Επίσκεψη Τσίπρα στο Πανεπιστήμιο Ρεθύμνου

Εκτύπωση

Επίσκεψη Τσίπρα στο Πανεπιστήμιο Ρεθύμνου

Την Πέμπτη 12/3 επισκέφθηκε το Πανεπιστήμιο Ρεθύμνου, ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας όπου και παρέθεσε ομιλία-συζήτηση για τις πολιτικές εξελίξεις γενικότερα.

του Βασίλη Κασιμάτη.

Την εκδήλωση οργάνωσε η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΕΝΟΤΗΤΑ και η ΣΕ του ΣΥΡΙΖΑ και έλαβε χώρα στην αίθουσα «Στέλιος Αλεξανδρόπουλος».

Ο κος Τσίπρας έκανε δηλώσεις στις τηλεοπτικές κάμερες σχολιάζοντας ιδιαίτερα την εσωκομματική διαφωνία που δημιουργήθηκε από το δημοψήφισμα των μελών του κόμματος για την κατάρτιση της  Ευρωλίστας που τη χαρακτήρισε «Γιορτή της Δημοκρατίας» αφού προσήλθε για να ψηφίσει το 80% περίπου των μελών του ΣΥΝ.
Χαρακτήρισε μάλιστα ως "προεδρικό ρουσφέτι" τις διαδικασίες για το ίδιο θέμα, στα άλλα κόμματα.

Ακολούθως ξεκίνησε η ομιλία η οποία είχε ως βασικό θέμα τις πολιτικές αναταραχές που ξέσπασαν το περασμένο Δεκέμβριο και κατόπιν του θανάτου του νεαρού Αλέξη Γρηγορόπουλου.
Οι 2 νεαροί ομιλητές - εκπρόσωποι αριστερών παρατάξεων του Πανεπιστημίου έκαναν λόγο για τη «Κρατική καταστολή κατά των νέων ανθρώπων» στην "εξέγερση" του Δεκεμβρίου όπως την χαρακτήρισαν.
Εδώ να σχολιάσουμε ότι εμείς δεν είδαμε καμία απολύτως εξέγερση το περασμένο Δεκέμβριο και είναι απόλυτα λογικό αυτό διότι δεν υπήρχε άλλωστε και λόγος καμίας εξέγερσης, μιας και το δημοκρατικότατο πολιτικό σύστημα στη χώρα μας προστατεύει ακόμα πολύ καλά τους Δημοκρατικούς θεσμούς που έχουν θεσπιστεί με το αίμα πολλών αγωνιστών στο παρελθόν, από όλες τις πολιτικές αποχρώσεις.
Να σημειώσουμε μάλιστα ότι "Εξέγερση" σημαίνει ο οιοδήποτε μορφής αγώνας ενάντια στην αδικία. Και αδικία εν προκειμένω το περασμένο Δεκέμβριο δεν υπήρχε που να επιτάσσει το κάψιμο της μισής Ελλάδας από νεαρούς κουκουλοφόρους.

Αντ αυτού, αυτό όμως που είδαμε το περασμένο Δεκέμβριο δεν ήταν εξέγερση αλλά η οφθαλμοφανέστατη προσπάθεια κατάλυσης της ίδιας της Δημοκρατίας από τις στρατιές των αυτοεπονομαζόμενων - «αντεξουσιαστών»!
Πλήρη και άριστα οργανωμένη εκμετάλλευσης του θανάτου ενός άτυχου 15χρονου νέου από το όπλο αστυνομικού, με σκοπό τη διάλυση του κράτους προς εξυπηρέτηση και χάραξη μιας νέας τάξης πραγμάτων.

Να πούμε ότι επίσης αντ΄αυτού είδαμε να παρευρίσκονται στη χθεσινή εκδήλωση οι ίδιοι εκπρόσωποι της τοπικής ΕΛΜΕ (Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης - και όχι Ανώτατης!).
 
