Υπουργός Χρήστος Μαρκογιαννάκης.... "Ωδή" για τους σωματοφύλακες

Εκτύπωση

Υπουργός Χρήστος Μαρκογιαννάκης.
..."Ωδή" για τους σωματοφύλακες!!!


Του Βασίλη
Κασιμάτη

25η Μαρτίου. Εορτασμός για την Ελληνική Επανάσταση του 1821.
Με πανηγυρικές εκδηλώσεις εορτάστηκε και φέτος στο Ρέθυμνο η εκδήλωση.
Το παρών έδωσε πλήθος κόσμου και στην εξέδρα των επισήμων παραβρέθηκαν οι εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας και της τοπικής αυτοδιοίκησης του Νομού καθώς και αρκετοί ανώτεροι και ανώτατοι αξιωματικού του στρατού και των σωμάτων ασφαλείας.

Κεντρικό τιμώμενο πρόσωπο στην εξέδρα από μέρους της κυβέρνησης ήταν ο αναπληρωτής Υπουργός εσωτερικών & δημόσιας τάξης κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

Όλα κύλησαν ομαλά και ο κόσμος ευχαριστήθηκε ακόμα έναν εορτασμό που σκοπό έχει κάθε χρόνο να μας θυμίζει τους αγώνες που έδωσαν οι πρόγονοί μας για να ζούμε εμείς ελεύθεροι και να ατενίζουμε το μέλλον μας με σιγουριά & ασφάλεια.


Ασφάλεια... μια λέξη αρκετά παρεξηγημένη στις μέρες μας.
Μα για ποια ασφάλεια κάνουμε λόγο;
Εμείς πάντως τη μόνη "ασφάλεια" που είδαμε σε εντονότατο έως και σκανδαλώδη επίπεδο ήταν η ομάδα ασφαλείας του Υπουργού κ. Χρ. Μαρκογιαννάκη.

Ούτε λίγο ούτε πολύ τον συνόδευαν 5 οχήματα 3 με 4 μοτοσικλέτες και πάνω από ΠΕΝΗΝΤΑ ΑΝΔΡΕΣ που μετρήσαμε, με κουστούμια, μαύρα γυαλιά, καλωδιομένοι όλοι τους σε τέτοια βαθμό που θύμιζε τις μυστικές υπηρεσίες προστασίας του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών.
Από τα Χανιά έφθασαν 5 άνδρες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας. Επιστρατεύτηκε ακόμα και η ειδική υπηρεσία Κ9 με ειδικούς σκύλους για την ανεύρεση εκρηκτικών μηχανισμών!
Μα όλα αυτά γιατί. Μήπως θεωρούν εκεί στην Αθήνα ότι οι Κρητικοί είναι εγκληματίες και έχουν βάλει στόχο τον Υπουργό; Διότι αλλιώς δεν εξηγείται αυτή η σκανδαλώδης κατάσταση.
Και μήπως αυτή η θρασύτατη επίδειξη αστυνομικής δύναμης προσβάλει ανεπανόρθωτα το Κρητικό λαϊκό αίσθημα;

Γιατί; Δεν έχω ξαναδεί ποτέ τέτοιο συνοδευτικό στρατό ούτε σε πρωθυπουργικό επίπεδο.
Και εδώ ερχόμαστε στα ζουμί, .... ή μάλλον .... στα ζουμιά, γιατί είναι πολλά !! 

Ας ανατρέξουμε λίγο στην ιστορία για να βρούμε με τι "χρεώθηκε" ο κ. Μαρκογιανάκης και τι τέλος πάντων το κάνει να φοβάται τόσο πολύ που να χρειάζεται τέτοιο ιδιωτικό στρατό για την προστασία του.

