Δημοτικός φόρος καταστημάτων 2%

Εκτύπωση

Δημοτικός φόρος καταστημάτων 2% 


του Όθωνα
Χριστουλάκη
Θα ήθελα να στηρίξω την θέση αλλά και άποψη του κου Ευγένειου Φραγκιαδάκη στο Δημοτικό Συμβούλιο της 04/03/2009 για τα τέλη παρεπιδημώντων από 2% σε 0,6%.

Θυμίζω ότι ο κλάδος μας πάγια διεκδικούσε την κατάργηση του Δημοτικού Φόρου 2% άρα δεν μπορούμε παρά να είμαστε ικανοποιημένοι από την εξαγγελία του κου Πρωθυπουργού στην δέσμη μέτρων για τον τουρισμό.

Θα ήθελα να πω για άλλη μία φορά κυρίως προς τον πρόεδρο της ΚΕΔΚΕ κου Ν.Κακλαμάνη, ότι αντί να τροφοδοτεί την κοινή γνώμη με κορώνες και απειλές του τύπου ότι  θα παραιτηθεί από την προεδρία της ΚΕΔΚΕ, να σχεδιάσει προτάσεις τέτοιες που πάνω απ όλα ως βάση θα έχουν την αναλογικότητα  και το δίκιο για όλους τους επαγγελματίες, να μην υιοθετεί απόψεις ότι οι άνθρωποι του τουρισμού (κλάδος εστίασης, αναψυχής, ξενοδόχοι κλπ.) θα πρέπει να εισφέρουν και για λογαριασμό άλλων.

Επίσης τον ενημερώνω, μια και λέει ότι κάποιοι παρέσυραν τον πρωθυπουργό, να δει τι κάνουν άλλοι ανταγωνιστές μας στον τουρισμό.

Για παράδειγμα στην Κύπρο, κατάργησαν το τέλος παρεπιδημώντων, μείωσαν τα τέλη προσγείωσης που πληρώνουν οι αεροπορικές εταιρίες, μείωσαν το ΦΠΑ των ξενοδόχων από 8% σε 5%, επιδοτούν σε χαμηλόμισθους τις διακοπές τους μέσω προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού.  

Σ αυτή τη δύσκολη ώρα για την οικονομία μας, όπως είπε πρόσφατα ο κος Ι.Παπαθανασίου - Υπουργός Εθνικής Οικονομίας, θα πρέπει να προσφέρουμε όλοι.

Αντί λοιπόν να μπλοφάρετε κε πρόεδρε καταθέστε προτάσεις δικαίου και αναλογικότητας, για παράδειγμα να ισχύσει και εδώ ο φόρος επιτηδεύματος που ισχύει και στο εξωτερικό κυρίως σε χώρες στης Ευρωπαϊκής Ένωσης, έτσι θα προκύψουν και περισσότερα έσοδα για την τοπική αυτοδιοίκηση.

Ακόμα θα σας θυμίσω κε πρόεδρε ότι ήσασταν μεταξύ εκείνων που το 2004 τον Φεβρουάριο μαζί με τον πρωθυπουργό λέγατε ότι το 2% είναι παράνομο και όταν γίνεται κυβέρνηση θα το καταργούσατε, τώρα γιατί μας τα λέτε αλλιώς;
Αυτά τα είχατε πει στους ανθρώπους της ΠΟΕΣΕ.

Και κάτι ακόμα θα πρέπει να καταλάβετε εσείς και όσοι σας στηρίζουν ότι δεν κυβερνάτε αυτόν τον τόπο εσείς αλλά ο «Καραμανλής».

 

 


« επιστροφή στη κατηγορία Κρήτη

Σημειρινή ημερομηνία Παρασκευή, 23 Μάρ 2018

Αρθρογραφία