Δήλωση του Κωστή Σχοινά για τους "στάσιμους" οικισμούς.

Εκτύπωση

«την επόμενη φορά, να είμαστε ειλικρινείς και σοβαροί!»

Με αφορμή την ψήφιση της νομοθετικής ρύθμισης για τους οικισμούς του νομού Ρεθύμνου, των οποίων τα διαγράμματα (χαρτογραφικά όρια) δεν είχαν δημοσιευθεί όπως η νομοθεσία προέβλεπε, ο Κωστής Σχοινάς έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

«Επιτέλους γίνεται το πρώτο ουσιαστικό βήμα για την επίλυση του μεγάλου αυτού προβλήματος, που ταλαιπωρεί εκατοντάδες συμπολίτες μας. Για ακόμα μια φορά, αποδεικνύεται ότι τα προβλήματα λύνονται στο φως, μετά από ομαδικό αγώνα και σκληρή, μεθοδική δουλειά. Όχι «κατόπιν ενεργειών», με μυστικές διαβουλεύσεις σε κρυφές συναντήσεις.
Δυστυχώς, όσο αρνούνται κάποιοι να το καταλάβουν, τόσο θα αποτελούν - οι ίδιοι - τροχοπέδη στην ανάπτυξη και την ευημερία του τόπου μας. Άλλωστε, δεν μπορεί να είναι τυχαίο ότι μας πήρε 2 ολόκληρα χρόνια για να κάνουμε την εύκολη - σχετικά με τη συνέχεια που ακολουθεί - αρχή.

Οι πολίτες του Ρεθύμνου για άλλη μια φορά διαπιστώνουν ότι σήμερα δεν υπάρχουν θαυματοποιοί και μαγικά ραβδιά. Εν προκειμένω, για την τελική διευθέτηση του προβλήματος των «στάσιμων οικισμών», απαιτείται ακόμα πολλή και σύνθετη δουλειά.

Από εκεί και ύστερα, το δυσάρεστο συμπέρασμα που προκύπτει από το χειρισμό αυτού του τόσο σοβαρού ζητήματος είναι ότι, οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου οφείλουμε να είμαστε πάντα ειλικρινείς και σοβαροί, χωρίς ποτέ να εμπλέκουμε τους συμπολίτες μας σε μικροπολιτικά παιχνίδια.»


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Δευτέρα, 21 Μάι 2018

Αρθρογραφία