Δραστηριότητες του Βουλευτού κ. Λαμπίρη 13-16 Μαρτίου 2009

Εκτύπωση

 ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΡΕΘΥΜΝΟΥ, ΚΑΘΗΓΗΤΗ κ. ΛΑΜΠΙΡΗ  13 - 16 ΜΑΡΤΙΟΥ 2009.

 Την Παρασκευή 13 Μαρτίου μετείχε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου, παρουσία του Προέδρου της ΔΕΠΑΝΟΜ κ.Λαμπρόπουλου, των συνεργατών του καθώς και των θεσμικών εκπροσώπων του νομού, όπου επισκέφθηκαν τους χώρους της νέας πτέρυγας του νοσοκομείου.

Στη συνέχεια μετέβησαν στην περιοχή Σωματά προκειμένου να διαπιστώσουν εάν η προτεινόμενη από τον Δήμαρχο έκταση για ανέγερση νέου νοσοκομείου, θεωρείται κατάλληλη.         

 

Το Σάββατο 14 Μαρτίου παρέστη στην επιμνημόσυνη δέηση για τον Kρητικό λογοτέχνη και μελετητή της τέχνης Παντελή Πρεβελάκη, ενώ τις απογευματινές ώρες παραβρέθηκε στην παρουσίαση βιβλίου του Γεωργίου Καλογεράκη «Γιάννης Δραμουντάνης Στεφανογιάννης Αρχηγός Ανωγείων και Άνω Μυλοποτάμου 1941-13 Φεβρουαρίου 1944», στην οποία παρουσιαστής, μεταξύ άλλων, ήταν και ο πρώην Υπουργός του ΠΑΣΟΚ Χάρης Καστανίδης.

 

Την Κυριακή 15 Μαρτίου συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Λάμπης Συβρίτου και Σφακίων κ.κ. Ειρηναίο στο Γερακάρι Δήμου Συβρίτου, όπου συνέφαγαν και συνομίλησαν επί τρίωρο για θέματα που απασχολούν την Ιερά Μητρόπολη. Κυρίως συζητήθηκε η αξιοποίηση της Μοναστηριακής έκτασης και της έκτασης της Σχολής Ασωμάτων, προς όφελος των κατοίκων και πάντα σε συνεργασία με τους αρμόδιους εκπροσώπους του κράτους, της εκκλησίας και των τοπικών φορέων.

 Την Δευτέρα 16 Μαρτίου ο καθηγητής στο πλαίσιο των επαφών με θεσμικούς εκπροσώπους Δημόσιων Υπηρεσιών, Οργανισμών και Ιδρυμάτων, επισκέφθηκε κατά σειρά τους παρακάτω φορείς και Υπηρεσίες:

 Καταρχήν επισκέφθηκε την Ψυχιατρική Κλινική στο Ρέθυμνο, η οποία λειτουργεί τους δύο τελευταίους μήνες στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο.

Συνομίλησε με την Διευθύντρια κα Ελένη Βαλεργάκη, τους δύο ψυχίατρους, την ψυχολόγο, την κοινωνική λειτουργό και γενικά με το προσωπικό της κλινικής.

Ο καθηγητής ξεναγήθηκε στα γραφεία και τη νέα πτέρυγα, όπου διαπιστώθηκαν οι άρτιες εγκαταστάσεις και οι δυνατότητες φιλοξενίας ατόμων με ψυχιατρικά προβλήματα.

Επίσης έγινε λόγος και για το Κέντρο Ψυχικής Υγείας που λειτουργεί εκτός νοσοκομείου, αλλά δυστυχώς ο χώρος που στεγάζεται δεν επαρκεί, με αποτέλεσμα να πρέπει να βρεθεί καταλληλότερος .

 Στη συνέχεια μετέβη στο γραφείο του αστυνομικού Διευθυντή Ρεθύμνου, ταξίαρχου Μανώλη Παραβολιδάκη.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης του βουλευτή προς τον νέο αστυνομικό Διευθυντή, στον οποίο ευχήθηκε καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα.