Στις 2 Φεβρουαρίου ο κ. Μαρκογιαννάκης ήταν υπεύθυνος για την εντολή που δόθηκε τότε, να επιτεθούν τα Μ.Α.Τ. στους αγρότες στο Λιμάνι του Πειραιά, που είχε ως αποτέλεσμα τα γνωστά τότε έκτροπα, τους πολλούς τραυματισμούς και τελικά την γενική κατακραυγή του κόσμου απέναντι στο «μεγάλο λάθος» όπως χαρακτηρίστηκε η αντιμετώπιση Μαρκογιαννάκη εις βάρος των αγροτών, από το μεγαλύτερο μέρος της χώρας μας.
«Προδότη & ανέντιμο Κρητικό» αποκάλεσαν τότε όλοι οι Αγρότες της Κρήτης τον κ. Μαρκογιαννάκη ενώ του διαμηνύσαν να μην τολμήσει να ξανακατέβει στη Κρήτη, κάνοντας σαφές ότι προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση με αυτή του την απόφαση με την οποία και "κέρδισε" την εμπάθεια των συμπατριωτών μας.

Αυτά για την ιστορία

Να πάμε όμως στο δια ταύτα.

Στην εκδήλωση της 25ης Μαρτίου στο Ρέθυμνο, έγινα και η πρώτη δημόσια εμφάνιση σε εκδήλωση που έγινε με το κ. Μαρκογιαννάκη στη Κρήτη ακολούθως των ταραχών του περασμένου Φεβρουαρίου στο λιμάνι.

Το 1ο ερωτηματικό που προκύπτει είναι το γιατί επιλέχθηκε το Ρέθυμνο για να παραστεί ως Υπουργός στις εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου και όχι η εκλογική του περιφέρεια που είναι τα Χανιά!
Γιατί έγινε αυτό; Επειδή είναι ευρέως γνωστό ότι εμείς εδώ στο Ρέθυμνο είμαστε φιλήσυχοι πολίτες και δε πετάμε... ντομάτες;

Δηλαδή θέλησε να σφυγομετρήσει η κυβέρνηση το κατά πόσον οι Κρητικοί έχουν ακόμα νωπά στις μνήμες τους τα επεισόδια του περασμένου Φεβρουαρίου.
Θέλησε λοιπόν η κυβέρνηση και ο κ. Μαρκογιαννάκης, να εκμεταλλευτούν την αποδεδειγμένα στο παρελθόν γαλήνια πλευρά του Ρεθύμνου, ούτως ώστε να αποτελέσει πολιτικό βαρόμετρο για το αν οι Κρητικοί θυμούνται ακόμα τα επεισόδια στο λιμάνι του Πειραιά και για το αν τελικά έχουν την διάθεση να υλοποιήσουν τις υποσχέσεις που είχαν δώσει εις βάρους του αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών και Δημοσίας Τάξης;

Ναι, τα θυμόμαστε κ. Μαρκογιαννάκη αλλά εμείς οι Ρεθυμνιώτες είμαστε συγκρατημένοι άνθρωποι και δε κάνουμε τη χάρη σε κανένα και κυρίως δεν δίνουμε δικαιώματα.

Το φοβερότερο είναι ότι εμ έγινε το λάθος από πλευράς Μαρκογιαννάκη το Φεβρουάριο εμ, το πληρώνουμε έκτοτε καθημερινά.
Και λέω το πληρώνουμε διότι επειδή ο κ. Μαρκογιαννάκης φοβάται έκτοτε για την ζωή του, έχει επιστρατευθεί μια ολάκερη διμοιρία αστυνομικών για να τον συνοδεύει.
Το ζητούμενο όμως είναι ποιος πληρώνει αυτή την διμοιρία;
Ποιος πληρώνει τους δυσβάσταχτους μισθούς των ανδρών ασφαλείας του Υπουργού.

Μήπως ο ίδιος ο κ. Μαρκογιαννάκης; αν το νομίζετε αυτό απατάστε οικτρά !
Εμείς οι πολίτες το πληρώνουμε και μάλιστα με τεράστιο ποσό.
Φτάνει να σκεφτεί κανείς ότι την 25η Μαρτίου όλοι αυτοί οι αστυνομικοί θα πρέπει να πληρώνονται και με το επίδομα αργίας.

