«Αφού δεν ξέρουν τι ψηφίζουν απορώ πως θέλουν να κυβερνήσουν»

Εκτύπωση

Η Όλγα μιλάει για την ολοκλήρωση της ψήφισης για τα όρια των οικισμών και απαντάει για το αν ψήφισε ή όχι το ΠΑ.ΣΟ.Κ. τη συγκεκριμένη διάταξη

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε σήμερα 21 Μαρτίου η Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Όλγα Κεφαλογιάννη προκειμένου να αποσαφηνίσει στους Ρεθυμνιώτες το γεγονός της ολοκλήρωσης της ψήφισης του άρθρου 36 που αφορά τον καθορισμό των ορίων των οικισμών του Νομού.

Η κ. Κεφαλογιάννη έκανε λόγο για υλοποίηση της δέσμευσης που είχε η Κυβέρνηση «...να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για εκατοντάδες πολίτες του Νομού να απεγκλωβιστούν από ένα σοβαρό ζήτημα και να βγουν από το αδιέξοδο, στο οποίο βρισκόταν χωρίς δική τους υπαιτιότητα και απειλούσε με κατάρρευση την τοπική οικονομία».

Μετά την ολοκλήρωση της ψήφισης του Άρθρου 36, το θέμα θα περάσει στους τοπικούς φορείς αφού δημοσιευθεί πρώτα στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης. Τα σχεδιαγράμματα των πρώτων 22 οικισμών είναι έτοιμα να αποσταλούν από τη Νομαρχία Ρεθύμνου, στον Γενικό Γραμματέα Περιφέρειας Κρήτης μιας και έχουν γίνει ήδη οι απαραίτητες διαδικασίες σύνταξής τους. Οι οικισμοί αυτοί είναι: Φωτεινός, Αδελιανός Κάμπος, Πηγιανός Κάμπος, Γαρίπας, Σκεπαστή, Κρυονέρι, Αγρίδια, Τσαχιανά, Δροσιά, Χώνος, Αγιά, Κάλυβος, Σαχτούρια, Αγαλιανός, Άρδακτος, Ακτούντας, τμήμα του οικισμού Πρινές, Βαλσαμόνερο, Ατσιπόπουλο, Πατσός, Σελιά, Γιαννιού και Λευκώγεια. Όσο για τους υπόλοιπους 39 οικισμούς, η κ. Κεφαλογιάννη πρότεινε πραγματική θέληση όλων των εμπλεκόμενων φορέων ώστε να λειτουργήσουν σε πνεύμα συναίνεσης καθώς τα σχεδιαγράμματα αυτών των οικισμών δεν υπήρχαν, σε αντίθεση με τους προηγούμενους 22, όταν δημοσιεύτηκαν οι αποφάσεις και δεν είχαν ακολουθηθεί οι διαδικασίες.

Η κ. Κεφαλογιάννη θέλησε να επαναλάβει στη συνέχεια ότι για τους οικισμούς: Πρίνος και Άγιος Νικόλαος του Δήμου Αρκαδίου, Κράνα του Δήμου Κουλούκωνα, Ρουμελή του Δήμου Γεροποτάμου, Κισσός του Δήμου Λάμπης, Κούφη και Καρωτή του Δήμου Λαππαίων, Βολιώνες και Αμάρι του Δήμου Συβρίτου και Φραγκεσκιανά Μετόχια, Άγιος Ανδρέας, Γωνιά και Βελονάδο του Δήμου Νικηφόρου Φωκά, πρέπει να γίνει εξ? αρχής ο καθορισμός των ορίων καθώς δεν υπήρχε δημοσιευμένη απόφαση Νομάρχη.

Η κ. Κεφαλογιάννη έκλεισε τονίζοντας την προσπάθεια που έκανε η Κυβέρνηση αλλά και η ίδια ως Βουλευτής του Νομού, για την νομιμοποίηση των οικισμών και την ολοκλήρωση της νομοθετικής ρύθμισης του θέματος και πέταξε το μπαλάκι στην Τοπική και Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση «...να προχωρήσει γρήγορα και σωστά στην αντιμετώπιση μιας μεγάλης και μακροχρόνιας παράλειψης», όπως είπε.

