Τοποθέτηση της Όλγας για το Πανεπιστήμιο Κρήτης μετά τον έλεγχο του νέου οικοπέδου για την ανέγερση του Νοσοκομείου

Εκτύπωση

Η Βουλευτής Ρεθύμνου της Νέας Δημοκρατία κ. Όλγα Κεφαλογιάννη μετά την επίσκεψη κλιμακίου της ΔΕΠΑΝΟΜ στο Ρέθυμνο προκειμένου να πραγματοποιήσει τον επιτόπιο έλεγχο του οικοπέδου που προσφέρει ο Δήμος Ρεθύμνου για την ανέγερση του νέου νοσοκομείου του νομού μας, δηλώνει τα εξής :

«Το κλιμάκιο της ΔΕΠΑΝΟΜ με επικεφαλής τονπρόεδρο του οργανισμού, κ. Χάρη Λαμπρόπουλο και τον διευθύνοντα σύμβουλο κ. Χρίστο Στάντζο, επισκέφθηκε το Ρέθυμνο μετά από πρόσκληση μου, την οποία απηύθυνα κατά την τελευταία επίσκεψη μου στα γραφεία τους και την συνεργασία μου μαζί τους την περασμένη εβδομάδα.

Τα στελέχη της ΔΕΠΑΝΟΜ ήρθαν στο Ρέθυμνο και εξέτασαν επιτόπου την έκταση που προσφέρει ο Δήμος Ρεθύμνου στην περιοχή του Σωματά για ανέγερση του νέου Νοσοκομείου και όπως μας ενημέρωσαν θα απαντήσουν για την καταλληλότητα του οικοπέδου σε περίπου ένα μήνα.

Η έκταση αυτή είχε ήδη υποδειχθεί από τον Δήμο Ρεθύμνου στη ΔΕΠΑΝΟΜ από το 2006, ωστόσο τότε είχε προκριθεί ως καταλληλότερη συγκεκριμένη έκταση του Πανεπιστημίου Κρήτης στην περιοχή του Γάλλου, λόγω καλύτερης προσβασιμότητας από την Εθνική Οδό.

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να διευκρινίσω δύο πράγματα:
πρώτον, ότι η έκταση που τελικά προσέφερε το Πανεπιστήμιο Κρήτης δεν ήταν εκείνη που είχε υποδείξει η ΔΕΠΑΝΟΜ, η οποία έκρινε ως ακατάλληλη την τελική πρόταση του ιδρύματος. Δεύτερον, δεν απορρίψαμε εμείς την έκταση που πρότεινε το Πανεπιστήμιο Κρήτης αλλά η ΔΕΠΑΝΟΜ, η οποία είναι η μόνη αρμόδια να κρίνει ποια έκταση είναι κατάλληλη για να φιλοξενήσει το νέο κτιριακό συγκρότημα του Νοσοκομείου Ρεθύμνου και επομένως θα αποφανθεί και για το δημοτικό οικόπεδο στην περιοχή του Σωματά.

Θέλω δε να επισημάνω, ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα, από την πλευρά μου, ότι δεν δεχθήκαμε τους όρους του Πανεπιστημίου Κρήτης. Άλλωστε ακόμα και για αυτές τις προτάσεις δεν ήμασταν αρμόδιοι να απαντήσουμε εμείς ως τοπικοί φορείς αλλά τα Υπουργεία, τα οποία αφορούσαν οι προϋποθέσεις που είχαν τεθεί από την Σύγκλητο.

Εάν η έκταση που παραχωρούσε το Πανεπιστήμιο Κρήτης είχε κριθεί κατάλληλη από τη ΔΕΠΑΝΟΜ, τότε τα Υπουργεία Υγείας και Παιδείας θα εξέταζαν τις προτάσεις, τις οποίες έθετε το ίδρυμα και όχι εμείς.

Πρέπει όλα αυτά να είναι ξεκάθαρα και να μην υπάρχουν παρανοήσεις.

Εγώ δε δηλώνω, ότι σέβομαι την Πανεπιστημιακή κοινότητα του Ρεθύμνου και πιστεύω στην καλή συνεργασία που πρέπει να έχουμε, γιατί αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της τοπικής κοινωνίας.

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης έχει προσφέρει πολλά στο Ρέθυμνο και το Ρέθυμνο έχει αποδείξει πόσο εκτιμά το εκπαιδευτικό και πνευματικό αυτό ίδρυμα και θέλει τη συνεχή ανάπτυξη και πρόοδο του σε όλους τους τομείς.

Προσωπικά, θα συνεχίσω να είμαι δίπλα στο Πανεπιστήμιο, πάντα με διάθεση επίλυσης των προβλημάτων που αντιμετωπίζει.

Θέλω να φροντίσουμε για τα θέματα φοιτητικής μέριμνας, να βοηθήσουμε στην ανάπτυξη νέων τμημάτων, να συμβάλουμε στην διάχυση της επιστημονικής εμπειρίας και γνώσης στην κοινωνία μας μέσα από καινοτόμες πρωτοβουλίες και δράσεις.

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης είναι ένα σπουδαίο κεφάλαιο για το Ρέθυμνο και αναπόσπαστο κύτταρο της πόλης, του νομού και του νησιού μας

Κλείνοντας δε ως προς το νέο Νοσοκομείο Ρεθύμνου θα ήθελα για ακόμα μία φορά να τονίσω την εκφρασμένη πολιτική βούληση της Κυβέρνησης για την κατασκευή του και ελπίζω σύντομα να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία εύρεσης κατάλληλου οικοπέδου ώστε να προχωρήσουμε στην υλοποίηση ενός μεγάλου και σημαντικού έργου για το Ρέθυμνο.»

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Σάββατο, 17 Μάρ 2018

Αρθρογραφία