Κινητό τηλέφωνο ή Καλάσνικοφ? .... Το ίδιο είναι!!!

Εκτύπωση

Κινητό τηλέφωνο ή Καλάσνικοφ?
.... Το ίδιο είναι!!!Τι πρέπει να κάνουμε για να σταματήσουν οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας τις ασύδοτες παραχωρήσεις των ανώνυμων καρτοκινητών τηλεφώνων που σχεδόν σε όλες τις εγκληματικές περιπτώσεις αποτελούν «Το» εργαλείο εξυπηρέτησης και επικοινωνίας
του Βασίλη
Κασιμάτη
αυτών των κακοποιών στοιχείων.

Έως πότε, στο όνομα του κέρδους συγκεκριμένες πολυεθνικές εταιρίες θα θησαυρίζουν εις βάρος της ασφάλειας του κοινωνικού συνόλου στη χώρα μας?    ΕΛΕΟΣ!!!

Η εφημερίδα μας "ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ", καιρό τώρα συλλέγει στοιχεία για το εν λόγω θέμα, κάνοντας εκτενές ρεπορτάζ στο οποίο ασχολήθηκε μεγάλο μέρος της δημοσιογραφικής μας ομάδας, επικοινωνόντας με όλα τα συναφή υπουργεία και συναρμόδιες υπηρεσίες και μιλώντας με αντιπροσώπους των εταιριών κινητής τηλεφωνίας, νομικούς, ακόμα και ανθρώπους μέσα στα σωφρονιστικά ιδρύματα.

Στο παρακάτω άρθρο, το οποίο λοιπόν είναι αποτέλεσμα μιας σκληρής και συλλογικής δουλειάς, παραθέτουμε στοιχεία που αποδεικνύεται ότι αφενός αυτές οι εταιρίες λειτουργούν ως ηθικοί αυτουργοί και συνένοχοι σε χιλιάδες εγκληματικές ενέργειες, επομένως πρέπει να αντιμετωπισθούν από τη ποινική δικονομία ως «εγκληματίες του κοινού ποινικού δίκαιου» , αφετέρου παραθέτουμε νούμερα και οικονομικά στοιχεία που στοιχειοθετείται αυτή η κατηγορία.


Μπάτε σκύλοι και αλέστε...

Γνωστό είναι πλέον πως οι αλλοδαποί λαθρομετανάστες στη χώρα μας δρουν ανεξέλεγκτα με έντονη παραβατική συμπεριφορά που πολλές φορές χαρακτηρίζεται από ιδιάζουσες κακουργηματικές πράξεις και ποικίλες εγκληματικές ενέργειες, οι περισσότερες των οποίων χαρακτηρίζονται από την ανεξέλεγκτη δράση μέσω των ανώνυμων καρτοκινητών τηλεφώνων.
Στα ανωτέρω προστίθεται βέβαια η εγκληματική δράση και των ημεδαπών. 

Είναι γνωστό πλέον ότι ΟΛΕΣ οι εγκληματικές ενέργειες που διενεργηθήκαν στη χώρα μας τα τελευταία 2/3 χρόνια δεν θα μπορούσαν να εκτελεστούν αν δεν υπήρχαν τα ανώνυμα καρτοκινητά τηλέφωνα που ο καθένας μπορεί να
αγοράσει με 5 μόνο ευρώ από το περίπτερο.

Κάποτε (1993-2000)  για να πάρει κανείς κινητό τηλέφωνο από τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας έπρεπε να καταθέσει την αστυνομικό δελτίο ταυτότητας, εκκαθαριστικό της εφορίας, διεύθυνση μονίμου κατοικίας και να ήταν μόνιμος κάτοικος της χώρας.

Σε αντίθετη περίπτωση έπρεπε να εγγυηθεί άλλος Έλληνας για το συγκεκριμένο κινητό.

Τι μεσολάβησε έκτοτε και από τη πλήρη και δύσκαμπτη παραχώρηση τηλεφώνων από τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας φτάσαμε σήμερα να χαρίζονται με το κιλό στο όνομα της ασύδοτης επικοινωνίας με στόχο το θησαυρισμό των ταμείων των εταιριών κινητής τηλεφωνίας?

