Tο Ρέθυμνο στο κατώφλι μιας νέας εποχής, στο τομέα της ενημέρωσης.

Εκτύπωση

Tο Ρέθυμνο βρίσκεται ήδη στο κατώφλι μιας νέας εποχής, όσων αφορά το τομέα της ενημέρωσης.

Ξεκινήσαμε από μια μηνιαία εφημερίδα τη ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ, εγκαινιάζοντας ένα νέο χαρακτήρα στην έντυπη ενημέρωση του Νομού μας. Μια αμιγώς δημοσιογραφική, ανεξάρτητη εφημερίδα που διανέμεται δωρεάν σε όλο το νομό Ρεθύμνου και όχι μόνο, στο μεγαλύτερο τιράζ αντιτύπων (40.000 φύλλα ανά έκδοση) που εμφανίστηκε ποτέ στη Κρήτη.

Ακολούθως φέραμε τον «κόσμο» μια ανάσα από τον αναγνώστη μέσω της ηλεκτρονικής μας ημερήσιας εφημερίδας της AGORAPRES.gr . Χιλιάδες πλέον αναγνώστες από τη Κρήτη και τον υπόλοιπο κόσμο ενημερώνονται καθημερινά για τα Κρητικά νέα, με έμφαση το Ρέθυμνο, από την διαδικτυακή μας εφημερίδα.

Στην ίδια διαδικτυακή πύλη φιλοξενείται εδώ και είκοσι ημέρες το 1ο ηλεκτρονικό τηλεοπτικό κανάλι της Κρήτης, το δικό μας AGORATV . Η ημερήσια επισκεψιμότητα εκτινάχτηκε στα ύψη, ανεβάζοντας παράλληλα και τον «πήχη» της δημοσιογραφίας στο τόπο μας, πολύ ψηλά.

Καθημερινά πλέον τα 2 πλήρη τηλεοπτικά συνεργεία του AGORATV βρίσκονται στο στίβο της ενημέρωσης προσπαθώντας να προσφέρουν στους τηλεθεατές μας, παγκοσμίως μέσω του διαδικτύου. τα νέα του τόπου μας προβάλλοντας ταυτόχρονα το πολιτισμό μας, την ιστορία μας, τη ήθη και έθιμα του Νομού και πάνω από όλα συμβάλλοντας ενεργά στην εμπορική, τουριστική και πολιτιστική ανάπτυξη του Ρεθύμνου.

Επόμενο βήμα μας ήταν να προσφέρουμε τις τηλεοπτικές ειδήσεις του τόπου μας και στο Παγκρήτιο χώρο μέσω των τηλεοράσεων.

           

Είμαστε στη περήφανη θέση λοιπόν να σας ενημερώσουμε ότι από το Σάββατο 14 Μαρτίου 2009, το
AGORATV μπήκε και στους τηλεοπτικούς δέκτες σε όλη σχεδόν τη Κρήτη, με κυρίαρχα σημεία μετάδοσης τα Χανιά, το Ρέθυμνο, τις Κυκλάδες και λίγο το Ηράκλειο.

Η κεραία μας βρίσκεται στο πάρκο κεραιών, στη Μαλάξα Χανιών και από εκεί εκπέμπει στα UHF στους 599 MHZ (μεγάκυκλους) και στους περισσοτέρους αναμεταδότες, στην συχνότητα 37 (channel 37).
Καταβάλλεται δε, ιδιαίτερη προσπάθεια να στηθούν και νέοι αναμεταδότες για να πάρει σήμα το σύνολο των τηλεοράσεων και σε προβληματικές περιοχές όπως η επαρχία Αμαρίου κλπ.

O συγκεκριμένος σταθμός υφίσταται όπως και οι περισσότεροι άλλοι σταθμοί στη Κρήτη, από το 1994 και ήταν ο γνωστός σε όλους σας ΧΑΝΙΑ TV, ο οποίος μετέδιδε κυρίως πολιτισμικά θέματα της Κρήτης με ιδιαίτερη έμφαση σε τοπικούς χορούς και εκδηλώσεις των Χανιών και του Ρεθύμνου.
Σήμερα το management καθόσον και το μεγαλύτερο μέρος της κυριότητας πέρασε στα χέρια του AGORATV, εξού και η μετονομασία του.

