Τα έργα ανάπλασης της Παλιάς Πόλης και η έναρξη του Δακτύλιου

Εκτύπωση

Σε εξέλιξη τα έργα ανάπλασης της Παλιάς Πόλης

Ενόψει της τουριστικής περιόδου στο κατώφλι της οποίας ήδη βρισκόμαστε, ο δημοτικός σύμβουλος και εντεταλμένος επί των κυκλοφοριακών και αισθητικών αναπλάσεων κ. Κώστας Ηλιάκης μας ενημέρωσε για τις πλακωστρώσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη στα στενά της Παλιάς Πόλης καθώς επίσης και για την έναρξη και επιτήρηση του δακτυλίου.

Της Ελπίδας Δημακοπούλου

Σύμφωνα λοιπόν με τον κ. Ηλιάκη η ανάπλαση ολοκληρώνεται ανά οικοδομικό τετράγωνο καθ? όλη τη διάρκεια του χειμώνα. Αυτή τη στιγμή το σημείο στο οποίο βρίσκονται οι εργασίες είναι στην οδό Μακεδονίας και Χιμάρας (κάτω από τη Φορτέτζα), ενώ από Δευτέρα ξεκινάει η πλακώστρωση της οδού Νικηφόρου Φωκά (Μακρύ Στενό). Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η Πλατεία Ριμόντι και η οδός Θεσσαλονίκης.

Λόγω του ότι το έργο αυτό της ανάπλασης είναι μεγάλο, θα διακοπεί με την έναρξη της φετινής τουριστικής περιόδου, δηλαδή περίπου στα τέλη Απριλίου και θα αρχίσουν πάλι το Νοέμβριο.

Αρχίζει και πάλι η ισχύς του δακτύλιου γύρω από την Παλιά Πόλη

Στις αρχές Απριλίου, μια εβδομάδα δηλαδή πριν το Πάσχα θα αρχίσει να ισχύει ο δακτύλιος της Παλιάς Πόλης, σύμφωνα με τον κ. Ηλιάκη, ενώ τα μέτρα προβλέπεται να είναι πολύ πιο αυστηρά από πέρυσι. Η καλύτερη αστυνόμευση στο ιστορικό κέντρο θα επιτευχθεί βασιζόμενη στην ενισχυμένη από άποψη προσωπικού, Δημοτική Αστυνομία αλλά και από τις μικτές ομάδες περιπολίας με την Αστυνομία που πρόκειται να δημιουργηθούν.

Τη φύλαξη του δακτυλίου θα ενισχύσει επίσης μια αυτόματη μπάρα, στην αρχή της οδού Αρκαδίου, από την μεριά του Άγνωστου Στρατιώτη, που θα λειτουργεί με την εμφάνιση μιας πλαστικής κάρτας. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν από την άλλη εβδομάδα να παραλάβουν αυτή την κάρτα από το Δήμο.

Να θυμίσουμε ότι για όσους παραβιάζουν τον δακτύλιο το πρόστιμο φτάνει τα 200 ευρώ.   

    

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Δευτέρα, 28 Μάι 2018

Αρθρογραφία