Τι είχες Γιάννη...

Εκτύπωση


Με το πρω
τάθλημα ουσιαστικά να έχει κριθεί και ψηλά αλλά και χαμηλά στην βαθμολογία, σήμερα θα πούμε τα 4 βασικότερα γεγονότα του μήνα που πέρασε όσων αφορά την ελληνική πραγματικότητα.

του Μηνά Μπεγέτη

Τα γεγονότα έχουν ως εξής:
Ο υποβιβασμός του ΟΦΗ,
η ασυλία των τελευταίων πολλών ετών του Ολυμπιακού,
η ασυλία του γηπέδου της Τούμπας και
ως πότε θα συνεχιστεί τραγική νοοτροπία του ΠΑΟ στα εύκολα ματς.

Ξεκινάμε λοιπόν. Ο ΟΦΗ τα τελευταία χρόνια φλέρταρε και την γλίτωσε την τελευταία στιγμή αρκετές φορές, αλλά μυαλό οι διοικούντες του δεν βάλανε.
Μια διοίκηση που δεν την θέλει όλος ο κόσμος του ΟΦΗ, και πολλοί ήθελαν να γίνει αυτό μπας και αλλάξουν ριζικά τα πράγματα στην μεγαλύτερη ομάδα του νησιού.
Και η ώρα ήρθε για να υποβιβαστεί ο ΟΦΗ μετά από 33 χρόνια.
Το δεύτερο γεγονός πικραίνει τους φίλους του ΟΣΦΠ αλλά είναι αλήθεια. Δεν είναι τρελοί όλοι (Ξάνθη, Θρασύβουλος, Άρης, ΠΑΟ, ΠΑΟΚ κλπ) να διαμαρτύρονται για τις διαιτησίες στο Καραϊσκάκη. Παλιότερα τα είπε και ο Ζήκος και τιμωρήθηκε. Εφόσον η πλειονότητα πιστεύει ότι ο Ολυμπιακός είναι καλύτερος ( και εγώ τον είχα φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου), γιατί τόση αβάντα;
Οι τελευταίες ειδήσεις λένε ότι ο κ. Γκαγκάτσης (ω, τι έκπληξη) θα ακολουθήσει τον δρόμο των κ.Μπαλόκα και κ. Τσιρώνη και ο νοών νοητό.

Με αφορμ
ή λοιπόν το παιχνίδι κυπέλλου μεταξύ ΟΣΦΠ-ΠΑΟΚ αυτά που έγιναν στην Τούμπα ας τολμήσουν να τα κάνουν σε Ευρωπαϊκό παιχνίδι οι φίλοι του ΠΑΟΚ. Την τελευταία φορά που τα έκαναν έφαγαν 3 χρόνια αποκλεισμό. Ας συνεχίσουν έτσι όλοι και να μην διακοπεί ποτέ παιχνίδι στην Τούμπα. Τρεις δεκαετίες τα ίδια, και αντί να βάλουν μυαλό οι φίλοι του ΠΑΟΚ και να κάνουν μια πραγματικά μεγάλη ομάδα αντάξια της ιστορίας τους ας συνεχίσουν να πουλάνε Παοκτσηλικι και να ηρωοποιούν τους παίχτες τους όταν χτυπάνε στο ψαχνό παίχτες από το πρώην ΠΟΚ, και ειδικά του ΟΣΦΠ, αντί να απαιτούν από αυτούς να κερδίζουν το ΠΟΚ αγωνιστικά.
Και εδώ πικραίνω τους φίλους του ΠΑΟΚ αλλά έτσι είναι οι αλήθειες.

Όσο για τον ΠΑΟ αυτοί θέλουν ψυχίατρο μετά την ντροπή από τον αποκλεισμό κυπέλλου. Να δούμε αν η καινούργια διοίκηση συνεχίσει όπως η προηγούμενη επιβραβεύοντας τους αποτυχημένους και διώχνοντας τους καλούς όπως έκανε τα τελευταία χρόνια.
Όλες οι μεταγραφές στον κουβά και οι καλύτεροι παίχτες είναι οι περσινοί. Επιτεύγματα που μόνο ορισμένοι στον ΠΑΟ μπορούν να κάνουν.
Άλλη μια χρονιά στον κάλαθο των αχρήστων και ας ξαναβάλουν το χέρι βαθιά στην τσέπη να ξαναφέρουν χειρότερους από τους υπάρχοντες.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα των Ελλήνων τελικά είναι η μνήμη. Δεν εξηγείται αλλιώς η δήλωση του Νικοπολίδη ότι δεν ξαναείδε τέτοια ζούγκλα ποτέ ξανά όπως αυτή στην Τούμπα.
Στην προηγούμενη Αντώνη μας δεν έκανες ούτε προθέρμανση.


 


« επιστροφή στη κατηγορία Αθλητικά

Σημειρινή ημερομηνία Τρίτη, 19 Ιούν 2018

Αρθρογραφία