Συνάντηση θεσμικών με ΔΕΠΑΝΟΜ για την εξέταση του Δημοτικού οικοπέδου

Εκτύπωση

Επιτόπια αυτοψία του Δημοτικού οικοπέδου από τη ΔΕΠΑΝΟΜ

 Ρεπορτάζ: Βασίλης Κασιμάτης - Ελπίδα Δημακοπούλου

Συνάντηση θεσμικών παραγόντων του τόπου με τον Πρόεδρο της Δημόσιας Επιχείρησης Ανέγερσης Νοσηλευτικών Μονάδων (ΔΕΠΑΝΟΜ) κ. Χαρίλαο Λαμπρόπουλο πραγματοποιήθηκε στις 13 Μαρτίου 2009, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου.
Στη συνάντηση αυτή μεταξύ άλλων παρευρίσκονταν, η Βουλευτής της Ν.Δ. κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, ο βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Ηλίας Λαμπίρης, ο Νομάρχης Ρεθύμνου κ. Γιώργης Παπαδάκης και ο Δήμαρχος Ρεθύμνου κ. Γιώργης Μαρινάκης, οι οποίοι και συμμετείχαν στην ενημέρωση της ΔΕΠΑΝΟΜ για το Δημοτικό οικόπεδο που προσφέρεται για την ανέγερση του νέου νοσοκομείου του Ρεθύμνου.

Βασικό ρόλο στην ενημέρωση έπαιξε ο Πολιτικός Μηχανικός και υπεύθυνος για τη Δημοτική προσφερόμενη έκταση κ. Φανουργάκης ενώ υπέδειξε και πάνω σε τοπογραφικό χάρτη το σημείο όπου βρίσκεται η περιοχή του οικοπέδου.
Στη συνέχεια αποφασίστηκε να ολοκληρωθεί η ενημέρωση με μια επιτόπια αυτοψία της υποψήφιας έκτασης, όπου ενώ διερευνήθηκε η περιοχή ο κ. Λαμπρόπουλος, η κ. Κεφαλογιάννη, ο κ. Λαμπίρης και ο κ. Μαρινάκης προέβησαν σε σχετικές δηλώσεις.

Να θυμίσουμε ότι πρώτο το AGORATV πριν από 2 ημέρες έδωσε στη δημοσιότητα αποκλειστικά πρώτα πλάνα από το εν λόγω οικόπεδο, ενώ συνομίλησε και με γείτονα χωρικό της περιοχής ο οποίος μίλησε στο φακό του καναλιού για τα πολλά θετικά σημεία της συγκεκριμένης έκτασης. Το συγκεκριμένο μπορείτε να το παρακολουθήσετε τηλεοπτικά στην ιντερνετική πλατφόρμα του AGORATV στο www.agorapress.gr/tv  με θέμα : "Αποκλειστικά πλάνα από το δημοτικό οικόπεδο και τη συζήτηση που έγινε για την ανέγερση του νέου νοσοκομείου" στη στήλη ρεπορτάζ.


