Συνέντευξη του Μανώλη Σειραγάκη για τον Όμιλο ΑΛΜΕΚΟ

Εκτύπωση

ΟΜΙΛΟΣ ALMECO- ΣΥΝΩΝΥΜΟ ΣΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΠΛΟ
ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΕΙΡΑΓΑΚΗΣ ΕΝΑΣ ΕΚ ΤΩΝ 3 ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΑΛΜΕΚΟ

Έχοντας τον Πελάτη στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και με άξονα «δράσης» της, το τρίπτυχο ποιοτική εξυπηρέτηση - ποικιλία προϊόντων και εξειδίκευση, η ALMECO, έχει καταφέρει σήμερα να ηγείται στην αγορά του επαγγελματικού επίπλου.

Γνωστή για τη δημιουργία επαγγελματικών χώρων με ιδιαίτερη «προσωπικότητα», η εταιρία έχει επεκτείνει τις δραστηριότητές της εκτός των ελληνικών συνόρων, σε δύσκολες αγορές, και σε δύσκολες εποχές, όπως χαρακτηριστικά σημειώνει στη συνέντευξη που ακολουθεί ο κ. Μανώλης Σειραγάκης, ένας εκ των τριών Μετόχων του Ομίλου Εταιριών ALMECO.

Ποια είναι η πορεία του και η Δομή του Ομίλου ALMECO;

Προχωρήσαμε στην ίδρυση Εταιρίας το 1990, μαζί με δύο ακόμη φίλους, τους κ.κ. Αστέριο Μπάκα και Στέργιο Νίκα, Πολιτικό Μηχανικό και Μηχανολόγο Μηχανικό αντίστοιχα, αφού προηγουμένως διαπιστώσαμε το κενό που υπήρχε στην αγορά, σχετικά με τα έπιπλα εξωτερικού χώρου και ιδίως τα έπιπλα παραλίας.

Αρχικά δραστηριοποιηθήκαμε σε αυτό το κομμάτι της αγοράς, ενώ στη συνέχεια αναπτύξαμε μία ευρεία γκάμα προϊόντων δικής μας παραγωγής, παράλληλα με την εισαγωγή μοντέλων από τους πλέον επώνυμους οίκων του εξωτερικού, κυρίως από την Ιταλία. 

Σήμερα, ο Όμιλος πλέον ALMECO, διαθέτει δύο ιδιόκτητα εργοστάσια παραγωγής, ένα στη ΒΙ.ΠΕ. Σίνδου Θεσσαλονίκης και ένα στο Ρέθυμνο. Η παραγωγή και στα δύο εργοστάσια είναι πλήρως καθετοποιημένη, απαραίτητη προϋπόθεση για απόλυτα ελεγμένη και εγγυημένη ποιότητα και συντελείται με τις πλέον σύγχρονες μεθόδους.

Στην «ομπρέλα» του Ομίλου ΑΛΜΕΚΟ, ανήκουν σήμερα, η ALMECO ΕΛΛΑΣ ABEE (Εργοστάσιο- έκθεση Ρεθύμνου) που δραστηριοποιείται σε όλη την Κρήτη, κυρίως όμως στο Ρέθυμνο, με Υποκατάστημα στα Χανιά, αλλά και στη Νησιωτική Ελλάδα. Η ALMECO logistic S.A.& η ALMECO ABEE, (με έδρα Θεσ/κη και Υποκαταστήματα Θεσ/κη και Αθήνα), οι οποίες δραστηριοποιούνται στην αγορά της Βόρειας, Στερεάς Ελλάδας και στο εξωτερικό. Η ALMECO Κρήτης Α.Ε. (με έδρα- έκθεση Ηράκλειο Κρήτης), η οποία δραστηριοποιείται στους νομούς Ηρακλείου και Λασιθίου, καθώς και franchise Καταστήματα, που λειτουργούν στην Ελλάδα και το Εξωτερικό.

 

Ποιες ανάγκες καλύπτει σήμερα η εταιρία; Χώρους μαζικής εστίασης και διαμονής;

Σήμερα, η ALMECO, έχοντας στο ενεργητικό της συνεργασίες με τους μεγαλύτερους οίκους, αλλά και σύγχρονα εργοστάσια, διαθέτει μία ευρεία γκάμα προϊόντων.

Τα Εμπορεύματα και Προϊόντα της εταιρίας, χάρη στην σύγχρονη αισθητική τους, ικανοποιούν τις πιο «προχωρημένες» τάσεις αρχιτεκτονικής και διακόσμησης, ενώ διακρίνονται για την υψηλή ποιότητά τους. Η σειρά των προϊόντων της εταιρίας περιλαμβάνει: Καρέκλες, Πολυθρόνες, Καναπέδες, Τραπέζια, Σκαμπό, Stand, Ομπρέλες, Ξαπλώστρες μεταλλικές και ξύλινες, Είδη κήπου, Accessories, Επίπλωση Δωματίων ξενοδοχείου.

