Έγγραφο της Συντονιστικής Επιτροπής για την ανέγερση του νέου νοσοκομείου στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

Εκτύπωση

Ρέθυμνο, Τρίτη 10 Μαρτίου 2009

ΠΡΟΣ ΤΟ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
Κ. Ιωάννη Παλλίκαρη
Πρύτανη Πανεπιστημίου
 

Κύριε Πρύτανη,
Κατόπιν της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο, στην οποία συμμετείχαν τα Μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής που έχει συγκροτηθεί για τον συντονισμό των τοπικών φορέων του Ρεθύμνου για την εξεύρεση κατάλληλου οικοπεδικού χώρου για την ανέγερση νέου Νοσοκομείου στο Ρέθυμνο, σύμφωνα με την δέσμευση του Υπουργείου Υγείας, δηλαδή: ο Βουλευτής Ν. Ρεθύμνου κ. Ηλίας Λαμπίρης, ο Νομάρχης Ρεθύμνου κ. Γ. Παπαδάκης, ο Δήμαρχος Γ. Χ. Μαρινάκης, ο Πρόεδρος ΕΒΕ κ. Γ. Γιακουμάκης, ο εκπρόσωπος του ΤΕΕ κ. Γ. Φανουργάκης, ο εκπρόσωπος του Οικ. Επιμελητηρίου Δυτικής Κρήτης κ. Ουρανός Μ., ο Πρόεδρος Νοσοκομειακών Γιατρών κ. Α. Ξανθός, ο Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου κ. Γ. Στεφανάκης και ο Πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου κ. Κουτζόγλου Στ., αποφασίστηκαν τα εξής:

  1. Ευχαριστούμε τη Διοίκηση του Πανεπιστημίου Κρήτης για την πρόθεση της να παραχωρήσει έκταση για την ανέγερση νέου Νοσοκομείου στο Ρέθυμνο. Επαναδιατυπώνουμε με σαφή και κατηγορηματικό τρόπο το σταθερό ενδιαφέρον όλων των συμμετεχόντων εκπροσώπων τοπικών αρχών και φορέων για την ουσιαστική και εύρυθμη λειτουργία του Πανεπιστημίου Κρήτης και επιβεβαιώνουμε την πρόθεση αλληλεγγύης μας σε όλα τα αιτήματα της Πανεπιστημιακής Κοινότητας.
  2. Δεν θεωρούμε όμως, ότι τα αιτήματα αυτά, για τα οποία δεν θα υπεισέλθουμε σε επιμέρους αναφορά, θα πρέπει να τεθούν ως προϋπόθεση επίλυσης ενός άλλου σοβαρού προβλήματος της πόλης μας όπως είναι αυτό της ανέγερσης νέου Νοσοκομείου. Όπως προέκυψε από τη σημερινή συζήτηση, κρίνεται ότι η υλοποίηση της πρότασης του Πανεπιστημίου  εξαρτάται από παράγοντες και αποφάσεις οργάνων που ούτε να ελέγξουμε ως κοινωνία  μπορούμε, ούτε να προδιαγράψουμε τα χρονοδιαγράμματα τα οποία απαιτούνται δυνάμεθα. Ως εκ τούτου  θεωρούμε ότι η συγκεκριμένη πρόταση δεν κινείται στην κατεύθυνση της άμεσης υλοποίησης και επίλυσης του επιτακτικού αυτού προβλήματος.
  3. Αποφασίσαμε λοιπόν ομόφωνα,  να εξετάσουμε με τη συνεργασία της αρμόδιας υπηρεσίας του Υπουργείου Υγείας της ΔΕΠΑΝΟΜ, τη λύση της παραχώρησης δημοτικής έκτασης, η οποία πληροί όλες τις απαιτούμενες από το αρμόδιο Υπουργείο τεχνικές και περιβαλλοντικές προδιαγραφές, δεν εξαρτάται από κανένα όρο και δεν προϋποθέτει κανενός είδους αντάλλαγμα.

    Τα παραπάνω συνυπογράφουν και η Βουλευτής Ρεθύμνης κα Όλγα Κεφαλογιάννη και ο Διοικητής του Γενικού Νομ. Νοσοκομείου Ρεθύμνης κ. Αγάπιος Ακουμιανάκης , οι οποίοι για λόγους προσωπικού κωλύματος δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν στην σύσκεψη αυτή.      

  Παραμένουμε στη διάθεσή σας για περαιτέρω πληροφορίες, διευκρινήσεις και ουσιαστική συνεργασία.

Με τιμή 
Τα Μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής

Ηλίας Λαμπίρης, Βουλευτής Ρεθύμνης
Όλγα Κεφαλογιάννη, Βουλευτής Ρεθύμνης
Γιώργης Παπαδάκης, Νομάρχης Ρεθύμνης
Γιώργης Μαρινάκης, Δήμαρχος Ρεθύμνης
Αγάπιος Ακουμιανάκης, Διοικητής Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Ρεθύμνης
Γιώργος Γιακουμάκης, Πρόεδρος Ε.Β.Ε.
Γιώργος Φανουργάκης, Εκπρόσωπος Τ.Ε.Ε.
Μανόλης Ουρανός, Εκπρόσωπος Οικονομικού Επιμελητηρίου Δυτικής Κρήτης
Ανδρέας Ξανθός, Πρόεδρος Νοσοκομειακών Ιατρών Ρεθύμνου
Γιώργος Στεφανάκης, Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Ρεθύμνου
Στέλιος Κουρτζόγλου, Πρόεδρος Οδοντιατρικού Συλλόγου Ρεθύμνου   

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τετάρτη, 25 Απρ 2018

Αρθρογραφία