o κ. Λαμπρόπουλος με τους Βουλευτές Ηλία Λαμπίρη
& Όλγα Κεφαλογιάννη
Ακολούθως προέβη σε δηλώσεις ο κ. Λαμπρόπουλος ο οποίος μας ενημέρωσε ότι, η επίσημη απάντηση καταλληλότητας του οικοπέδου για ανέγερση νοσοκομείου θα δοθεί σε ένα μήνα περίπου από τώρα, ενώ μετά από ερώτηση της υπογράφουσας για το πώς κρίνει ο Πρόεδρος εκ πρώτης όψεως την προσφερόμενη έκταση του Δήμου, απάντησε ότι είναι θετικός καθώς καλύπτει τις προδιαγραφές και παρουσιάζει πολλά πλεονεκτήματα. Ο κ. Λαμπρόπουλος έκανε λόγο και για χρηματοδότηση του νοσοκομείου μέσω ΣΔΙΤ.
Το πιο βασικό και μοναδικό ίσως μειονέκτημα της έκτασης που επισημάνθηκε από όλους είναι το ότι παρά το γεγονός της γειτνίασης με τον Β.Ο.Α.Κ., χρειάζεται μια περαιτέρω επέμβαση για πιο εύκολη πρόσβαση.Αναμφισβήτητα, όπως συμπληρωματικά είπε και ο κ. Λαμπίρης το σίγουρο είναι ότι στο οικόπεδο του Δήμου, χάριν της μεγάλης του έκτασης μπορούν να δημιουργηθούν πολλές διαφορετικές μονάδες, όπως για παράδειγμα μονάδα τεχνητού νεφρού.
Συμπερασματικά θα λέγαμε ότι το κλίμα μεταξύ των αρμόδιων και όλων των θεσμικών ήταν θετικό και ελπιδοφόρο. Υπήρξε μια σύμπνοια και διάθεση για συνεργασία προκειμένου να προσφερθεί στην πόλη και στον κόσμο του Ρεθύμνου ένα νοσοκομείο-κόσμημα που θα εξυπηρετεί το κοινό του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και το οποίο θα γίνει, από όλους τους υπεύθυνους, προσπάθεια να παραδοθεί προς λειτουργία, όσο το δυνατόν γίνεται πιο γρήγορα.Η κα Όλγα Κεφαλογιάννη στάθηκε στο γεγονός της άμεσης λύσης ενώ δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένη από τη συγκεκριμένη τοποθεσία που βρίσκεται το δημοτικό αυτό οικόπεδο. Περισσότερα από τη Βουλευτή της Ν.Δ. θα παρακολουθήσετε στο AGORATV όπου βρίσκεται σήμερα καλεσμένη του Βασίλη Κασιμάτη στο STUDIO1 στα Μισσίρια.Σε δηλώσεις κατόπιν εορτής προέβη και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Γιάννης Παλληκάρης ο οποίος προσπάθησε μεταξύ άλλων να κατευνάσει τα πνεύματα λέγοντας ότι δεν τέθηκε θέμα ανταλλαγμάτων αλλά ίσως προτεραιοτήτων για τη Πανεπιστημιακή κοινότητα.
Εμείς εδώ λέμε ότι  παράλογες απαιτήσεις του Πανεπιστημίου που μας επήγαν πίσω αρκετά χρόνια, έχουν σημειωθεί και σχολιαστεί από το σύνολο των θεσμικών εκπροσώπων του Νομού μας και θεωρούμαι προσβλητική στο πρόσωπό τους την οποιαδήποτε εκ των υστέρων αλλαγή αυτών που έχουν επίσημα δηλωθεί και ανακοινωθεί δημόσια.
καλό θα ήταν ο κ Πρύτανης να δώσει στα Μ.Μ.Ε. επίσημα έγγραφα περί των δηλώσεών του και όχι να αρκείτε σε μια λακωνική ανακοίνωση προσπαθώντας να πείσει ότι Βουλευτές, Νομάρχες, Δήμαρχοι και τόσοι ακόμα υψηλοί ιστάμενοι εμπλεκόμενοι, απλά έσφαλαν!
Εμείς διατηρώντας το χαρακτήρα της αδέσμευτης ενημέρωσης όπως πάντα, σας παραθέτουμε ακολούθως το κείμενο της δήλωσης από τη Πρυτανεία:

"Θα ήθελα κατ αρχάς να συγχαρώ τον Δήμαρχο Ρεθύμνου για την άμεση ανεύρεση λύσης, αφού εξάντλησε πρώτα την περίπτωση του Πανεπιστημίου Κρήτης. Κυρίως όμως θα ήθελα να σταθώ στην «προσφορά» για όσους αντιλαμβάνονται την πραγματική έννοια της λέξεως. Οι όροι που είχαν τεθεί από το Πανεπιστήμιο Κρήτης είχαν ως στόχο:

1. την ποιοτική αναβάθμιση του Νοσοκομείου σε Πανεπιστημιακό επίπεδο για την βέλτιστη ποιότητα παροχής υπηρεσιών προς την κοινωνία του Ρεθύμνου.
2. την οικονομική ενίσχυση της φοιτητικής μέριμνας, δηλαδή των παιδιών μας που σπουδάζουν σ? αυτό το Πανεπιστήμιο, υπό δυσμενείς οικονομικές συνθήκες
3. τη δημιουργία ενός επίσημου ινστιτούτου μελέτης αλλά κυρίως παρέμβασης στον κοινωνικό ιστό των Ορέων και Νήσων, (Ι.Δ.Ε.Ο.Ν.- Ινστιτούτο Διεπιστημονικής Έρευνας Ορέων και Νήσων). Δηλαδή στην προσπάθεια μιας οργανωμένης παρέμβασης του Πανεπιστημίου για την βελτίωση του επιπέδου ζωής της κοινωνίας του Ρεθύμνου και ολόκληρης της Κρήτης.
Είναι λυπηρό τα παραπάνω να θεωρούνται ως «ανταλλάγματα» προς όφελος του Πανεπιστημίου, το οποίο είναι μέρος της ίδιας της κοινωνίας του Ρεθύμνου, και να μην είναι «τα αιτούμενα» από την κοινωνία προς το Πανεπιστήμιο
"
        


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Δευτέρα, 18 Ιούν 2018

Αρθρογραφία