Απάντηση του Ηλία Λαμπίρη στις δηλώσεις τις Όλγας Κεφαλογιάννη.

Εκτύπωση

«Έμεινα κατάπληκτος διαβάζοντας στον τοπικό τύπο τις δηλώσεις της βουλευτού της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με τη στάση τη δική μου αλλά και του ΠΑΣΟΚ κατά τη συζήτηση και ψήφιση της ρύθμισης για τους οικισμούς στην Ολομέλεια της Βουλής στις 17 Μαρτίου 2009.

Η διαστρέβλωση της αλήθειας από την κ. Κεφαλογιάννη έχει ξεπεράσει κάθε όριο.

Διαφορετικά δεν θα έφθανε στο σημείο να ισχυρίζεται ότι δήθεν το ΠΑΣΟΚ και ο βουλευτής του νομού δεν ψήφισαν το επίμαχο άρθρο.   

Επί της ουσίας:
Είναι γνωστό ότι είχα αναλάβει πρωτοβουλία και είχα καταθέσει  με συναδέλφους μου από το ΠΑΣΟΚ τροπολογία που ρύθμιζε το θέμα της νομιμοποίησης των ορίων οικισμών του Ρεθύμνου, από τις 15-1-2009, η οποία καταψηφίστηκε από τους βουλευτές της κυβερνητικής παράταξης.
Όμως αυτό δεν μας εμπόδισε να  στηρίξουμε  την σχετική τροπολογία που κατατέθηκε από  το ΥΠΕΧΩΔΕ, όπως άλλωστε είχα δηλώσει στην Ολομέλεια της Βουλής στις 28-1-2009.

Αυτό και κάναμε, όπως προκύπτει και από τα πρακτικά της Βουλής, προτείνοντας μια συμπληρωματική πρόταση (προσθήκη). Τη συμπληρωματική αυτή πρόταση μας την υπέδειξαν εξάλλου μεταξύ άλλων και ο Νομάρχης κ. Παπαδάκης,  και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Αγώνα, ο κ. Κρεβατσούλης, οι οποίοι υποστήριξαν ότι - κατά τους νομικούς που οι ίδιοι συμβουλεύτηκαν έπρεπε να προστεθεί η φράση «..καθώς και τα διαγράμματα-κύκλοι που προκύπτουν από τον σαφή προσδιορισμό του κέντρου των οικισμών σε ακτίνα 800 μέτρων από αυτό..».

Την ίδια πρόταση υποστήριξε και η κ. Κεφαλογιάννη, στέλνοντας επιστολή στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Ρεθύμνου υποσχόμενη ότι θα τη στηρίξει και στο Υπουργείο και στη Βουλή. Κανείς δεν γνωρίζει τι ξαφνικά άλλαξε και στην ομιλία της στη Βουλή δεν ανέφερε καμία λέξη από τη συγκεκριμένη συμπληρωματική στο άρθρο 36 πρόταση.

Όσον αφορά τις δηλώσεις της συναδέλφου βουλευτού, ότι δηλαδή «το ΠΑΣΟΚ και ο κ. Λαμπίρης δεν υπερψήφισαν το άρθρο 36» ειλικρινά λυπάμαι.
Τις θεωρώ και ανεξήγητες έως απαράδεκτες.

Πώς πληροφορήθηκε αλήθεια τη στάση που τήρησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και το ΠΑΣΟΚ γενικότερα αφού αμέσως μετά την ομιλία της αποχώρησε;
Και η δική μου τοποθέτηση για το άρθρο 36 έγινε μετά την αποχώρησή της.

Επίσης και οι βουλευτές του Ηρακλείου που τοποθετήθηκαν επι του θέματος, πήραν σαφή και ξεκάθαρη θέση συμφωνώντας απολύτως με την τοποθέτηση μου.

Η συνειδητή παραπληροφόρηση της κοινής γνώμης ξεπερνά τα όρια της ευπρέπειας. Αν πάλι, πρόκειται περί λανθασμένης ενημέρωσής της, θα μπορούσε να ρωτήσει και τον γραμματέα της συνεδρίασης, κ. Χριστόπουλο και τη Διευθύντρια της Νομικής Υπηρεσίας της Βουλής - αν και πιστεύω ότι ως νομικός όφειλε η ίδια να γνωρίζει τη διαδικασία.

Σε ό,τι αφορά τους 61 οικισμούς αν τελικά καλύπτονται ή όχι, αφού υπάρχει διχογνωμία μεταξύ των νομικών κύκλων, νομίζω ότι πολύ σύντομα θα αποσαφηνισθεί. 

Προσωπικά εύχομαι να υπάρξει ένα αίσιο τέλος προς όφελος των πολιτών και προς ικανοποίηση αυτών που  αγωνίστηκαν επί 2 χρόνια για την επίλυση του θέματος γιατί αναμφισβήτητα δεν ήταν προσπάθειες ενός και μόνο  ανθρώπου. 

Σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία.»


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Δευτέρα, 18 Ιούν 2018

Αρθρογραφία