 

«Αφού δεν ξέρουν τι ψηφίζουν απορώ πως θέλουν να κυβερνήσουν», είπε η κ. Κεφαλογιάννη, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με το αν ψήφισε τελικά ή όχι το ΠΑ.ΣΟ.Κ. το Άρθρο 36 για τα όρια των οικισμών.

 

Μετά το τέλος της ομιλίας της η Βουλευτής της Ν.Δ. απάντησε σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων τις οποίες μονοπώλησε το ζήτημα σχετικά με το αν εμμένει στην άποψη ότι το ΠΑ.ΣΟ.Κ. δεν ψήφισε στις 17 Μαρτίου στη Βουλή το Άρθρο 36 για τους οικισμούς προκαλλώντας έτσι την αντίδραση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και του Βουλευτή κ. Λαμπίρη. Για το θέμα αυτό η κ. Κεφαλογιάννη είπε ότι το αν ψηφίστηκε ή όχι το Άρθρο από το ΠΑ.ΣΟ.Κ. φαίνεται από τα πρακτικά της Βουλής καθώς κατά τη διάρκεια μιας τέτοιας διαδικασίας, μόνο από την πλευρά της Κυβέρνησης είναι αρκετό όσοι Βουλευτές της είναι παρόντες να πούνε «δεκτό», ενώ δε συμβαίνει το ίδιο και με τα κόμματα της αντιπολίτευσης τα οποία εφόσον θέλουν να ψηφίσουν μια διάταξη οφείλουν να το πούνε ξεκάθαρα. Συνεπώς, συνέχισε η κ. Κεφαλογιάννη, κυρίως ο εισηγητής, ο κ. Ανδρουλάκης δηλαδή, θα πρέπει να πει ρητά ότι ψηφίζει το συγκεκριμένο άρθρο, άρα από τη στιγμή που δεν το είπε σημαίνει ότι δεν το ψήφισε.

Η Βουλευτής αναφέρθηκε και στις χειρόγραφες αλλαγές στα πρακτικά που έγιναν την επόμενη μέρα της ψήφισης του Άρθρου από τον κ. Ανδρουλάκη κατά τις οποίες ο ίδιος έκανε δεκτές κάποιες διατάξεις που δεν είχε ψηφίσει την προηγούμενη μέρα στην Βουλή, εν τούτοις δεν υπάρχει καμιά σημείωση στο επίμαχο Άρθρο ότι γίνεται δεκτό από το ΠΑ.ΣΟ.Κ.«...δεν είναι θέμα ερμηνείας, το αν ψήφισαν ή όχι, προκύπτει ξεκάθαρα από τη νομοθετική διάταξη...η διάταξη αυτή, δεν προκύπτει από τα πρακτικά ότι ψηφίστηκε από το ΠΑ.ΣΟ.Κ.» συνέχισε η κ. Κεφαλογιάννη.

Να θυμίσουμε εδώ ότι ο Βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Ηλίας Λαμπίρης, υποστήριξε σε Δελτίο Τύπου που απέστειλε στη Ρ.Α., ότι η κ. Κεφαλογιάννη προσπαθεί να διαστρεβλώσει την αλήθεια με το να ισχυρίζεται ότι το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και ο Βουλευτής του Νομού δεν ψήφισαν το επίμαχο Άρθρο ενώ συμπλήρωσε λέγοντας πως είχε αναλάβει πρωτοβουλία να καταθέσει  με συναδέλφους του τροπολογία που ρύθμιζε το θέμα της νομιμοποίησης των ορίων οικισμών του Ρεθύμνου, από τις 15-1-2009, η οποία καταψηφίστηκε από τους βουλευτές της κυβερνητικής παράταξης.


Της Ελπίδας Δημακοπούλου
 

    

« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τρίτη, 22 Μάι 2018

Αρθρογραφία