Ολοκληρώθηκε η Διεθνής Εκθεση Βερολίνου

Εκτύπωση

Η ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΟ "ΠΑΡΩΝ" ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ

Ολοκληρώθηκε και φέτος η διεθνής έκθεση του Βερολίνου ή αλλιώς το χρηματιστήριο του τουρισμού όπως συνηθίζεται να αποκαλείται.
Η έκθεση ξεκίνησε στις 11-3-09 και τελείωσε στις 15-3-2009. Το Βερολίνο, η νέα πρωτεύουσα της Γερμανίας, είναι μια σύγχρονη πόλη με 3,4 εκ. κατοίκους και πλούσια πολιτιστική παράδοση.

Η έκθεση αυτή είναι η μεγαλύτερη στην Ευρώπη και αποτελεί το σημείο συνάντησης όλων των εμπλεκομένων φορέων του τουρισμού και αναφοράς για τα πρώτα  μηνύματα για την πορεία της επερχόμενης τουριστικής περιόδου.

Η έκθεση, στην οποία συμμετείχαν 187 χώρες καταλάμβανε μια έκταση μεγαλύτερη των150.000 τ.μ, οι επισκέπτες ανήλθαν σε 180.000 εκ των οποίων οι 110.000 ήταν εμπορικοί επισκέπτες και 11.000 δημοσιογράφοι.

Το περίπτερο του ΕΟΤ ήταν αρκετά καλό με παρουσία 75 εκπροσώπων, Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, αλυσίδων ξενοδοχείων, αεροπορικών και ακτοπλοϊκών εταιρειών κα.

Την εποπτεία της κρητικής συμμετοχής, της οποίας ήταν επικεφαλής η Νομάρχης Ηρακλείου κα Βαγγελιώ Σχοιναράκη, είχε ο Νομός Ηρακλείου. Η αντιπροσωπεία του Νομού Ρεθύμνου αποτελείτο από τα στελέχη της Νομαρχίας κ.κ. Μανώλη Μαρκαντωνάκη και Κώστα Παπαδάκη.

Το περίπτερο της Κρήτης, το οποίο επισκέφτηκαν ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Κ. Μακρόπουλος καθώς και Πρόεδρος του ΕΟΤ κο Κοφίνης Ιωάννης, ήταν καλαίσθητο και η συνεργασία μεταξύ των εκπροσώπων άψογη.

Το έντυπο υλικό του Ρεθύμνου εξαντλήθηκε, ενώ ιδιαίτερη εντύπωση έκανε ο καινούργιος ξενοδοχειακός οδηγός, το νέο έντυπο του αγροτουρισμού και η τσάντα με τα πουλιά.
Η παρουσία κρητικού συγκροτήματος στο χώρο του περιπτέρου έδωσε μια άλλη αίσθηση, όπως και τα κεράσματα που προσφέρονταν στους επισκέπτες.

Το Σάββατο 14-3-09 ο τραγουδιστής Σάκης Ρουβάς τραγούδησε στο περίπτερο της Ελλάδος το τραγούδι "This is our night", που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο διαγωνισμό της Eurovision.
Όπως διαφάνηκε από την Έκθεση η κρίση στη βιομηχανία του Τουρισμού δε μπορεί να προσδιοριστεί με ακρίβεια. Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι Γερμανοί και φέτος θα κάνουν τουρισμό με τη διαφορά ότι θα μειώσουν τον αριθμό των ταξιδιών τους και θα επιλέξουν φθηνούς προορισμούς και πακέτα που παρέχουν ολοκληρωμένες τουριστικές υπηρεσίες σε χαμηλή τιμή. Φέτος μάλιστα, περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά αναμένεται να λειτουργήσει το σύστημα με τις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής ή  "
last minute", όπως λέγεται στη τουριστική ορολογία.« επιστροφή στη κατηγορία Κρήτη

Σημειρινή ημερομηνία Κυριακή, 22 Απρ 2018

Αρθρογραφία