Μα τι άλλο? Το κέρδος!!

Οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας αφού σκαρφίστηκαν τον τρόπο να εξασφαλίσουν τα τέλη χρήσης με το σύστημα της καρτοκινητής προπληρωμένης υπηρεσίας, άμεσα προχώρησαν στο σύστημα της ασύδοτης πλέον παραχώρησης τέτοιων τηλεφώνων.

Άμεσα και ταυτόχρονα  όμως προχώρησαν και οι υποψήφιοι εγκληματίες στα σχέδιά τους, τα οποία εξυπηρετούνται πλέον και με την ανοχή του κράτους και τη πολιτείας, από τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας.

Με άλλα λόγια αγαπητοί μου αναγνώστες  ΚΑΤΗΓΟΡΩ  τις Πολυεθνικές εταιρίες κινητής τηλεφωνίας που δρουν στη χώρα μας, ως ηθικούς αυτουργούς και συνένοχους στην απαγωγή Μυλωνά, στην απαγωγή Παναγόπουλου, στην απόδραση (δις) με ελικόπτερο των Παλαιοκώστα & Ρετζάϊ, σε ένα κάρο ληστείες, απαγωγές, συμβόλαια θανάτου και εκατοντάδες άλλες εγκληματικές ενέργειες που κάθε μήνα λαμβάνουν χώρα στην Ελλάδα και που δεν θα μπορούσαν να συμβούν με αυτή την χαρακτηριστική ευκολία αν οι "συνένοχοι των  δραστών" και αναφέρομαι στις εταιρίες Κ.Τ., δεν τους παραχωρούσαν το υλικό της δράσης που δεν είναι άλλο από το "ανεξέλεγκτο κινητό τηλέφωνο".

Αρση της ανωνυμίας

Νέο πονοκέφαλο για τους χρήστες - παρανόμους και μη - αποτελεί το μέτρο για άρση της ανωνυμίας των κατόχων καρτοκινητών τηλεφώνων. Υπολογίζεται ότι περίπου 13,5 εκατ. καρτοκινητά θα πρέπει να «δηλωθούν».
Για ανεφάρμοστο και ανεδαφικό μέτρο κάνουν λόγο οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας, που συναντήθηκαν πριν 3 εβδομάδες  με τον Ευρ.Στυλιανίδη.
Σε δηλώσεις του, μετά από εκδήλωση της ΕΕΤΤ, ο κ. Στυλιανίδης δήλωσε:

«...Αυτή τη στιγμή, μετά από την επιστολή που δεχθήκαμε από τον συνάδελφο αναπληρωτή υπουργό Δημόσιας Τάξης, μελετούμε τα θεσμικά πλαίσια που ισχύουν στην υπόλοιπη Ευρώπη. Δεν θα ανακαλύψουμε την πυρίτιδα, θα εφαρμόσουμε πλαίσια τα οποία είναι συμβατά με το κοινοτικό δίκαιο και ισορροπούν ανάμεσα στο σεβασμό των ατομικών δικαιωμάτων από τη μια και από την άλλη στη διασφάλιση της δημόσιας τάξης και της δημόσιας ασφάλειας».

Το μέτρο της άρσης της ανωνυμίας των κατόχων καρτοκινητών τηλεφώνων ανακοινώθηκε μετά τη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής, στο πλαίσιο της δέσμης 10 μέτρων μετά την απόδραση - καρμπόν των Παλαικώστα και Ριζάι με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού.
«Πρόκειται για μέτρο ανέφικτο και χωρίς ουσιαστικό αντίκρυσμα» ήταν οι πρώτες αντιδράσεις των εκπροσώπων των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, όπως σημειώνει η εφημερίδα «Τα Νέα».
Μα τι άλλο θα έλεγαν?
Έχουν βάλει το δάχτυλο στο "μέλι" και δεν είναι εύκολο να βγει.
Πάντως, η κυβέρνηση σχεδιάζει να προχωρήσει επειγόντως στη συγκεκριμένη ρύθμιση.
Για να δούμε. Αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι τα ποσά είναι μεγάλα και θα είναι άξιον παρακολούθησης για το αν θα καταφέρουν οι εταιρίες να "αγοράσουν" με τον ένα ή τον άλλο τρόπο τη σιωπή αυτών που θα κληθούν να πάρουν αποφάσεις.
Το σίγουρο είναι όμως ένα! Ο λαός καιρό τώρα βροντοφωνάζει ότι επιβάλλεται να πάψει η ανωνυμία των καρτοκινητών τηλεφώνων.
Συνεπώς ο λαός μίλησε, να δούμε αν τώρα και η Δημοκρατία θα λειτουργήσει.

