Συνάντηση Όλγας με τον Γενικό Γραμματέα του ΥΠΕΧΩΔΕ κ.Μπαλτά

Εκτύπωση

 17 Μαρτίου 2009

Η Βουλευτής Ρεθύμνου της Νέας Δημοκρατίας κ. Όλγα Κεφαλογιάννη στο πλαίσιο της στενής συνεργασίας της με τις Δημοτικές Αρχές του νομού είχε συνάντηση εργασίας με τον Γενικό Γραμματέας του ΥΠΕΧΩΔΕ κ. Μπαλτά.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι Δήμαρχοι Ρεθύμνου κ. Γιώργος Μαρινάκης, Ν.Φωκά κ. Αντώνης Πατεράκης και Κουλούκωνα κ. Δημήτρης Κόκκινος.

Αντικείμενο της συζήτησης ήταν η προώθηση των μεγάλων έργων διαχείρισης των υγρών λυμάτων των παραπάνω Δήμων στο πλαίσιο των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ.

Η Βουλευτής του νομού και οι Δήμαρχοι ενημέρωσαν τον κ. Μπαλτά για την ανάγκη υλοποίησης των έργων αποχέτευσης και βιολογικών καθαρισμών που έχουν ανάγκη οι αντίστοιχες περιοχές και ο ίδιος δεσμεύτηκε να διερευνήσει τη δυνατότητα ένταξης του έργου αποχέτευσης των Δήμων Αρκαδίου και Ν. Φωκά και επέκτασης του Βιολογικού του Ρεθύμνου στο ΕΣΠΑ.

Παράλληλα εξετάζονται και όλες οι πιθανότητες χρηματοδότησης του έργου κατασκευής της μονάδας βιολογικού καθαρισμού του Δήμου Κουλούκωνα, καθώς η μελέτη έχει ολοκληρωθεί και το έργο είναι ώριμο για να προωθηθεί προς δημοπράτηση και υλοποίηση.

Στο μεταξύ μετά από συντονισμένη προσπάθεια της Βουλευτού με τον Δήμαρχο Λάμπης κ. Γιάννη Ταταράκη, ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες και υπογράφηκε η χρηματοδότηση δύο νέων έργων για τον Δήμο Λάμπης, σε ικανοποίηση σχετικών αιτημάτων της Δημοτικής Αρχής της περιοχής.

Τα έργα ανταποκρίνονται σε βασικές ανάγκες βελτίωσης των υποδομών στο νότο του νομού μας καθώς χρηματοδοτούνται έργα ασφαλτοστρώσεων δημοτικών οδών και κατασκευής νέων δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης των οικισμών.

Ειδικότερα από το Υπουργείο Οικονομικών υπογράφηκε η έγκριση ποσού ύψους 655.000 ευρώ για το έργο «Ασφαλτόστρωση δρόμων Δήμου Λάμπης» και από το ΥΠΕΧΩΔΕ μέσω του προγράμματος ΕΤΕΡΠΣ ποσό ύψους 170.000 ευρώ για τσιμεντοστρώσεις οδών και αντικατάσταση δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης του παραδοσιακού οικισμού Αγίας Παρασκευής του Τοπικού Διαμερίσματος Αρδάκτου.

Η κ. Κεφαλογιάννη εκφράζει την ικανοποίηση της για την θετική εξέλιξη στα παραπάνω αιτήματα του Δημάρχου κ. Γιάννη Ταταράκη και του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λάμπης και συνεχίζει τη συνεργασία της με όλες τις Δημοτικές Αρχές του νομού για την προώθηση των ζητημάτων και των έργων υποδομής που έχει ανάγκη η ύπαιθρος του Ρεθύμνου.

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Δευτέρα, 19 Μάρ 2018

Αρθρογραφία