Η Όλγα μιλάει στο AGORATV και στον Βασίλη Κασιμάτη

ΕκτύπωσηΗ Όλγα μιλάει στο AGORATV
και στον Βασίλη Κασιμάτη

 

Το Σάββατο 14 Μαρτίου 2009 η Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Όλγα Κεφαλογιάννη βρέθηκε στο Studio 1 (στα Μισσίρια ) του AGORATV , καλεσμένη του Βασίλη Κασιμάτη, Διευθυντή Ειδήσεων του σταθμού & Εκδότη της ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ.


της Μόνικας
Ζουγανέλη
Η ατζέντα της συζήτησης περιλάμβανε 3 καυτά θέματα της επικαιρότητας.

Α) Το σχολιασμό  του νέου οικοπέδου που πρόσφερε ο Δήμος Ρεθύμνου για την ανέγερση του νέου νοσοκομείου,
Β) τη συζήτηση περί της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Ρεθύμνου Πειραιά και τα παρελκόμενα της και
Γ) τις απόψεις σχετικά με την  επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κ Αλέξη Τσίπρα, στο Ρέθυμνο και ύστερα από την ομιλία του, που είχε άμεση σχέση με την αναζωπύρωση του θερμού κλίματος, αυτό των αναταραχών του περασμένου Δεκεμβρίου που ξέσπασαν στη χώρα μας. 

Η συζήτηση ουσιαστικά λειτούργησε και ως μια μορφή άτυπων εγκαινίων της τηλεοπτικής συχνότητας του AGORATV στις Κρητικές τηλεοράσεις και όχι μόνο, μέσω της νέας μας συχνότητας στα UHF 37 που εκπέμπει από την Μαλάξα Χανίων και παρουσιάστηκε το απόγευμα της ίδιας μέρας στις τηλεοράσεις των Νομών Χανίων, Ρεθύμνου, Κυκλάδων και μικρού τμήματος του Νομού Ηρακλείου.

H ίδια συζήτηση θα επαναπροβληθεί και άλλα τέσσερα απογεύματα κατά τη διάρκεια της ερχόμενης εβδομάδας ενώ από τη Κυριακή 15 Μαρτίου και τούδε μπορείτε να την παρακολουθήσετε και στην ιντερνετική τηλεοπτική πλατφόρμα του AGORATV (1η και μοναδική τη Κρήτη) στο www.agorapress.gr/tv. στη κατηγορία "Συνεντεύξεις" με τον ομώνυμο τίτλο.

Επί τω πρακτέω 

Η κ Κεφαλογιάννη σχολίασε πολύ θετικά την προσφορά του Δημοτικού οικοπέδου που δόθηκε για την ανέγερση του νέου Νοσοκομείου. Είπε ότι ήταν αρκετά ευχαριστημένη από αυτό που είδε στην επίσκεψη που πραγματοποίησαν τη Πέμπτη 12/3/09 οι εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας και της τοπικής αυτοδιοίκησης μαζί με τους τοπικούς φορείς όταν επισκέφθηκαν το σημείο για να παρουσιάσουν στο Διευθυντή της ΔΕΠΑΝΟΜ και τα Μ.Μ.Ε. την εν λόγω έκταση.

Η Βουλευτής εμφανίστηκε συγκρατημένη, στοιχείο που την χαρακτηρίζει, για το τελικό πόρισμα της ΔΕΠΑΝΟΜ και την έκβαση της υπόθεση, εντούτοις όμως δήλωσε αισιόδοξη ότι όλα τελικώς θα πάνε κατ ευχή για το Ρέθυμνο και το νέο νοσοκομείο.
Ο κ. Κασιμάτης της ζήτησε να σχολιάσει τις δηλώσεις του Πρύτανη του Πανεπιστημίου κ. Γιάννη Παλλήκαρη όπου απάντησε με δημόσια τοποθέτησή του, στις αναφορές από πλευράς των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης περί παράλογων απαιτήσεων του Πανεπιστημίου ως αντάλλαγμα για τη προσφορά μιας άλλης οικοπεδικής έκτασης για το ίδιο θέμα.
Η Βουλευτής αφού καταρχήν μίλησε με πολύ καλά λόγια για το πρόσωπο του κυρίου Γ.  Παλλήκαρη, είπε ότι τα όποια ανταλλάγματα που ζητήθηκαν από το Πανεπιστήμιο είναι εγγράφως διατυπωμένα, συνεπώς είναι άτοπο να «αρνούμαστε» ότι ζητήθηκαν. 
Εμείς εδώ να σχολιάσουμε ότι προ ημερών και ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ καθηγητής Ηλίας Λαμπίρης είχε χαρακτηρίσει παράλογες τις απαιτήσεις από Πανεπιστημιακής πλευράς κάνοντας λόγο για 6 διαφορετικές προϋποθέσεις με αρκετές υποκατηγορίες που ήταν τα ανταλλάγματα που ζητούσε ο Πρύτανης για τη παραχώρηση του τότε οικοπέδου. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η όλη αυτή ιστορία με το οικόπεδο του Πανεπιστημίου μας πήγε πίσω 4 χρόνια και ότι τέλος πάντως πρέπει να καταλάβουν κάποιοι ότι οι δημόσιες περιουσίες είναι για να χρησιμοποιούνται από το λαό όταν υπάρχει τέτοια ανάγκη. Ο Δήμος Ρεθύμνου το απέδειξε τρανά αυτό και ίσως το Πανεπιστήμιο θα πρέπει να διδαχτεί το νόημα της γενναιοδωρίας και της λαϊκής ρήσης ... "κάνε το καλό και ρίξτο στο γυαλό".


