Στις 31 Μαρτίου η συνέχεια της δίκης για το θάνατο Δαμβόγλου-Κασκανιώτη

Εκτύπωση

Στις 31 Μαρτίου η συνέχεια της δίκης για το θάνατο Δαμβόγλου-Κασκανιώτη

Συνεχίστηκε χθες 18 Μαρτίου για δεύτερη μέρα, η δίκη για το θάνατο του Βασίλη Δαμβόγλου και της Μάγδας Κασκανιώτη με κατηγορούμενο τον προϊστάμενο του σταθμού Περάματος της ΔΕΗ.
Να θυμίσουμε ότι ο θάνατος των δύο ανθρώπων προκλήθηκε από ηλεκτροπληξία μετά την είσοδό τους σε ρυάκι όπου είχε πέσει εντός ένα κομμένο καλώδιο της ΔΕΗ. Το συμβάν έλαβε χώρα σε αγροτική περιοχή στo χωριό Μαργαρίτες την Πρωτομαγιά του 2004.
Ακολούθως και ο σκύλος της ΕΜΑΚ που έψαχνε τους δύο άτυχους Κρητικούς βρήκε επίσης τραγικό θάνατο όταν τους εντόπισε και εισήλθε στο ίδιο σημείο στο εν λόγω ρυάκι.

Οι δικηγόροι των οικογενειών Δαμβόγλου και Κασκανιώτη είναι ο κ. Μαρινάκης, ο κ. Ξυριτάκης, ο κ. Σκουλάς και ο κ. Κοτζαμπασάκης ενώ οι συνήγοροι του κατηγορούμενου υπαλλήλου είναι η κ. Παπαδάκη-Μανωλεσάκη και η κ. Μουμουτζή. 

Βασικός μάρτυρας της χθεσινής ακροαματικής διαδικασίας ήταν ο τεχνικός υπάλληλος του σταθμού ο οποίος υποστήριξε ότι μέχρι τις 30 Μαρτίου του 2004 που πραγματοποίησε και τον τελευταίο έλεγχο στους αγωγούς του ρεύματος τα καλώδια δεν ήταν κομμένα. Ο ίδιος επίσης υποστήριξε ότι το καλώδιο πρέπει να κόπηκε από πυροβολισμό και ότι σε αντίθεση με την άποψη της Αστυνομίας η βλάστηση της περιοχής δεν εμπόδιζε τα καλώδια του δικτύου καθώς και ο ίδιος προσωπικά επιμελείται την κοπή των κλαδιών.

Η δίκη θα συνεχιστεί την Τρίτη 31 Μαρτίου με την ακροαματική διαδικασία και άλλων μαρτύρων. 

Ε.Δ.


      


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τρίτη, 19 Ιούν 2018

Αρθρογραφία