Σε κάθε περίπτωση εμείς θεωρούμε ότι αν ο κ. Μαρκογιαννάκης έκανε το λάθος τότε να ενοχλήσει με εκείνο τον αχαρακτήριστο τρόπο τους συμπατριώτες του, ας επωμιστεί ό ίδιος τις συνέπειες του λάθους του και ας προσλάβει ιδιωτική εταιρία security να τον φυλάει νυχθημερόν και όχι να εκμεταλεύεται το κρατικό κορβανά για τις ιδιωτικές του φοβίες. Και εν τέλει, κλέφτες θα γίνουν οι σεκιουριτάδες;

Και σε αυτό πρωτίστως την ευθύνη την έχει η κυβέρνηση που του διαθέτει αυτούς τους αστυνομικούς σκανδαλίζοντας όμως σε μεγάλο βαθμό τη κοινή γνώμη που και μάτια έχει και κυρίως άποψη.

Δεν σας κρύβω και επειδή ήμουν παρών στην εκδήλωση ως δημοσιογράφος κάνοντας τη δουλειά μου καλύπτοντας και τηλεοπτικά την εκδήλωση, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που  με πλησίαζαν, «δαχτυλοδεικτούσαν» και σχολίαζαν τους «μπράβους του Μαρκογιαννάκη» όπως χαρακτηριστικά μου ανέφεραν.

Αυτά είναι σκάνδαλο αγαπητοί μας αναγνώστες.

Τρελός χορός εκατομμυρίων ευρώ
για τους μισθούς των
αστυνομικών - σωματοφυλάκων...

Αυτά όλα μας δίνουν την ευκαιρία αλλά και το έναυσμα να σκεφτούμε και να αναλογιστούμε τα τεράστια ποσά που κάθε μήνα πληρώνει ο φορολογούμενος για την ασφάλεια των Βουλευτών και λοιπών πολιτικών προσώπων.

Εκατοντάδες σωματοφύλακες, οδηγοί, υποτακτικοί και ένα σωρό ακόμα έμμισθοι υπάλληλοι στην υπηρεσία των εκλεγμένων προσώπων από το λαό.

Γιατί όμως πρέπει ντε και καλά να πληρώνει ο φορολογούμενος πολίτης το λογαριασμό; Διότι ο λογαριασμός ανέρχεται σε εκατομμύρια ευρώ.

Και ειδικότερα τώρα στους χαλεπούς καιρούς που διανύουμε δεν νομίζω ότι το κρατικό βαλάντιο σηκώνει τέτοιες πρακτικές.

Κύκλοι της αστυνομίας υποστηρίζουν ότι «ενώ επισήμως ο αριθμός των μελών της προσωπικής ασφάλειας ενός πολιτικού μπορεί να συμβαδίζει με τα προβλεπόμενα από το Προεδρικό Διάταγμα, στην πραγματικότητα ενδέχεται να είναι πολύ μεγαλύτερος εάν σε αυτόν προσμετρηθούν οι αποσπασμένοι από άλλες υπηρεσίες αστυνομικοί».

Αναφέρουν, για παράδειγμα, ότι στην πρωθυπουργική φρουρά «χρεώνονται» σήμερα 150 αστυνομικοί, όμως ο πραγματικός αριθμός τους είναι σημαντικά μεγαλύτερος, καθώς σε αυτήν εντάσσεται ένας μεγάλος αριθμός αποσπασμένων αστυνομικών (π.χ. των ΜΑΤ) που δεν αθροίζονται στον συνολικό αριθμό.

Στην ασφάλεια του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης διατίθενται σήμερα (σύμφωνα με στοιχεία του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.) 61 αστυνομικοί σε 24ωρη βάση.

Αυτά τα νούμερα όμως σε κάθε περίπτωση αποτελούν από μόνα τους ένα σκάνδαλο για τη σημερινή κοινωνία που ταλανίζεται έντονα από τη διεθνή οικονομική κρίση, εξοργίζοντας του πολίτες σε αφάνταστο επίπεδο.