Έπιπλα και προϊόντα, που χάρη στο μοντέρνο σχεδιασμό, στη μελέτη που προηγείται, και στις αυστηρές προδιαγραφές που ακολουθούνται, αποτελούν τη σίγουρη επιλογή για τη δημιουργία επαγγελματικών χώρων με ιδιαίτερη «προσωπικότητα», που «κερδίζουν» αμέσως τις εντυπώσεις των πελατών, ενώ παράλληλα είναι ιδιαίτερα λειτουργικοί.

Ειδικότερα, τα προϊόντα της εταιρίας καλύπτουν τις ανάγκες επίπλωσης χώρων όπως:

  • Cafe - bars
  • Εστιατορίων
  • Ξενοδοχείων
  • Χώρων πισίνας και οργανωμένες πλαζ
  • Συνεδριακών χώρων, Γραφείων Επιχειρήσεων και Δεξιώσεων,

Πολλά από τα προϊόντα μας επίσης, χρησιμοποιούνται για τη διαφήμιση και προβολή Brand names όπως, της Coca Cola, Pepsi, Heineken, κ.α.

 

Για ποιό λόγο, οι πελάτες προτιμούν κατά τη γνώμη σας την ALMECO;

Το τετράπτυχο ποιοτική εξυπηρέτηση - ποικιλία προϊόντων - εξειδίκευση και ανταγωνιστικές τιμές, είναι αυτό που οδήγησε την ALMECOστην ηγετική θέση που βρίσκεται σήμερα.

Ο όμιλος άλλωστε, διακρίνεται για πελατοκεντρική φιλοσοφία, γι αυτό σύνθημα του είναι: «Ο πελάτης στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος».

Παράλληλα, το εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό, το άρτια οργανωμένο δίκτυο πωλήσεων, ένα δυναμικό τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης για την συνεχή διεύρυνση της γκάμας των προϊόντων είναι τα «συστατικά» της επιτυχίας για την ALMECO.

Στόχος της εταιρίας είναι πάντα να προσφέρει υψηλή ποιότητα σε ανταγωνιστική τιμή. Αυτό, συνδυασμένο με την εξασφάλιση του εξειδικευμένου προϊόντος για κάθε ανάγκη, με την αξιοπιστία και τη συνέπεια στις παραδόσεις, την εξεύρεση ιδανικών λύσεων από το άριστα εκπαιδευμένο προσωπικό της, αποτέλεσαν το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της ALMECO.

Για το λόγο αυτό, στο πελατολόγιο της εταιρία μας συμπεριλαμβάνονται τα μεγαλύτερα ξενοδοχεία, μεταξύ των οποία τα ξενοδοχεία του ομίλου Grecotel, του ομίλου Μαντωνανάκη, τα Louis Hotels, Mitsis Hotels το Sunny Beach, το Porto Carras και πολλά άλλα.

Σε θέματα marketing και πωλήσεων, ποια είναι η Στρατηγική σας;

Το δυνατό «όπλο» των πωλήσεων μας είναι η ολοκληρωμένη γκάμα προϊόντων σε συνδυασμό με τις υψηλής ποιότητας υπηρεσίες service, τις οποίες παρέχουμε. Ο πελάτης σε εμάς μπορεί πραγματικά να βρει αυτό που θέλει, ενώ γνωρίζει ότι έχει πάντα δίπλα του έναν έμπειρο τεχνικό για προβλήματα τα οποία τυχόν προκύπτουν.

Παράλληλα, λαμβάνουμε μέρος σε τουλάχιστον τρεις εκθέσεις στην Ελλάδα, κάνουμε διανομή εντύπων σε όλη τη χώρα, ενώ προχωρούμε σε διαφημίσεις σε τοπικά τηλεοπτικά κανάλια, αλλά και σε κανάλια πανελλήνιας εμβέλειας και σε εξειδικευμένα έντυπα, τα οποία απευθύνονται στην τουριστική αγορά.

Η ΑΛΜΕΚΟ τα τελευταία χρόνια, ασχολείται και με την ολοκληρωμένη επίπλωση Δωματίου Ξενοδοχείου;

Πράγματι, έχουμε εισχωρήσει και σε αυτό το κομμάτι της αγοράς. Σήμερα, η Εταιρία έχει τη δυνατότητα να αναλαμβάνει την πλήρη επίπλωση δωματίων ξενοδοχείου, με έπιπλα ποιότητας δικής της παραγωγής, σε ποικιλία σχεδίων.

