Γενναία Δημοτική προσφορά οικοπέδου για την ανέγερση του νέου Νοσοκομείου Ρεθύμνου

Εκτύπωση

Γενναία Δημοτική προσφορά οικοπέδου για την ανέγερση του νέου
Νοσοκομείου Ρεθύμνου


Συνάντηση του άτυπου συντονιστικού συμβουλίου για την ανέγερση του καινούριου
της Ελπίδας
Δημακοπούλου
νοσοκομείου του Ρεθύμνου πραγματοποιήθηκε το πρωί της 10ης Μαρτίου στο Δημαρχείο με επικεφαλής τον Βουλευτή κ. Ηλία Λαμπίρη, τον Δήμαρχο κ. Γιώργη Μαρινάκη και τον Νομάρχη κ. Γιώργη Παπαδάκη.

Το θέμα της συζήτησης που τέθηκε στην αρχή από τον κ. Λαμπίρη ήταν να αποφασιστεί εάν θα εξακολουθήσει να εξετάζεται η πρόταση του Πανεπιστημίου για την έκταση των 60 στρεμμάτων που παραχωρεί και εάν θα προχωρήσουν στην εξέταση της νέας εκδοχής, της έκτασης δηλαδή των 200ων στρεμμάτων που προσφέρει ο Δήμος Ρεθύμνου για το νοσοκομείο.

Όπως λοιπόν φάνηκε και από την αρχή της συνάντησης, όλα τα μέλη του συμβουλίου συνέκλιναν στο ότι δεν τίθεται λόγος περαιτέρω συζήτησης της προσφοράς του Πανεπιστημίου καθώς όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Λαμπίρης και συμφώνησαν όλοι, «....τα ανταλλάγματα που ζητάει το Πανεπιστήμιο είναι εξωπραγματικά».
Και βέβαια μιλούσε για τους όρους και τις προϋποθέσεις, που βάζει το Ίδρυμα ως αντάλλαγμα της έκτασης, στις οποίες ο κ. Λαμπίρης αναφέρθηκε και στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε μια μέρα πριν στον δημοσιογράφο & εκδότη της Ρ.Α.
κ. Βασίλη Κασιμάτη.

Όπως επανειλημμένα τόνισε και ο κ. Μαρινάκης το θέμα εξεύρεσης οικοπέδου πρέπει να λυθεί άμεσα
από αριστερά οι κ.κ. Γ.Γιακουμάκης,
Γ.Φανουργάκης & Α. Ξανθός
και η πρόταση του Πανεπιστημίου δεν βοηθάει σε αυτό γιατί οι προϋποθέσεις που θέτει είναι πολλές και θα χρειαστεί να γίνουν αρκετές συζητήσεις ώστε να επιτευχθεί η συμφωνία και να γίνει η ανταλλαγή. Από την άλλη ο Δήμος επιθυμεί να συμβάλλει αποφασιστικά και προκειμένου «....να περάσουμε στο διατάυτα», όπως είπε ο κ. Μαρινάκης, και συνέχισε, «....η Δημοτική έκταση θα παραχωρηθεί χωρίς θέματα ανταλλαγμάτων παρά τη δεινή οικονομική κατάσταση του Δήμου».

Επιπλέον και ο Πρόεδρος Γιατρών του Ε.Σ.Υ. κ. Ανδρέας Ξανθός, συμφώνησε ότι η πρόταση του Πανεπιστημίου βρίσκεται εκτός πλαισίου συζήτησης και πρόσθεσε ότι τα 60 στρέμματα κρύβουν τον κίνδυνο της περιορισμένης επεκτασιμότητας. Ο κ. Ξανθός συνέχισε λέγοντας ότι συμφωνεί με την πρόταση για τη Δημοτική έκταση διότι «....είναι η καλύτερη δυνατή λύση ώστε να διεκδικήσουμε ακόμη και ένα πρότυπο νοσοκομείο για το Νομό μας».

Το δημοτικό οικόπεδο στο οποίο στρέφεται τώρα το ενδιαφέρον, βρίσκεται στην περιοχή διασταύρωσης Σωματά και έχει πολλά πλεονεκτήματα με βασικότερο το ότι έχει πολύ καλή προσπελασιμότητα λόγω της άμεσης πρόσβασής του στον Β.Ο.Α.Κ.
Να σημειώσουμε ότι απέχει μόνο 3,5 χλμ από τα όρια της πόλης, ενώ όπως διαπίστωσε ο κ. Βασίλης Κασιμάτης που επισκέφτηκε το σημείο και μίλησε με περίοικους, έχει πολύ καλό κλίμα, ενδεδειγμένο για νοσοκομείο. Ο κ. Κασιμάτης επίσης εξακρίβωσε ιδίοι όμμασι, το γεγονός ότι το υπέδαφος δεν είναι βραχώδες επομένως και το καθιστά πολύ οικονομικό στις εκσκαφές που θα χρειαστεί να γίνουν. Επίσης είδε ότι διαθέτει πολύ καλή θέα στη πόλη του Ρεθύμνου και τη θάλασσα, ενώ ο επαρχιακός δρόμος (δευτερεύον Εθνικό δίκτυο) εφάπτεται σχεδόν του οικοπέδου.

Θετικός στην προσφορά του Δήμου ήταν και ο Νομάρχης κ. Παπαδάκης και επαίνεσε τον κ. Μαρινάκη για την πρωτοβουλία του. Τόνισε ότι πρέπει να ξεκαθαρίσει όσο, γίνεται πιο γρήγορα, το ζήτημα του οικοπέδου καθώς δεν έχει γίνει ακόμη η αρχή και έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου λέγοντας πως τα 24εκ. του ΕΣΠΑ που πρόκειται να προκηρυχθούν για το υγειονομικό μπορεί πολύ εύκολα να εξανεμισθούν και να μην είναι έτοιμοι οι αρμόδιοι για την ανέγερση του νοσοκομείου του Ρεθύμνου να διεκδικήσουν ένα αξιόλογο ποσό.

Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι ο κ. Παπαδάκης και ο κ. Μαρινάκης δήλωσαν ότι παρόλα αυτά, σημαία τους είναι η ανάπτυξη και ισχυροποίηση του Πανεπιστημίου του Ρεθύμνου και θα είναι πάντα αρωγοί και συμπαραστάτες.

Τέλος ο κ. Λαμπίρης δήλωσε την ικανοποίησή του για την ομόφωνη συμφωνία απέναντι στην πρόταση για το Δημοτικό οικόπεδο και για την καλή συνεργασία που υπάρχει και ολοκλήρωσε συμπερασματικά ότι ενώ συζητήθηκε η πρόταση του Πανεπιστημίου και κρίθηκε ατελέσφορη, ως εκ τούτου το ενδιαφέρον στρέφεται στην προσφορά του Δημοτικού οικοπέδου.

Στις 16 Μαρτίου πρόκειται να κατέβει στο Ρέθυμνο κλιμάκιο της ΔΕΠΑΝΟΜ προκειμένου να εξετάσει την περίπτωση του Δημοτικού οικοπέδου. 

Να προσθέσουμε ότι το θέμα έχει καλυφθεί και τηλεοπτικά από το AGORATV  με αποκλειστικά πλάνα από την δημοτική οικοπεδική έκταση όπου ανακάλυψε ο φακός του σταθμού μας και θα προβάλλεται στο www.agorapress.gr/tv από το βράδυ της 11ης Μαρτίου.
 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Κυριακή, 22 Απρ 2018

Αρθρογραφία