Εφόσον αυτό συμβεί, οι κάτοχοι καρτοκινητών θα υποχρεώνονται πλέον να καταχωρούν τα προσωπικά στοιχεία τους στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας (και όχι στα περίπτερα και τα ψιλικατζίδικα από τα οποία αγοράζουν τώρα τους αριθμούς των καρτοκινητών), όπως συμβαίνει με τους κατόχους τηλεφωνικών συνδέσεων με συμβόλαιο, οι οποίοι δηλώνουν αριθμό ταυτότητας, ΑΦΜ και τη διεύθυνσή τους.

Ανεφάρμοστο μέτρο
Τα στελέχη των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας εκτιμούν ότι η διαδικασία που σχεδιάζει η κυβέρνηση θα είναι ιδιαίτερα χρονοβόρα και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να είναι άμεσα εφαρμόσιμη, δεδομένου ότι σήμερα περίπου τα 2/3 των κινητών είναι καρτοκινητά και όχι συνδέσεις με συμβόλαιο.
Μάλιστα τονίζουν ότι η συγκεκριμένη κίνηση θα προκαλέσει ανατροπές στην αγορά, καθώς από το σύνολο των περίπου 18,5 εκατ. συνδέσεων στην Ελλάδα, οι 13,5 εκατ. είναι συνδέσεις καρτοκινητών, που έχουν διατεθεί ακόμα και από τα περίπτερα.

Και ερωτώ. Εμείς φταίμε για το πως τα κάνανε?
Εμάς όμως τους ανασφαλείς πολίτες που είμαστε θύματα αυτών των εταιριών που κερδοσκοπούν εις βάρος της κοινωνικής ασφάλειας, θα πρέπει να μας αφήνει παγερά αδιάφορους η αρνητική διάθεση συνεργασίας των εταιριών και εν τέλει αν δεν συμμορφωθούν θα πρέπει να επιληφθεί άμεσα Εισαγγελέας και να αρχίσουν να πέφτουν τεράστιες ποινές στους συνένοχους δράστες (εταιρίες Κ.Τ.) και «ηθικούς αυτουργούς» όπως προαναφέραμε και αποδείξαμε.

Με σφραγίδα Μαρκογιαννάκη
Λόγους καλύτερης αστυνόμευσης επικαλέστηκε στην Κυβερνητική Επιτροπή ο αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ο οποίος είναι ο «εμπνευστής» της πρότασης για την ονομαστικοποίηση των κατόχων καρτοκινητών τηλεφώνων.
«Η ελληνική νομοθεσία έχει μείνει πίσω στο θέμα αυτό και μας έχει ξεπεράσει το έγκλημα. Οι φυλακισμένοι κλείνουν δουλειές μέσα από τα σωφρονιστικά καταστήματα με καρτοκινητά τηλέφωνα, ενώ κακοποιοί απάγουν, απειλούν και εκβιάζουν χωρίς να δίνεται η δυνατότητα στην Αστυνομία να τους εντοπίσει», είπε στην εφημερίδα
"Τα Νέα" ο κ. Μαρκογιαννάκης.
Όπως επισημαίνει «εκδόθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση η 2006/24 οδηγία η οποία θέτει συγκεκριμένο και σαφές πλαίσιο για τα ως άνω ζητήματα με στόχο τη σύγκλιση σε ευρωπαϊκό επίπεδο της οικείας νομοθεσίας για τη συλλογή και διατήρηση δεδομένων από τις εταιρείες - παρόχους και την αξιοποίηση αυτών από τις διωκτικές αρχές για τη διερεύνηση, βεβαίωση και δίωξη εγκλημάτων».
Στις 15 Μαρτίου έκπνευσε η προθεσμία ενσωμάτωσης, την οποία ήδη εφαρμόζουν 8 ευρωπαϊκά κράτη και συζητούν άλλα τρία.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε για το ζήτημα, το ΚΚΕ υπογραμμίζει ότι η ρύθμιση δεν
έχει καμία σχέση με την κατάσταση στις φυλακές, αλλά εντάσσεται στην υλοποίηση των αποφάσεων της ΕΕ σχετικά με την παρακολούθηση και αποθήκευση των τηλεφωνικών συνομιλιών και επικοινωνιών στο διαδίκτυο.


