποκτήσουν ασφαλιστική κάλυψη και να πάψουν να θεωρούνται εθελοντές.
Η εθελοντική φύση που έχει προσδοθεί στην εργασία τους για την οποία πληρώνονται με 176 ευρώ δίνει το δικαίωμα στην πολιτεία να τους αφήνει ξεκρέμαστους και εκτεθειμένους σε όλους τους κινδύνους ενώ επωμίζονται και άλλες δουλειές που δεν είναι στην αρμοδιότητά τους, όπως είναι η δουλειά του επιστάτη.
Θέλουν να γίνουν πράξη όλα όσα τους τάζουν εδώ και δέκα χρόνια που ισχύει ο θεσμός του σχολικού τροχονόμου.
Εντελώς ακάλυπτοι λένε ότι κινδυνεύουν να μείνουν σε περίπτωση ατυχήματος παιδιού καθώς αυτή τη στιγμή δεν τους προστατεύει ο νόμος και ζητάνε να τους αναγνωριστεί η προσφορά που παρέχουν στα παιδιά.
«...κάνουμε τη δουλειά του κράτους και δε μας αναγνωρίζουν» λένε κι ας κάνουν εργασία που σε άλλη περίπτωση θα έκανε κάποιος τροχονόμος ο οποίος πληρώνεται από το Κράτος.
Ζητούν την ευαισθησία της κοινωνίας και τον σεβασμό του πολίτη για την ασφάλεια που παρέχουν στα παιδιά τους.  

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τετάρτη, 23 Μάι 2018

Αρθρογραφία