Ο κ. Μαρινάκης για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Εκτύπωση

ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ

Η επέτειος της 25ης Μαρτίου επικαιροποιεί αξίες και ιδανικά που θυσιάζονται καθημερινά στο βωμό του υλικού ευδαιμονισμού ως κυρίαρχο αιτούμενο της εποχής μας, που έχουν χάσει τη λάμψη τους από τα συγχεχυμένα αισθήματα και τα αδιέξοδα ανθρώπινα πάθη.

Κάθε χρόνο στις εθνικές επετείους, ανασύρουμε μνήμες του παρελθόντος που αναζωογονούν την εθνική μας συνείδηση, εμβολιάζουν με δύναμη τα εθνικά μας φρονήματα, επαναπροσδιορίζουν την εθνική μας ταυτότητα που εκσυγχρονίστηκε αλλά ουδέποτε έχασε την αληθινή της υπόσταση παρά τους κλυδωνισμούς που υπέστη στο διάβα του χρόνου.

Η επέτειος του 1821 προβάλλει το ανθρώπινο χρέος, δίδοντας πληρότητα και βάθος στην έννοια του ηρωϊσμού, εμπνέει και καθοδηγεί, μας παροτρύνει8 να αξιοποιήσουμε την εθνική μας μνήμη που οδηγεί στην αυτογνωσία και ενεργοποιεί τα ανθρώπινα αντανακλαστικά .

Σηματοδοτεί την πορεία που πρέπει να ακολουθήσουμε για να προασπίσουμε και να διαφυλάξουμε την εθνική και ανθρώπινη ταυτότητά μας ώστε να ορίζουμε ελεύθερα και δημιουργικά το ατομικό και συλλογικό μας μέλλον.

Ας αφουγκραστούμε λοιπόν αυτό τον ύμνο στην ελευθερία, την αξιοπρέπεια την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τη δικαιοσύνη και την ειρήνη κι ας περιπλανηθούμε με τα μάτια της ψυχής στους τόπους που γράφτηκε η ιστορία της χώρας μας, πάντοτε με απαράμιλλο θάρρος και γενναιότητα που ξεπερνούσε τα ανθρώπινα μέτρα. Σήμερα , στην εποχή των κεκτημένων και των δεδομένων, η ελληνική ιστορία που είναι πλούσια σε έπη όπως αυτό του ?21, συνεχίζει να μας εκπλήσσει και να μας συγκινεί. Ζωογόνα αισθήματα που τα έχουμε όλοι ανάγκη για να επανεξετάσουμε τον κόσμο μας και να τον κάνουμε καλύτερο.

Χρόνια πολλά στους Έλληνες που δεν ξεχνούν και ξέρουν να τιμούν ότι έχει αληθινή αξία και νόημα..« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Πέμπτη, 26 Απρ 2018

Αρθρογραφία