Ακολούθως των δηλώσεων του ΚΚΕ, θα θυμηθούμε ότι λίγες ημέρες πριν από τη δεύτερη απόδραση- στις 22 Φεβρουαρίου- των δύο ποινικών με ελικόπτερο, βρίσκονταν σε εξέλιξη στο υπουργείο Δικαιοσύνης διαδοχικές συσκέψεις προκειμένου να ληφθούν μέτρα στα σωφρονιστικά ιδρύματα ώστε να μην αποτελούν βάση του εγκλήματος και να σταματούν εν τη γενέσει τους σχέδια απόδρασης.

Στις συσκέψεις αυτές στις οποίες είχε τον κύριο λόγο ο αποχωρήσας μετά την απόδραση ειδικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης κ. Φ. Βλάχος - συνεκτιμήθηκαν αναφορές του υπουργείου Εσωτερικών,αλλά και της ΕΛ.ΑΣ. ότι «πολλές εγκληματικές ενέργειες στην Αττική εκπορεύονται από μεγαλοκακοποιούς που κρατούνται στις Φυλακές Κορυδαλλού ή σε άλλα σωφρονιστικά καταστήματα. Μέσω κινητών τηλεφώνων, τα οποία κατέχουν παρανόμως, δίνουν εντολές σε συνεργούς τους εκτός φυλακών για να σκοτώσουν αντιπάλους τους και οργανώνουν κάθε είδους εγκληματικές ενέργειες. Δολοφονίες όπως των Αλέκου Κοσμόπουλου, Γιάννη Γαβάκη, Αρη  Λακιώτη και άλλων ανθρώπων της νύχτας και των συμμοριών, έγιναν με εντολές μέσα από τις φυλακές. Επιπλέον, μέσω των κινητών τηλεφώνων μπορεί να οργανώνονται και σχέδια απόδρασης κακοποιών».
Οι αρμόδιοι έβλεπαν το κακό που έρχεται, αλλά ....  «στου κουφού τη πόρτα όσο θέλεις βρόντα»

Μόνο στις Φυλακές Κορυδαλλού, σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών του υπουργείου Δικαιοσύνης και άλλων υπηρεσιακών παραγόντων, λειτουργούν περίπου 700 ως 800 κινητά τηλέφωνα, τα οποία κατέχουν παρανόμως κρατούμενοι. Οι επιτελείς του υπουργείου γνωρίζουν ότι πολλά από αυτά τα κινητά αποκτήθηκαν από τους κρατουμένους με τη μεσολάβηση αυτών που υποτίθεται οφείλουν να τα κατάσχουν, των σωφρονιστικών υπαλλήλων δηλαδή, οι οποίοι τα πουλούν σε κρατουμένους αντί περίπου 1.000 ευρώ. Ακόμη, στη διάθεση των παραγόντων του υπουργείου υπάρχουν φωτογραφίες στις οποίες εικονίζονται απόπειρες εισαγωγής κινητών τηλεφώνων στη φυλακή από κρατουμένους που τα έκρυβαν σε απόκρυφα σημεία του σώματός τους!

