Μηδενική η ενίσχυση του Ε.Κ.Α.Β. - οριακά καλύπτει πλέον τις υποχρεώσεις του

Εκτύπωση

Μηδενική η ενίσχυση του Ε.Κ.Α.Β. - οριακά καλύπτει πλέον τις υποχρεώσεις του

Την παρουσίαση των μεγάλων προβλημάτων και ελλείψεων του Ε.Κ.Α.Β. στο Ρέθυμνο, αλλά και σε ολόκληρη την Κρήτη, παρακολούθησε σήμερα 23 Μαρτίου ο Βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Ηλίας Λαμπίρης.

Της Ελπίδας Δημακοπούλου

Την ενημέρωση ανέλαβε ο προϊστάμενος του Ε.Κ.Α.Β. Κρήτης κ. Παναγιώτης Αγγουριδάκης και ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ε.Κ.Α.Β. Ηρακλείου κ. Κώστας Σημαιάκης.

Η προβληματική αυτή κατάσταση υφίσταται εδώ και αρκετό καιρό και μάλιστα, όπως διαπίστωσε και ο ίδιος ο Βουλευτής «...δυστυχώς τα πράγματα πάνε προς το χειρότερο». Ο κ. Λαμπίρης είχε βρεθεί και τον προηγούμενο Ιούνιο στα γραφεία του Ε.Κ.Α.Β. προκειμένου να ενημερωθεί και πάλι για τις δυσκολίες του, όμως παρόλο που προχώρησε σε σχετική ερώτηση στον αρμόδιο Υπουργό, δεν υπήρξε καμία θετική αντίδραση.

Η λειτουργία του Ε.Κ.Α.Β. οφείλεται πλέον στις υπεράνθρωπες προσπάθειες του προσωπικού του ο αριθμός του οποίου ενώ φτάνει τον αριθμό προσωπικού των Χανίων. Υπάρχει όμως μία σημαντική διαφορά στην οποία στάθηκε ο κ. Λαμπίρης. Η διαφορά είναι ότι επειδή οι υπηρεσίες υγείας στο Νομό Ρεθύμνου είναι ελλιπείς, δημιουργείται πολύ συχνά η ανάγκη μεταφοράς έκτακτων ή χρόνιων περιστατικών σε νοσοκομεία του Ηρακλείου ή των Χανίων, άρα παρουσιάζεται πολλές φορές έλλειψη ασθενοφόρων και προσωπικού που τα συνοδεύουν.

Όπως επισήμανε και ο κ. Αγγουριδάκης, το πρόβλημα του Ε.Κ.Α.Β. είναι αλληλένδετο με τις δυσλειτουργίες των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας, στα οποία απασχολείται ένα μέρος του προσωπικού του Ε.Κ.Α.Β. προκειμένου να καλύψει κενά στις βάρδιες του προσωπικού τους.

Η ανάγκη για βοήθεια στο Ε.Κ.Α.Β. από τα άνω είναι επείγουσα γιατί όπως είπε και ο κ. Σημαιάκης "...δεν παίζουμε με τις ζωές των ανθρώπων".  


 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τετάρτη, 25 Απρ 2018

Αρθρογραφία