 Αμέσως μετά επισκέφθηκε τον Διευθυντή Τ.Υ. της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ρεθύμνου κ. Παναγιώτη Καπελώνη, με τον οποίο συνεργάστηκαν και ενημερώθηκε για θέματα επαρχιακής οδοποιίας.

 Ο επόμενος σταθμός του κ. Λαμπίρη ήταν ο Οργανισμός Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου (ΟΠΑΔ), μία υπηρεσία που το τελευταίο διάστημα αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα, ειδικά σε ό,τι αφορά τις οφειλές σε γιατρούς και φαρμακοποιούς.

Τα στελέχη του Οργανισμού στο Ρέθυμνο ανέφεραν στον βουλευτή τα κύρια προβλήματα που αντιμετωπίζουν και αφορούν τη λειτουργία της Υπηρεσίας.

Ορισμένα δε απ? αυτά, ενώ χρήζουν αυτονόητης απάντησης, όπως για παράδειγμα η υπηρεσιακή επικοινωνία με την Κεντρική τους Υπηρεσία, ωστόσο παραμένουν άλυτα προβλήματα, αφού είναι εξαιρετικά δύσκολο έως αδύνατον να πραγματοποιηθούν.

 Κατόπιν ο βουλευτής πήγε στο Δημαρχείο Ρεθύμνου και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο κ. Γιώργη Μαρινάκη και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ.Μανώλη Λίτινα. Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τα θέματα της επικαιρότητας, με κυρίαρχο αυτό της Δημοτικής οικοπεδικής έκτασης για ανέγερση νέου νοσοκομείου στο Ρέθυμνο.

 Τέλος, ο καθηγητής επισκέφθηκε τον Διοικητή του ΙΚΑ κ. Νίκο Βαβουράκη και τους προϊσταμένους των διοικητικών και ιατρικών υπηρεσιών.

Έγινε μία διεξοδική συζήτηση για όλα τα προβλήματα στην λειτουργία του ΙΚΑ και βεβαίως για τις επιπτώσεις που μπορεί να υπάρξουν στην περίπτωση που παραμένουν άλυτα.

Είναι γεγονός ότι μετά την προσάρτηση του ΤΑΞΥ στο ΙΚΑ, οι ανάγκες έχουν μεγαλώσει και το κατάστημα του Ρεθύμνου είναι δύσκολο να αντέξει το βάρος των υποχρεώσεων εφόσον δεν τροποποιηθεί ανάλογα το οργανόγραμμα και κατά συνέπεια δεν στελεχωθούν τα τμήματα με το απαραίτητο προσωπικό, τόνισε ο Διευθυντής της Υγειονομικής Μονάδας.

Η καθημερινή εικόνα περιλαμβάνει πολλές ελλείψεις σε γιατρούς και βοηθητικό προσωπικό, όπως παιδίατρο, ακτινολόγο, ενδοκρινολόγο, οφθαλμίατρο, οικογενειακούς γιατρούς, καθώς και επισκέπτη υγείας, νοσηλευτές και βοηθούς φαρμακείου.

Επιπλέον συζητήθηκε το μεγάλο κτιριακό θέμα που αφορά την συστέγαση της υγειονομικής μονάδας και των διοικητικών υπηρεσιών του ΙΚΑ Ρεθύμνου.

Ο κ. Λαμπίρης διαπίστωσε ότι το υπάρχον προσωπικό καταβάλλει προσπάθειες στο πλαίσιο του δυνατού, προκειμένου τα υφιστάμενα προβλήματα να μην μεγιστοποιηθούν και δεσμεύθηκε ότι θα επανέλθει με νέα ερώτησή του προς την αρμόδια Υπουργό, έτσι ώστε να βοηθήσει τόσο στην κάλυψη των ελλείψεων σε ιατρικό προσωπικό όσο και στον προγραμματισμό για τη συστέγαση των Υπηρεσιών του ΙΚΑ Ρεθύμνου.

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Κυριακή, 22 Απρ 2018

Αρθρογραφία