Με αυτά τα δεδομένα προτάθηκε να εγκατασταθούν στις Φυλακές Κορυδαλλού και σε άλλα σωφρονιστικά ιδρύματα της χώρας συστήματα αδρανοποίησης κινητών
(jammers), όπως αυτά που υπάρχουν σε πολλούς δημόσιους χώρους, θέατρα και αίθουσες συνεδριάσεων, όπως για παράδειγμα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων, ακόμη και στην αίθουσα του Κοινοβουλίου. Το σύστημα αυτό θα δημιουργούσε μια ηλεκτρονική ομπρέλα που θα μπλόκαρε τα σήματα των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας και όλα τα κινητά που χρησιμοποιούσαν οι κρατούμενοι θα νεκρώνονταν.

Και το ίντερνετ στην υπηρεσία του οργανωμένου εγκλήματος!

Το κακό διογκώνεται και σε λίγο θα πάρει και επιπλέον διαστάσεις με την
επικοινωνιακή χρήση του διαδικτύου μέσω τους ασφαλές δικτύου Skype.

Οι HIGH-TEC πλέον εγκληματίες πλέον θα μπορούν με ακόμα πιο αυξημένη ασφάλεια να επικοινωνούν και να έχουν ακόμα και εικόνα & ήχο μέσω του γνωστού οπτικοακουστικού ιντερντετικού δικτύου Skype.
Μελέτη σκοπιμότητας για την ανάπτυξη μεθόδων υποκλοπής των κλήσεων στο Skype και σε άλλες πλατφόρμες διαδικτυακής τηλεφωνίας (VoIP) ξεκίνησε η Eurojust, η μονάδα δικαστικής συνεργασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επικεφαλής της προσπάθειας είναι η ιταλική κυβέρνηση, η οποία ανησυχεί ότι η Μαφία και γενικότερα το οργανωμένο έγκλημα στρέφονται στην τεχνολογία Voice over IP (φωνή μέσω διαδικτυακού πρωτοκόλλου) για να αποφύγουν τυχόν "ωτακουστές" στα συμβατικά δίκτυα τηλεφωνίας.
«Στόχος μας δεν είναι να εμποδίσουμε τους χρήστες να αξιοποιούν τη διαδικτυακή τηλεφωνία, αλλά το να εμποδίσουμε τους εγκληματίες να χρησιμοποιούν το Skype και άλλα συστήματα για το σχεδιασμό και την οργάνωση των παράνομων πράξεών τους» δήλωσε η Κάρμεν Μανφρέντα, εκπρόσωπος της Ιταλίας στη Eurojust.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ευρωπαϊκής μονάδας, η μελέτη σκοπιμότητας θα προσπαθήσει «να ξεπεράσει τις τεχνικές και δικαστικές δυσκολίες στην παραβίαση συστημάτων διαδικτυακής τηλεφωνίας, λαμβάνοντας υπόψη τους διάφορους κανόνες προστασίας δεδομένων και τα πολιτικά δικαιώματα».
Εκπρόσωπος της Skype (η οποία ανήκει στην αμερικανική eBay) δήλωσε στο CNet ότι
η εταιρεία του είναι πρόθυμη να συνεργαστεί με τη Eurojust, στην οποία έχει ήδη δώσει εκτεταμένες εξηγήσεις για τις δυνατότητες της πλατφόρμας της και τις νομικές πτυχές της.

Να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη

Κλείνοντας θα ήθελα καταρχήν και βάσει όλων των ανωτέρω, να ζητήσω την ποινική δίωξη των εταιριών κινητής τηλεφωνίας, την άμεση λήψη μέτρων για την ονομαστικοποίηση όλων των τηλεφώνων με στόχο την τεράστια μείωση της εγκληματικότητας και τέλος την νομοθέτηση "δικλείδων ασφαλείας" ούτως ώστε να μην επαναληφθούν στο μέλλον από τους κερδοσκόπους των εταιριών κινητής τηλεφωνίας και διαδικτυακών υπηρεσιών τέτοιες ευκολίες παραχώρησης εργαλείων εγκλήματος με 
                                                                  
.... «εγχειρίδιο οδηγιών»!!

Με τσι γειές μας....« επιστροφή στη κατηγορία Έλλαδα

Σημειρινή ημερομηνία Τετάρτη, 23 Μάι 2018

Αρθρογραφία