Αλλάζοντας θέμα και όσων αφορά το θέμα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης του Ρεθύμνου η κ Κεφαλογιάννη αρνήθηκε να σχολιάσει τα δρομολόγια τόσο τα της ΛΑΝΕ με το «Βιτσέντζος Κορνάρος» όσο και τις εξελίξεις γύρω από την συνεταιριστική εταιρία, Λαϊκής Βάσης «Κρητικές Θαλάσσιες Γραμμές» ή Cretan Lines, λέγοντας ότι η θεσμική της θέση δεν της επιτρέπει να σχολιάζει επιχειρηματικές ενέργειες είτε είναι ιδιωτικών συμφερόντων είτε λαϊκής βάσης.
Τόνισε όμως ότι αυτά που λέγονται το τελευταίο καιρό για την ανάμειξη του Ρεθύμνου στις άγονες γραμμές του Αιγαίου είναι παραπληροφόρηση και ότι το Ρέθυμνο ουδέποτε χαρακτηρίστηκε άγονο λιμάνι και ότι απλά συμμετέχει σε ένα επιδοτούμενο από το κράτος, δρομολόγιο ναυτιλιακής εταιρίας όπου καλύπτονται λιμάνια της άγονης γραμμής.

Τέλος ζητήθηκε από τη Βουλευτή της Ν.Δ. να πάρει θέση σε όσα γράφτηκαν για την επίσκεψη Αλέξη Τσίπρα στο Ρέθυμνο.
Να θυμίσουμε ότι η ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ είχε επισημάνει ότι το κύριο μέρος της ομιλίας των εκπροσώπων των φοιτητικών αριστερών παρατάξεων και του κ Τσίπρα ήταν το έντεχνο «άνοιγμα του φακέλου», του θανάτου του Αλέξη Γρηγορόπουλου και των επεισοδίων που ξέσπασαν το περασμένο Δεκέμβριο στην Ελλάδα. Οι ομιλητές στην πανεπιστημιακή αίθουσα «Στέλιος Αλεξανδρόπουλος» ξεκίνησαν την ομιλία κάνοντας λόγο για τη «Κρατική καταστολή κατά των νέων ανθρώπων» στην "εξέγερση" του Δεκεμβρίου όπως την χαρακτήρισαν.

Η κ Κεφαλογιάννη θεώρησε εντελώς άκαιρη και άσκοπη την αναζωπύρωση αυτού του θέματος λέγοντας ότι «...ο Πρόεδρος ενός κόμματος  είναι μεν πάντα καλοδεχούμενος στη πόλη μας αλλά οι ακραίες θέσεις πάνω σε αυτό το θέμα, του κου Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ μας είναι γνωστές από καιρό. Το να ενισχύουμε ή να ξεθάβουμε εικόνες όπως αυτές της «ωμής βίας», που διαδραματίστηκαν το περασμένο Δεκέμβριο είναι άνευ ουσιώδους σημασίας και ειδικότερα όταν με αυτό τον τρόπο αμαυρώνεται η εικόνα της χώρας μας προς τα έξω με συνέπεια να τραυματίζεται  η τουριστική μας βιομηχανία, ειδικότερα τώρα που βαδίζουμε σε χαλεπούς καιρούς μιας και τα μηνύματα φέτος δεν προμηνυούν και τη καλύτερη τουριστική σαιζόν...». 

Ο κ. Κασιμάτης αφού ευχαρίστησε θερμά τη κ Όλγα Κεφαλογιάννη έκλεισε την εκπομπή συμφωνώντας με τη Βουλευτή ότι το Ρέθυμνο θα κρατήσει και πάλι ψηλά τη σημαία σε περίπτωση που κάποιοι έχουν σκοπό να βλάψουν την εικόνα της πόλης μιας και το περασμένο Δεκέμβριο βγήκε αλώβητο από τις άνανδρες τρομοκρατικές ενέργειες των νεαρών κουκουλοφόρων, προς «μεγάλη στεναχώρια» των γνωστών κέντρων που υποβόσκουν όλη αυτή την ιστορία.
             

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τετάρτη, 23 Μάι 2018

Αρθρογραφία