Προσδοκούμε να προσφέρουμε στο Κρητικό τηλεθεατή ένα πλήρες πρόγραμμα με Δελτία Ειδήσεων, εκπομπές ποικίλου χαρακτήρα, αξιόλογες ταινίες, ενημερωτικές και παιδικές ζώνες. Εδώ κάπου θέλουμε να ζητήσουμε τη κατανόηση του τηλεοπτικού μας κοινού για την σταδιακή μετάβαση του σταθμού με πλήρη ροή προγράμματος κάτι που ως γνωστό είναι πάρα πολύ δύσκολο.
Έχουμε την όρεξη, τη θέληση, το ανθρώπινο δυναμικό και τη τεχνολογική υποδομή να το πετύχουμε και πιστεύουμε ότι πολύ σύντομα, ίσως και σε διάστημα λίγων μόνο εβδομάδων να γίνει ο αγαπημένος σταθμός κάθε Κρητικού τηλεθεατή.

Ένα βασικό ζήτημα που αξίζει να τονίσουμε είναι ότι το AGORATV είναι ο μόνος πλήρες τηλεοπτικός σταθμός στο Ρέθυμνο με κανονική ροή προγράμματος, επομένως οι Ρεθυμνιώτες πρέπει να τον δουν και να τον στηρίξουν ως τον δικό τους τηλεοπτικό σταθμό.

Άξιον σχολιασμού είναι επίσης και το γεγονός ότι με τα μην είχε στο παρελθόν το Ρέθυμνο το δικό του τηλεοπτικό σταθμό, βρισκόταν σε μειονεκτικότερη θέση, έναντι των 2 άλλων μεγάλων νομών της Κρήτης.
Είναι κατανοητό ότι αν κάποια Ρεθυμνιώτικη είδηση  δεν συνέφερε να βγει στον αέρα από τα άλλα κανάλια της Κρήτης, από τους άλλους νομούς -  απλά δεν έβγαινε!
Είναι πολλές οι φορές επίσης που το «φιλτράρισμα» στο έντεχνο μοντάζ έκοβε πάμπολλες φορές τη φωνή του Ρεθύμνου, κόβοντας ταυτόχρονα όμως και τη τύχη του.
Σήμερα μπορούμε να ατενίζουμε με αισιοδοξία το μέλλον, λέγοντας ότι το Ρέθυμνο έχει ένα ισάξιο μέσο τηλεοπτικής προβολής προς τα έξω και μπορούμε πλέον να κάνουμε λόγο για ισονομία και ισορροπία δυνάμεων με ορθή κατανομή σε όλη τη Κρήτη.

Τα 2 τηλεοπτικά μας studio είναι πλέον έτοιμα και έχουν ήδη ξεκινήσει οι ζωντανές εκπομπές, με τετρακάμερη εγγραφή και τεχνολογική υποδομή που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τους άλλους παλαιότερους σταθμούς.
Παραγωγές εκπομπών και ταινιών ποικίλου χαρακτήρα είναι στο άμεσο πρόγραμμά μας και ευελπιστούμε σιγά σιγά και σταδιακά να προσφέρουμε τους συντοπίτες μας τη χαρά, να είναι περήφανοι για το δικό τους τηλεοπτικό σταθμό και να ακούγεται σύντομα, ευρέως η κουβέντα «....το είδα στο AGORATV -  το Ρεθυμνιώτικο κανάλι»!

Επόμενος σταθμός μας είναι η εκτέλεση του μεταβατικού σχεδιασμού του ραδιοφωνικού μας σταθμού, του AGORA-RADIO που εκπέμπει μέχρι σήμερα στους 104,7 FM με την ονομασία ALPHA-FM, τον οποίο από αμιγώς μουσικό σταθμό τον μεταλλάσουμε σε δημοσιογραφικό/μουσικό με μια νέου τύπου «πρωινή δημοσιογραφική ζώνη» και 3 απογευματινές παραγωγές/εκπομπές.

Αγαπητοί μας αναγνώστες, με υπερηφάνεια αλλά και με βαθύ το αίσθημα της ευθύνης κάνουμε σήμερα λόγο για την μοναδική πέντε διαστάσεων ενημέρωση στην Ελλάδα.

Εφημερίδα, Τηλεόραση, Ραδιόφωνο, ηλεκτρονική τηλεόραση και διαδικτυακή εφημερίδα!! Πέντε αστέρων Μ.Μ.Ε. που με υπερηφάνεια λέμε ότι μόνο το δικό μας Ρέθυμνο έχει!

Η προσπάθεια συνεχίζεται και ο στόχος είναι ένας.
Για το Ρέθυμνο μόνο το καλύτερο, γυρνώντας πρόσωπο σε όσους έλεγαν μέχρι σήμερα.... ε, για το Ρεθυμνάκι μας καλό είναι κι αυτό!

Βασίλης Κασιμάτης
Εκδότης/Διευθυντής

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τετάρτη, 25 Απρ 2018

Αρθρογραφία