Την αρχή του δημόσιου ανοιχτού διαλόγου για το έργο του υπόγειου παρκινγκ έκανε ο Μαρινάκης

Εκτύπωση

Την αρχή του δημόσιου ανοιχτού διαλόγου για το έργο του υπόγειου παρκινγκ έκανε ο Μαρινάκης

Την υπόσχεση που είχε δώσει το Σάββατο 21/3 στην εκπομπή του AgoraTV, σε όλους τους Ρεθυμνιώτες και στα τοπικά Μ.Μ.Ε., πραγματοποίησε στις 26 Μαρτίου ο Δήμαρχος Ρεθύμνου κ. Γιώργης Μαρινάκης στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου.

Ο κ. Μαρινάκης κατά τη διάρκεια συνέντευξης που είχε παραχωρήσει στις 21 Μαρτίου στον δημοσιογράφο Βασίλη Κασιμάτη, διευθυντή ειδήσεων του AgoraTV στο studio1, είχε προσκαλέσει στο Δημαρχείο την Πέμπτη 26 Μαρτίου, τα τοπικά Μ.Μ.Ε. και όλους όσους θα ήθελαν να του απευθύνουν "τις πιο σκληρές ερωτήσεις" όπως τις είχε πει, σχετικά με το έργο του υπόγειου γκαράζ που σχεδιάζεται να γίνει στους Τέσσερις Μάρτυρες και εκείνος να τους απαντήσει σε όλα και για όσο χρειαστεί.
Είχε επίσης προσθέσει χαρακτηριστικά
"... θα μείνω έως και τα μεσάνυχτα αν χρειαστεί μέχρι να λυθούν εντελώς οι απορίες όλων"

Της Ελπίδας Δημακοπούλου

Έτσι και έγινε. Παρόντες οι Δημοτικού Σύμβουλοι κ.κ. Λίτινας, Τσιμπισκάκης, Ηλιάκης, Λαμπρινός, Παπαδουράκης, Αναγνωστάκης, Πιατάς, η κα. Μπιρλιράκη, και ο Δήμαρχος φυσικά ο κ. Μαρινάκης βρίσκονταν εκεί για να πραγματοποιήσουν ανοιχτό διάλογο με τους πολίτες που κατέφτασαν στο Δημαρχιακό Μέγαρο κατά τις 12:30 το πρωί.

Ο κ. Μαρινάκης ξεκίνησε επισημαίνοντας την πολυετή πορεία των 25 περίπου χρόνων που κρατάει αυτή η ιστορία της κατασκευής υπόγειου πάρκινγκ στο Ρέθυμνο ενώ αναφέρθηκε και σε σχέδια που έγιναν αλλά δεν πραγματοποιήθηκαν ποτέ.
Από τα πρακτικά δημοτικού συμβουλίου που είχε γίνει το Δεκέμβριο του 2003, ο κ. Μαρινάκης στάθηκε σε μια πρόταση του κ. Ψαθάκη που είχε κάνει σχετικά με ανταλλαγή και αντιπαροχή του οικοπέδου, όπως είχε πει, των 4ων Μαρτύρων.

Θύμισε ότι αυτή τη στιγμή οι διαδικασίες έχουν περάσει στη δεύτερη φάση και τόνισε ότι τώρα ξεκινάει ο ουσιαστικός διάλογος με τον χαρακτήρα των δημόσιων διαβουλεύσεων που θα έχουν οι επιτροπές οι οποίες θα αποφασίζουν για την πορεία των διαδικασιών του έργου, γιατί όπως είπε «...εμείς παίζουμε μόνο επιτραπέζια παιχνίδια και όχι υποδαπέδια ή υποτραπέζια».

Από αύριο έχει σκοπό ο Δήμαρχος να αρχίσει τις συζητήσεις με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου ενώ παρότρυνε συμβούλους, φορείς και πολίτες να προτείνουν συγκροτημένες και συγκεκριμένες προτάσεις προς συζήτηση.

Για άλλη μια φορά σχολίασε τους δύο σημαντικούς παράγοντες, το χρόνο και το χρήμα, που βάζουν το έργο σε μια συγκεκριμένη βάση, μιλώντας με συγκεκριμένους αριθμούς, χρονικών ορίων και οικονομικών υπολογισμών.

Το σχόλιο του κ. Μανόλη Λουκάκη, προκάλεσε η καθολική απουσία της μειοψηφικής πλευράς της αντιπολίτευσης, από ένα τόσο σημαντικό, για την πόλη του Ρεθύμνου έργο,ενώ ο Δήμαρχος ερωτήθηκε και για την ένσταση που πρόκειται να καταθέσει ο κ. Νίκος Νίνος για την ακύρωση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για το υπόγειο πάρκινγκ, η οποία μπορεί να καθυστερήσει το έργο δέκα μήνες.
Σε αυτό το θέμα αναφέρθηκαν και άλλοι παρευρισκόμενοι σχολιάζοντας στο σύνολό τους αρνητικά την απουσία της αντιπολίτευτικής ομάδας.

Ο κ. Μαρινάκης επί του θέματος απάντησε ότι η απόφαση είναι νόμιμη και δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Εξάλλου, συνέχισε ο Δήμαρχος, η διαδικασία της απόφασης θα επαναληφθεί όταν θα έχουν βγει και τα τεύχη δημοπράτησης.

Ο διάλογος με τις ερωταπαντήσεις μεταξύ των πολιτών και όσων αιρετών του Δήμου βρίσκονταν εκεί κινήθηκε γύρω από το αν οι Ρεθυμνιώτες θα μπορέσουν να βάλουν στην καθημερινότητά τους το πάρκινγκ ώστε να το χρησιμοποιούν, για το αν θα μπορέσει να συγκρατηθεί η τιμή του εισιτηρίου και για το αν θα μπορέσει να προσελκύσει το Ρέθυμνο με το συγκεκριμένο έργο το ενδιαφέρον των επενδυτών.

Όπως είπε ο κ. Μαρινάκης επενδυτές έχουν εκφράσει ήδη το ενδιαφέρον τους, ενώ σχετικά με το θέμα της τιμής του εισητηρίου, οι θέσεις στάθμευσης του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου και οι υπέργειες θέσεις στάθμευσης του Δήμου θα δημιουργήσουν θα δημιουργήσουν τον ανταγωνισμό που θα συγκρατήσει τις τιμές.


    


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τετάρτη, 25 Απρ 2018

Αρθρογραφία