Να θυμίσουμε ότι είχαμε αναφέρει σε δημοσίευμα του Δεκεμβρίου ότι είχαμε στα χέρια μας προκύρηξη της τοπικής ΕΛΜΕ που "έσπρωχνε" τα παιδιά να βγουν από τα σπίτια τους και να ακολουθήσουν τις πορείες ενάντια στα ΜΑΤ και την έννομη τάξη.
Να θυμίσουμε ότι οι ίδιες προκυρήξεις είχαν μοιραστεί σε όλα τα σχολεία της χώρας τότε για τον ίδιο σκοπό.
ΔΕΝ θα σας  θυμίσουμε όμως ποιος συνέταξε και από που προήλθαν αυτές οι προκυρήξεις. Αυτό σας αφήνουμε να το θυμηθείτε μόνοι σας.
Απλά και μόνο 2 σχόλια. Η πρόεδρος του Κ.Κ.Ε. κα Παπαρήγα έλαβε για πρώτη φορά τότε σαφής αποστάσεις από τις τότε ενέργειες του Συνασπισμού.
Ο Κος Τσίπρας ήταν στην ηγεσία των πρώτων μαθητικών καταλήψεων και κατά πολλούς ο "εμπνευστής", πριν από μερικά χρόνια και σήμερα παρόλο το νεαρό της ηλικίας του ... είναι πρόεδρος του ΣΥΝ!
Ο νοών νοήτω.

Να πούμε εδώ ότι ο λαός μας δεν αντέχει τέτοιες πρακτικές. Δεν αντέχει το Ελληνικό νοικοκυριό και βάσει αν θέλετε και της τεράστιας οικονομικής κρίσης που ταλανίζει τη χώρα μας, να του καίνε το μαγαζί του - συγκεκριμένοι αμούστακοι νεαροί καθοδηγούμενοι από πολιτικές προκυρήξεις που της έλαβαν δια χειρός των ίδιων των δασκάλων τους στα σχολεία.
Επιπροσθέτως, δεν αντέχει ο μισθωτός σήμερα να μένει άνεργος επειδή κάποιοι 17χρονοι βγήκαν και έκαψαν το περασμένο Δεκέμβριο τη μισή Ελλάδα ακολούθως των «γραμμών» που έλαβαν από τα ίδια κέντρα.

Βέβαια δεν φταίνε τα παιδιά όταν οι ίδιοι οι δάσκαλοι αντί να τους διδάσκουν μαθηματικά, θρησκευτικά, γεωγραφία και κυρίως επαγγελματικό προσανατολισμό μέσα στις διδακτικές αίθουσες, τους πορώνουν με πολιτικά συνθήματα και προκυρήξεις, καταργώντας το ρόλο του διδασκάλου και υιοθετώντας ένα νέο ρόλο, αυτό του πολιτικού καθοδηγητή διδάσκοντας
"Πολιτικό προσανατολισμό".
Αλλος ένας λόγος της αποδεδειγμένης υποβάθμισης της παιδείας.
Όταν τα παιδιά ασχολούνται με τη πολιτική αντί για τα μαθήματά τους, "μηδενηκούρια" θα παίρνουν με το αποτέλεσμα να έχουμε τα γνωστά πλέον "μαργαριτάρια" ότι ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης ήταν Αναγεννησιακός και ότι την 25η Μαρτίου γιορτάζουμε το "ΟΧΙ" του Μεταξά!!!

Αναρωτιέμαι για το αν και πότε τα συμβούλια γονέων και κηδεμόνων της χώρας έδωσαν αυτό το ρόλο στου έμμισθους δασκάλους των σχολείων. Θαρρώ ΠΟΤΕ!!
Εγώ πάντως για το δικό μου παιδί απαγορεύω και το λέω δημόσια αυτό, στον οποιοδήποτε δάσκαλο να του διδάξει Πολιτική. Τον προτρέπω μάλιστα αντ αυτού να το πάει μια εκπαιδευτική εκδρομή στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού για να διδαχτεί και αυτό αλλά .... και ο δάσκαλος την Ελληνική Ιστορία & πολιτισμό!!

