Συνεδρίασε το ΣΝΟ για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

Εκτύπωση

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ ΤΟ ΣΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ

Υπό την προεδρία του Νομάρχη Ρεθύμνου κ. Γιώργη Παπαδάκη, συνεδρίασε το Συντονιστικό Νομαρχιακό Όργανο του Νομού (ΣΝΟ), με θέμα την αντιμετώπιση των πυρκαγιών κατά τη φετινή αντιπυρική περίοδο.

Στην εισήγησή του ο Νομάρχης Ρεθύμνου τόνισε την ανάγκη της έγκαιρης λήψης μέτρων πρόληψης σύμφωνα και με τις κατευθύνσεις του Υπουργείου Εσωτερικών, προκειμένου να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά το φετινό καλοκαίρι η μάστιγα των πυρκαγιών.

Αναφερόμενος στην περυσινή περίοδο, είπε ότι παρά την άμεση ανταπόκριση του κεντρικού κράτους, της Αυτοδιοίκησης και των αρμοδίων υπηρεσιών, η παρουσία των Δημοτικών Αρχών, οι οποίες έχουν την ευθύνη της ευαισθητοποίησης και κινητοποίησης, υπήρξε ελλιπής και πενιχρή.

Τόνισε επίσης την ανάγκη της στενής συνεργασίας όλων των Δήμων του Νομού για να υπάρξει σωστός σχεδιασμός και αποτελεσματική αντιμετώπιση της κατάστασης, ιδίως στις ευαίσθητες περιοχές.

Ο κ. Παπαδάκης αναφέρθηκε ακόμη στην ενίσχυση της ΣΑΤΑ κατά 266.000 Ευρώ λέγοντας ότι αν υπήρξε σωστή διαχείριση θα συμβάλουν στην αποτελεσματική αντιμετώπιση των αιτίων που ευθύνονται για τις πυρκαγιές. Δεν παρέλειψε επίσης να υπογραμμίσει τον σημαντικό ρόλο των εθελοντών Σαμαρειτών και των εξαιρετικά χρήσιμη παρουσία και δράση τους σε όλες τις περιπτώσεις που χρήζουν άμεσης παρέμβασης.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας, Νομαρχιακός Σύμβουλος, κ. Αντώνης Μπαγιαρτάκης και η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε με τοποθετήσεις και προτάσεις από όλους τους παρευρισκόμενους για καλύτερη συνεργασία.

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τρίτη, 22 Μάι 2018

Αρθρογραφία