Ποια είναι η «δράση» της εταιρίας στο θέμα των εξαγωγών και με ποιους οίκους εξωτερικού συνεργάζεστε;

Σημαντικό μέρος της παραγωγής εξάγεται σε δύσκολες διεθνείς αγορές όπως, Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία, Αγγλία, καθώς επίσης στην Κύπρο, στο Ισραήλ, στην Αλβανία και σε αρκετές ακόμα χώρες, σε μικρότερες ποσότητες.

Επίσης η Εταιρία έχει αναπτύξει συνεργασίες με τους μεγαλύτερους οίκους του εξωτερικού, οι οποίοι εξειδικεύονται στα επαγγελματικά έπιπλα, κυρίως από την Ιταλία. Μεταξύ αυτών είναι οι Pedrali, Fast, Magis, Driade, Billiani, κ.α.

Τα άμεσα επενδυτικά σας σχέδια, ποια είναι και πως βλέπετε να διαγράφετε η πορεία της Εταιρίας το 2009 ;

Είναι γεγονός ότι η Εταιρία μας είχε σχεδιάσει επενδύσεις, πριν διαφανεί η Παγκόσμια οικονομική κρίση και οι επιπτώσεις της στην Ελληνική οικονομία. Αυτό ίσως υπήρξε θετικό για μας, γιατί με τη διεύρυνση του αντικειμένου των εργασιών μας και την επέκταση των δραστηριοτήτων μας, αντιμετωπίζουμε επιθετικά και όχι παθητικά την Κρίση. Στόχος μας είναι να μην υπάρξει ούτε μια απώλεια θέσης εργασίας, αλλά αντίθετα να αξιοποιήσουμε κάθε δυνατότητα μας, για να αντιμετωπίσουμε την κρίση δυναμικά, με διεύρυνση αγορών εντός και εκτός Ελλάδας και με νέα ποιοτικά και διαφορετικά προϊόντα. Λειτουργεί ήδη σύστημα Ποιότητας I.S.O. και οργανώσαμε κατά το δυνατό καλύτερα τις Υπηρεσίες μας, με δοκιμασμένα στον Τομέα τους Στελέχη, Πωλήσεων, Οικονομικών κ.α. Επίσης λειτουργεί από το 2007, το νέο Υποκατάστημα ΑΛΜΕΚΟ στα Χανιά, που έχει μεγάλη ανταπόκριση από τους επαγγελματίες των Χανίων και δεύτερο Υποκατάστημα στη Λεωφόρο Κηφισίας στο Μαρούσι, για να καλύψουμε και την περιοχή των Βορείων Προαστίων του Νομού Αττικής.

Πολύ σύντομα θα λειτουργήσει ακόμη σύγχρονη έκθεση ΑΛΜΕΚΟ HOME, στην περιοχή προς το Αεροδρόμιο Θεσ/κης, καθώς και η ALMECO logistic S.A. η οποία θα πραγματοποιεί όλες τις  εισαγωγές που κάνουμε, για να διανέμονται στις υπόλοιπες Εταιρίες. Παράλληλα, προχωράμε στην κατασκευή σύγχρονων αποθηκών 20.000τ.μ. στη Σίνδο, ενώ επεκτείνουμε- εκσυγχρονίζουμε την παραγωγή μας και στα δύο εργοστάσια μας, με νέα τμήματα και ποιοτικά προϊόντα.

Ποια είναι τα μηνύματα τα οποία λαμβάνετε από τους Πελάτες σας- Ξενοδόχους για την φετινή  τουριστική κίνηση;

Οι Πελάτες μας, για τη φετινή σαιζόν,είναι αρκετά συγκρατημένοι και επιφυλακτικοί στις εκτιμήσεις τους, λόγω της γνωστής Παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και θεωρούν ότι η τουριστική κίνηση του 2009, θα είναι αρκετά μειωμένη, σε σχέση με τα επίπεδα του 2008. Παρόλα αυτά, προετοιμάζονται πυρετωδώς και εγγυώνται ότι με την καλύτερη δυνατή ποιότητα παρεχομένων υπηρεσιών και προσιτές για την οικονομική συγκυρία τιμές, θα προσπαθήσουν να ξεπεράσουν την κρίση. Γεγονός είναι βέβαια ότι περιμένουν και από την Πολιτεία να λάβει μέτρα στήριξης του Τουρισμού, της μεγαλύτερης «βιομηχανίας» που διαθέτει η Χώρα, προκειμένου να μην χαθούν θέσεις εργασίας και να μην υπάρξουν άλλες δυσάρεστες αλυσιδωτές επιπτώσεις. « επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Κυριακή, 27 Μάι 2018

Αρθρογραφία