Ο κ.Γιώργος Παπαδάκης για το μέλλον της αγροκτηνοτροφίας στην Κρήτη.

Εκτύπωση

ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΗ ΡΕΘΥΜΝΟΥ  ΓΙΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΓΡΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑΣ ΘΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ

11/3/09


o κ. Σεραφείμ Τσόκας
Ο Νομάρχης Ρεθύμνου, κ. Γιώργης Παπαδάκης, απέστειλε τη Δευτέρα στο Γ.Γ. της Περιφέρειας Κρήτης, κ. Σεραφείμ Τσόκα, και στους Νομάρχες της Κρήτης επιστολή σχετικά με τον προγραμματισμό μακροπρόθεσμων δράσεων για το μέλλον της αγροκτηνοτροφίας στην Κρήτη.

Στην επιστολή του ο κ. Παπαδάκης αναφέρει τα εξής:

" Πρόσφατα στη Νομαρχία Ρεθύμνου (16/1/09) διοργανώσαμε ευρεία σύσκεψη για το μέλλον του πρωτογενούς τομέα στο Νομό μας, με τη συμμετοχή θεσμικών εκπροσώπων του Νομού (Βουλευτής, Δήμαρχοι), συνεταιριστικών οργανώσεων, επιμελητηρίων, συνδικαλιστικών φορέων και αρμοδίων Υπηρεσιών.

Η εν λόγω συνάντηση πραγματοποιήθηκε με στόχο τη συζήτηση των προβλημάτων του αγροτικού κόσμου του Νομού μας και τη συναπόφαση για το σχεδιασμό των βραχυπρόθεσμων αλλά και μακροπρόθεσμων δράσεων και των τρόπων επίλυσης των προβλημάτων αυτών. Οι τελευταίες κινητοποιήσεις ανέδειξαν την σημερινή κακή κατάσταση και το δυσοίωνο μέλλον της γεωργίας γενικώς ? στη χώρα μας και φυσικά την Κρήτη και το Ρέθυμνο. Καθίσταται πλέον επιτακτική η συζήτηση για τον σχεδιασμό των ενεργειών και των αποφάσεων που πρέπει να ληφθούν στα διάφορα επίπεδα, ώστε να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις ανάκαμψης της γεωργίας και βελτίωση της κατάστασης των αγροτών μας για να μην έχουμε κάθε χρόνο κινητοποιήσεις και εξεγέρσεις. Πρέπει να ανοίξουμε διάλογο ειλικρινή, υπεύθυνο, δημοκρατικό, όλοι όσοι έχουμε λόγο και ρόλο στο αγροτικό ζήτημα όλης της Κρήτης -αγρότες, συνδικαλιστικό και συνεταιριστικό κίνημα, παραγωγικές τάξεις, Επιστήμη, Αυτοδιοίκηση, κεντρικό και περιφερειακό Κράτος, Βουλευτές, πολιτικές δυνάμεις, περιφερειακό και κεντρικό κράτος.

Στο πλαίσιο αυτό όλοι οι παρευρισκόμενοι ανταποκρίθηκαν θετικά στην πρόταση της Νομαρχιακής Αρχής Ρεθύμνου για τη διοργάνωση τεσσάρων ημερίδων (1 σε κάθε Νομό) με θεματικές ενότητες π.χ. για την κτηνοτροφία, την ελαιοπαραγωγή, την αμπελουργία και τα κηπευτικά, κ.α., στις οποίες θα συμμετέχουν αρχές και φορείς και από τις τέσσερις Νομαρχίες της Κρήτης.

Η συγκεκριμένη πρόταση περιλαμβάνει και την υλοποίηση από πλευράς της Περιφέρειας Κρήτης ενός Συνεδρίου, που θα συνθέσει τα συμπεράσματα των παραπάνω ημερίδων, παρουσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, της Επιστημονικής κοινότητας και των παραγωγικών τάξεων, προκειμένου να χαραχτεί από κοινού η πολιτική που αφορά στη γεωργοκτηνοτροφία της Κρήτης.

Πιστεύω ότι θα εξετάσετε την πρόταση αυτή με ιδιαίτερη προσοχή και θα ανταποκριθείτε για τη συνεργασία όλων των δυνάμεων της Κρήτης με στόχο το σχεδιασμό δράσεων για το μέλλον του πρωτογενούς τομέα της Κρήτης.

Σε αναμονή της απάντησής, διατελώ".

Ο Γ.Γ. της Περιφέρειας Κρήτης, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε σήμερα με τον Νομάρχη Ρεθύμνου, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρόταση της Νομαρχίας Ρεθύμνου και δήλωσε ότι η Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με όλες τις Νομαρχίες της Κρήτης θα κινήσει τις απαιτούμενες διαδικασίες για την οργάνωση ενός Συνεδρίου με θέμα το σχεδιασμό της πολιτικής για την αγροκτηνοτροφία της Κρήτης.


 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Παρασκευή, 23 Μάρ 2018

Αρθρογραφία