Τα γράφω όλα αυτά διότι στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο με την ευκαιρία της διήμερης επίσκεψης του κου Τσίπρα στη Κρήτη (Χανιά & Ρέθυμνο) βλέπουμε να γίνετε λόγος και ντόρος πάλι για τις αναρχικές τάσεις και καταστάσεις του περασμένου Δεκεμβρίου και όλα αυτά μας κάνουν να αναρωτιόμαστε αν βαδίζουμε πάλι προς νέες εποχές ταραχών και ενόψει βουλευτικών εκλογών.
Προσπαθήσαμε ιδιαίτερα να ξεχάσουμε τις μαύρες εκείνες μέρες του περασμένου Δεκεμβρίου και κάποιοι πάλι προσπαθούν να πολώσουν το πολιτικό κλίμα της χώρας ξυπνώντας μας τις άσχημες αυτές αναμνήσεις που κοπιάσαμε να "θάψουμε".
Φτάνει πια. Έλεος...!

Να θυμίσουμε ότι το Ρέθυμνο είχε βγει αλώβητο τότε από τις άνανδρες ταραχές του περασμένου Δεκεμβρίου και όλοι γνωρίζουμε καλά εδώ στη πόλη μας ότι αυτό δεν άρεσε σε αυτούς που τα οργάνωσαν όλα αυτά, κάνοντας προσπάθεια να φέρουν ενισχύσεις και από τις γειτονικές πόλεις για να ολοκληρώσουν ευτυχώς ανεπιτυχώς, το ξεδιάντροπο αυτό έργο τους.

Αναρωτιόμαστε επίσης αν όλα αυτά που ενόχλησαν τότε τους «στρατηγούς» των ταραχοποιών αντεξουσιαστών, τους κάνουν τώρα να δίνουν ιδιαίτερη έμφαση και προσοχή στο Ρέθυμνο για να είναι «όλα έτοιμα και σωστά αυτή τη φορά» στην περίπτωση που ξεσπάσει και πάλι η ίδια πυροκαμμένη κατάσταση.

Δεν θα σχολιάσω άλλο την εκδήλωση που έγινε στο Πανεπιστήμιο για το πρόεδρο του ΣΥΝ θεωρώντας ότι οι στόχοι και τα μηνύματα που ήθελαν να περάσουν οι ομιλητές στα νέα παιδιά ήταν σε εντελώς λάθος βάση και κατεύθυνση διατηρώντας το δημοκρατικό μου δικαίωμα να εκφράζω δημόσια την άποψή μου.

Και να συνεχίσουμε το ρεπορτάζ λέγοντας ότι εμφανίστηκαν και πάλι εντός του Πανεπιστημίου οι γνωστοί άγνωστοι του ακροδεξιού - «εθνικιστικού» χώρου οι οποίοι έγραψαν συνθήματα κατά της άφιξης του κου Τσίπρα, γεγονός που καταδίκασαν όλες οι φοιτητικές παρατάξεις ενώ και η Πρυτανεία ζήτησε από τη φοιτητική κοινότητα να βρίσκεται σε εγρήγορση μιας και το φαινόμενο αυτό λαμβάνει υπαρκτές διαστάσεις ύστερα και από παράλληλη ενέργεια που έγινε προ ημερών. Τότε πάλι οι ίδιοι «τύποι» έγραψαν υβριστικά συνθήματα κάνοντας ανεπιτυχή βέβαια, προσπάθεια αμαύρωσης της επίσκεψης του Μανώλη Γλέζου και πάλι στο Πανεπιστήμιο Ρεθύμνου.

Με τσι γειές μας....


 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τετάρτη, 23 Μάι 2018

Αρθρογραφία