Στους αρχηγούς των υπόλοιπων κομμάτων χρεώνονται 20 αστυνομικοί. Για την προσωπική ασφάλεια των υπουργών της κυβέρνησης προβλέπονται 8 αστυνομικοί, αριθμός κοντά στον σημερινό μέσο όρο. Υπάρχουν σήμερα υπουργικές φρουρές που αριθμούν 11 ή και 12 μέλη, καθώς και άλλες των 8 ή και 6 ατόμων, ανάλογα με το αντικείμενο του «χαρτοφυλακίου».

Σήμερα, ένας μεγάλος αριθμός βουλευτών, κυρίως της Αττικής, προστατεύονται από 2 έως και 8 αστυνομικούς. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην προσωπική ασφάλεια βουλευτών διατίθενται τουλάχιστον 370 αστυνομικοί !!!

Κόμματα και στελέχη

Τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος έχουν  15 αστυνομικούς για την προσωπική τους ασφάλεια και τα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης 10. Σήμερα η προστασία στελεχών των κομμάτων έχει ανατεθεί σε περισσότερους από 130 αστυνομικούς. Τέλος, η φρουρά δικαστικών λειτουργών αριθμεί σήμερα περισσότερα από 220 άτομα.

Με ενδιαφέρον αναμένεται η αναθεώρηση της διατιθέμενης δύναμης για την προστασία επιχειρηματιών, δημοσιογράφων και άλλων αναγνωρίσιμων προσωπικοτήτων. Το συγκεκριμένο τμήμα προστασίας προσώπων της κρατικής ασφάλειας αριθμεί σήμερα περισσότερους από 300 αστυνομικούς.  
Όλα αυτά του νούμερα όπως καταλαβαίνεται μόνο σε σκανδαλώδη συμπεριφορά της κυβέρνησης απέναντι στον ¨Έλληνα φορολογούμενο συνιστούν.

Έλεος πια με την ασυδοσία.

Και μην ξενχνάτε ότι αναφερθήκαμε μόνο στον έμψυχο δυναμικό. Διότι υπάρχει και ένα τεράστιο ζήτημα που προκύπτει και από τα βουλευτικά, νομαρχιακά, δημαρχιακά και άλλα υπηρεσιακά όχήματα όπως προέδρων νοσοκομείων και άλλων οργανισμών, πρυτάνεων, κλπ
Αλλο τεράστιο οικονομικό σκάνδαλο αποτελούν οι κάθε λίγο και λιγάκι αλλαγές αυτών των οχημάτων, Mercedes & Bmw στην πλειονότητά τους.
Για να μην πούμε για τις αδικαιολόγητες και αλλεπάληλες αλλαγές ελαστικών, σέρβις κλπ απλώς και μόνο για να "γράφονται" ποσά για τα ... μικροέξοδα"!!
Αυτά θα τα αναλύσουμε σε άλλο άρθρο εκτενώς.

Και εν τέλει δε θέλουμε να πληρώνουμε για το δημόσιο εφέ των πολιτικών, δεν επιθυμούμε να πληρώνουμε στα δημοτικά μας τέλη το πολυσυζητημένο τέλος για την ΕΡΤ που τελευταία είναι σε ακροαματικότητα έναντι των άλλων καναλιών.
Εν πάσει περιπτώσει δεν θέλουμε να πληρώνουμε όλα αυτά και  άλλα τέτοια «κρατικά κουστούμια» που στόχο έχουν κάποιοι να κάνουν το κομμάτι τους και εμείς οι φορολογούμενοι διαρκώς να καλούμαστε να βγάλουμε το φίδι από τη τρύπα.

Λίγος σεβασμός και τσίπα δε βλάπτει κύριε Πρωθυπουργέ.
Ανοίξτε επιτέλους τα μάτια σας δείτε τι ξοδεύουν Υπουργοί σαν το κ. Μαρκογιαννάκη και κόψτε τους τον ... βήχα!
 

Με τσι γειές μας....

 


« επιστροφή στη κατηγορία Έλλαδα

Σημειρινή ημερομηνία Τετάρτη, 25 Απρ 2018

Αρθρογραφία